Autor Wątek: MPP 2024  (Przeczytany 51174 razy)

Offline Kobieta marg

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 01.01.2012
    • BIKE'OWO
Odp: MPP 2024
« 9 Wrz 2024, 20:25 »
Czerkaw w Białym Dunajcu, Memorek już dawno na mecie, nie mówiąc o Wilku :-)
bikeowo, czyli moje podróżowanie

Offline Mężczyzna marek.dembowski

• Miasto: Ogrodzieniec
  • Na forum od: 06.04.2007
« 9 Wrz 2024, 21:35 »
nie mówiąc o Wilku :-)
Michał zameldował się na mecie ok. 7.00 rano  :) Jechał obie noce bez spania! Przyjechał na 14 miejscu z czasem 45.47 co mając na uwadze wypadek z pękniętą oponą i odniesionymi obrażeniami jest znakomitym wynikiem.
Wielkie brawa i podziw za wytrwałość i upór w dążeniu do celu.
...prawie wszyscy pytają: "Ile przejechałeś?" a ja wolałbym usłyszeć np. "Co ciekawego zobaczyłeś?"... - Michał Sitarz

Offline Mężczyzna zly-sze

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 19.09.2019
« 9 Wrz 2024, 22:21 »
Jeszcze popada sporo... W sumie ta nocka w deszczu będzie dla tych, co jeszcze w drodze, a tych całkiem sporo. Pod wieczór ruszyło się z DNF-ami, już 41.

Na Podhalu spadła prędkość wiatru miejscami do 0 km/h, ale przez to zaczyna spadać temperatura. Na razie jeszcze niewiele, do około 15 stopni. Nocą jednak poleci mocniej w dół.

Pojedyncze osoby mają szansę zaliczyć nawet pełne 24 godziny w strefie opadów, o ile oczywiście nie zrezygnują wcześniej.

Na takim wyjechaniu zimno jest dość poważnym przeciwnikiem, bo bywa i tak, że się z górki nie da jechać co by nadrobić te spacery...
są 43 dnfy, do tego 7 osób gdzieś w miastach wojewódzkich na niebiesko. Więc obstawiam, że niezarejestrowane dnfy. Razem pewne jest moim zdaniem 50 DNFów. Daje 34.5%.

Jedna osoba w okolicy limitu czasu chyba spała, więc ma teoretycznie szansę. Druga walczy z tym limitem i kibicuję, ale kurka, jest w limicie i wjeżdża w góry, małe szanse ma. Kilka osób w okolicach 900km. 100km i 11h, do zrobienia siłą woli, więc jak to jeszcze mają to dojadą.

Rekord DNFów to było chyba 38.5% więc rekordu może nie być. Znaczy, nie było tak ciężko. Zobaczymy.

A Wilk to jak nie miał złamania otwartego piszczela to będzie jechał, jakoś mnie to nie dziwi...

Offline Kobieta marg

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 01.01.2012
    • BIKE'OWO
« 9 Wrz 2024, 22:50 »
I Czerkaw na mecie. Świetny finisz :D Gratulacje!
bikeowo, czyli moje podróżowanie

Offline Mężczyzna podjazdy

• niech tak się stanie
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.02.2011
« 10 Wrz 2024, 09:21 »
Pogoda kiepska, mgła. +11,8 w Bukowinie Tatrzańskiej. Nadal pada, ale to już końcówka. Ciekawe, czy ktoś liczył na ładne widoki. Jeśli tak, to się przeliczył. Na kamerze na Gubałówce widać na kilkanaście metrów.

Taki obrazek tu zostawię...

Trochę popadało. Pogoda była niesprawiedliwa, bo najszybsi nie powąchali nawet deszczu, a najwolniejsi przyjęli 24 godziny zlewy.

Według trackerów na mecie maratonu 87 osób na 147, czyli 41% DNF, ale kogoś mogło nie zaliczyć - jedna osoba od wczoraj na Rdzawce, pewnie na mecie tylko tracker padł?
« Ostatnia zmiana: 10 Wrz 2024, 09:30 podjazdy »
"Mogło być gorzej. Twój wróg mógł być twoim przyjacielem." Stanisław Jerzy Lec.

Offline Mężczyzna sombra

• Lubię ciszę... więc kręcę głównie nocą.
  • Miasto: Skierniewice
  • Na forum od: 04.11.2016
    • blog
« 10 Wrz 2024, 09:58 »
Ale w 71h zaliczyło 91 osób. Ostatni z czasem 70h 12m jest Grzegorz Kot.

Szacun i graty dla uczestników. Z ciekawością patrzyło się na kropki sunące na południe.

Offline Mężczyzna podjazdy

• niech tak się stanie
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.02.2011
« 10 Wrz 2024, 10:12 »
No ciekawe, że podsumowanie wyścigu różni się od listy na mecie. Ciekawe jaki wynik ma kolega, co jechał pierwsze ultra.
"Mogło być gorzej. Twój wróg mógł być twoim przyjacielem." Stanisław Jerzy Lec.

Offline Mężczyzna czerkaw

• We are infinite
  • Miasto: Marianowo
  • Na forum od: 25.02.2013
    • Awesome Nomad
« 10 Wrz 2024, 10:28 »
Pogoda dobra, deszcz taki niezbyt mokry :)
Na Głodówce widoki zacne :)

Offline Mężczyzna Bubu

• Miasto: Ziemia Dobrzyńska
  • Na forum od: 06.06.2018
    • Relacje z wycieczek i wypraw
« 10 Wrz 2024, 10:46 »
Na szybko, bo relację napiszę  - w swoim czasie :
Pogoda rzeczywiście dała w kość, za to noce ciepłe. No i sprawdziło się biblijne "bo kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie; kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma" - czołówka przyjechała na sucho, średniacy dostali trochę deszczu i chłodu w poniedziałek, a ogon całą noc deszczu.
Asfalty i ich jakość - na razie zmilczę, jak podleczę tyłek, będę może skłonny do bardziej obiektywnej oceny.
Warunki niby trudne, a dużo ludzi (w tym ja) zanotowało lepszy czas, niż w zeszłorocznej edycji.
Dużo wycofów, w tym ludzi doświadczonych, ale to już pewnie oni sami skomentują.
Wilk rzeczywiście wyglądał na mecie, jak po dobrej góralskiej zabawie: łeb rozcięty, podbite oko...
Gratuluję wszystkim uczestnikom.

Offline Mężczyzna KrzyDra

• Miasto: Jaworzno
  • Na forum od: 16.03.2024
« 10 Wrz 2024, 11:28 »
Jeśli mowa o asfaltach…. to za Kłodawą az do 620 km (Kluki) moim zdaniem były o skandalicznym poziomie , 120 km sera szwajcarskiego.
Wiadomo że się nie da przeprowadzić całej trasy po stole , ale żeby aż tak …
:)

Offline Mężczyzna czupki

• Na forum od: 16.09.2022
    • Blog: czupki.pl
« 10 Wrz 2024, 11:36 »
Szkoda, że ten odcinek ponad 200km był po tak nędznych "asfaltach" poprowadzony. Tyle jest gadania na BBT, że krajówkami wiedzie, a tu taka wtopa! Te drogi nie nadawały się do jazdy. Wiem na pewno, że jedną z rzeczy jaką da się usłyszeć od uczestników MPP2024, będzie informacja, że ten maraton to po okropnych drogach jedzie. Jechałem szósty raz i takiego dramatu to jeszcze nie było.

Offline Mężczyzna PATYN

• Miasto: Smolec
  • Na forum od: 21.09.2021
« 10 Wrz 2024, 12:00 »
Szkoda, że ten odcinek ponad 200km był po tak nędznych "asfaltach" poprowadzony. Tyle jest gadania na BBT, że krajówkami wiedzie, a tu taka wtopa! Te drogi nie nadawały się do jazdy. Wiem na pewno, że jedną z rzeczy jaką da się usłyszeć od uczestników MPP2024, będzie informacja, że ten maraton to po okropnych drogach jedzie. Jechałem szósty raz i takiego dramatu to jeszcze nie było.

Nie wiem, gdzie aż takie Asfalty były że dwiesie Km? Chyba że w jakiś sposób niezauwazyle. XD
Tam faktycznie jeden moment pamiętam  gdzie byly jakieś remonty.
Jedyna droga która była że słabym asfaltem, to kawałek za Krzeszowicami, tam faktycznie jak pp Ciemku jechałeś można było zęby stracić.
Ale to chyba niemożliwe poprowadzic cały maraton 1000km bez żadnej słabej nawierzchni

Offline Mężczyzna czupki

• Na forum od: 16.09.2022
    • Blog: czupki.pl
« 10 Wrz 2024, 12:32 »
Nie wiem, gdzie aż takie Asfalty były że dwiesie Km? Chyba że w jakiś sposób niezauwazyle. XD
Jedyna droga która była że słabym asfaltem, to kawałek za Krzeszowicami, tam faktycznie jak pp Ciemku jechałeś można było zęby stracić.
Ale to chyba niemożliwe poprowadzic cały maraton 1000km bez żadnej słabej nawierzchni

Na mecie co najmniej kilka osób mówiło o słabej jakości dróg, więc może dla Ciebie spoko. A może jedziesz wolno, na szerokich oponach na niskim ciśnieniu i nic Ci nie przeszkadza. Moje nadgarstki i dłonie, zdecydowanie to odczuły.

Offline Mężczyzna jedrucha

• Miasto: Łomianki
  • Na forum od: 02.09.2021
« 10 Wrz 2024, 12:35 »
Trochę czuję się wywołany do tablicy, bo w końcu to ja zaproponowałem tę trasę. W moim odczuciu jakość asfaltów na przekroju całej trasy nie była zła (wiadomo, że były odcinki słabe, ale w ogóle nie kojarzę ich w takich dystansach, o jakich piszecie). Ale przyznaję również, że mogę nie być obiektywny w tej ocenie, bowiem moje credo rowerowe jest ideowo bliskie RTP :)
Asfalty w Łódzkiem, o czym zresztą pisałem weryfikowałem tylko na podstawie StreetView. Być może jest to nauczka, by jednak osobiście na rowerze mieć objechaną całość trasy. Oczywiście wtedy trzeba będzie powtarzać tasy, a ten pomysł też nie spodobał się (m.in. mnie samemu), gdy taka propozycja padła w zeszłym roku. Ciężko wszystkim dogodzić. Mam jednak nadzieję, że ostatnie 200 km zrekompensowało niedogodności związane ze stanem dróg tym, którzy je boleśnie odczuli.

Offline Mężczyzna jedrucha

• Miasto: Łomianki
  • Na forum od: 02.09.2021
« 10 Wrz 2024, 12:38 »

Na mecie co najmniej kilka osób mówiło o słabej jakości dróg, więc może dla Ciebie spoko. A może jedziesz wolno, na szerokich oponach na niskim ciśnieniu i nic Ci nie przeszkadza. Moje nadgarstki i dłonie, zdecydowanie to odczuły.

Michał, nie wiem na jakim ciśnieniu i na jakich oponach Paweł jechał, ale na pewno nijak nie można powiedzieć, żeby jechał wolno :)

Paweł,  jeszcze raz gratuluję świetnego wyniku. Imponująca jazda!

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum