Mi natomiast po prostu rozleciał się support.W Łasku, gdzie udało mi się doczłapać bo awaria była przed Łaskiem, serwis jest ale możliwość naprawy ew. w poniedziałek rano. Trochę za poźno.
Wycior wsparł Wilka oponą👍
Cytat: Zbyszek w 8 Wrz 2024, 18:28Wycior wsparł Wilka oponą👍Ciekawe, też kiedyś dostałem od niego oponę (pod Skierniewicami) Podejrzewam, że on tych opon więcej rozdaje niż sam zużywa Warunki są dość trudne, obstawiam liczbę DNFów grubo ponad 2/3. Sporo osób jest w okolicy limitu, a przecież teraz to już trzeba się gdzieś kimnąć, a i góry przecież dopiero będą, bo teraz to jadą po płaskim, a i pierwsza pięćsetka jest zawsze dużo szybsza, a przed nimi druga.
Cytat: Zbyszek w 8 Wrz 2024, 18:28Wycior wsparł Wilka oponą👍A co z etosem samowystarczalności, o którym Wilk pisał w tym wątku?
Ja w zeszłym roku spałem pod kopalnia czyli na 630 km i ruszyłem dopiero o 6 rano. Ponieważ postałem sobie dobre 7 godzin. I spokojnie zmieściłem się w limicie. z godzinym zapasem.
A co z etosem samowystarczalności, o którym Wilk pisał w tym wątku?
Punkt 4 regulaminu
Przecież MPP odbywa się w kategorii Open. W tej kategorii jest dozwolona (nawet wskazana) pomoc i wsparcie pomiędzy uczestnikami maratonu.
To co ja i parę osób tu napisaliśmy odnośnie tej rozpiski - wynika z troski o ten etos samowystarczalności, etos który wiele osób zaczyna naginać. A nie z braku życzliwości jak sugerujesz.(...)Przygotowania do wyścigu pod względem punktów zaopatrzeniowych na trasie - to jest po prostu część tej zabawy. Tak jak napisał Żubr nie jest to oczywiście jakieś wielkie nadużycie, ale ja jestem zdania, że warto dbać o ten etos samowystarczalności, bo ostatnimi laty coraz bardziej zaczyna się chwiać i coraz więcej ludzi chodzi na skróty.
(...) to jest element samowystarczalnego wyścigu. Nie róbmy z MPP jakiejś Wisły 1200 gdzie takie prośby są ciągle, bo to uczy ludzi chodzenia na skróty. Tym się właśnie ta impreza różni od BBT, że logistyka jest po stronie zawodników. I im więcej sami zrobimy tym bardziej to na wyścigu zaprocentuje.