Panowie i Panie,Wiem, że pochłonęła Was rozmowa z kimś tworzącym gównoburze nt swoich umiejetności, ale proszę o porade (nie tylko dla mnie), dla tych mniej obytych, szukających być może ostatniej deski ratunku
Cytat: Damian ES w 3 Wrz 2024, 21:50Panowie i Panie,Wiem, że pochłonęła Was rozmowa z kimś tworzącym gównoburze nt swoich umiejetności, ale proszę o porade (nie tylko dla mnie), dla tych mniej obytych, szukających być może ostatniej deski ratunku Układanie planu trasy i miejsc pit-stopowych jest elementem taktyki i strategii. Na prawdę chcesz, żeby ktoś za Ciebie to zrobił? Przecież w dzisiejszym świecie bierzesz google maps i patrzysz, co masz na trasie lub w najbliższych jej okolicach, ewentualnie jeszcze sprawdzasz w komentarzach lub w wyszukiwarce dodatkowo. To takie trudne? No tak, wymaga poświęcenia trochę czasu. Ale przecież i tak najlepiej samemu to zrobić, bo nikt Ci przecież nie powie, o jakiej porze będziesz w miejscu X i co tam akurat będzie czynne. Nikt Ci też nie powie, czy w danych warunkach (noc/dzień, upał/zimno) przeskoczysz x kilometrów bez aprowizacji. Odwagi, czas poświęcony na planowanie zaprocentuje podczas maratonu. Ja przed swoim debiutem na MPP zrobiłem sobie rozpiskę na dwie strony, na drugą połowę trasy miałem zaznaczone punkty co 40-60 km chyba, bo kompletnie nie wiedziałem, jak sobie będę radził. Na zeszłoroczny MPP miałem już tylko 9 punktów (no, 10, jeden był wariantowy), z czego w jednym tylko przypadku musiałem zmienić plan, bo wiedziałem, że będę za późno i Żabka będzie już nieczynna. Powodzenia!
Jeżeli chodzi o ściganie , to jakie typy przewidujecie na tegoroczny czas podium ?
Cytat: KrzyDra w 4 Wrz 2024, 12:09Jeżeli chodzi o ściganie , to jakie typy przewidujecie na tegoroczny czas podium ?Wygra ten, kto nie będzie spał, a jakiekolwiek przerwy ograniczy do niezbędnego minimum. Ciężko takie coś nazwać ściganiem. O ściganiu można by bardziej pisać, w przypadku wyścigu na 300, 400km. Podium przyjedzie w czasie 35 - 36h. Takie moje zdanie.
Cytat: Damian ES w 3 Wrz 2024, 21:50Cytat: Damian ES w 3 Wrz 2024, 09:01Hej,Czy ja dobrze patrze, że od radomska (ok 660km) do "za Skarżycami" ciężko z jakimiś stacjami (Orlenami)? Podobnie chyba po Krzeszowicach 820kmPanowie i Panie,Wiem, że pochłonęła Was rozmowa z kimś tworzącym gównoburze nt swoich umiejetności, ale proszę o porade (nie tylko dla mnie), dla tych mniej obytych, szukających być może ostatniej deski ratunku Po drodze masz: Olsztyn (żabka), Mirów (naprzeciw zamku w Mirowie świetna knajpa, podają szybko), Klucze (żabka), Olkusz (Orlen) - z głodu na Jurze nie umrzesz
Cytat: Damian ES w 3 Wrz 2024, 09:01Hej,Czy ja dobrze patrze, że od radomska (ok 660km) do "za Skarżycami" ciężko z jakimiś stacjami (Orlenami)? Podobnie chyba po Krzeszowicach 820kmPanowie i Panie,Wiem, że pochłonęła Was rozmowa z kimś tworzącym gównoburze nt swoich umiejetności, ale proszę o porade (nie tylko dla mnie), dla tych mniej obytych, szukających być może ostatniej deski ratunku
Hej,Czy ja dobrze patrze, że od radomska (ok 660km) do "za Skarżycami" ciężko z jakimiś stacjami (Orlenami)? Podobnie chyba po Krzeszowicach 820km
Nie liczyłbym na Olkusz, bo przez niego nie jedziemy:)
A czy ktoś ma może rozpiskę Orlenów, Zabek, sklepów na trasie wraz z kilometrami?Oczywiście jesli ktoś chce sie podzielić tymi informacjami.