Autor Wątek: MPP 2024  (Przeczytany 51164 razy)

Offline Mężczyzna Bubu

• Miasto: Ziemia Dobrzyńska
  • Na forum od: 06.06.2018
    • Relacje z wycieczek i wypraw
Odp: MPP 2024
« 7 Sie 2024, 11:50 »
IMHO ściema. Na żaden pociąg we wrześniu nie da się kupić biletu na Hel. Na sierpień - tak. Ja próbowałem już krótko po północy, na kilka połączeń, nie wierzę, że wszystkie w parę minut się rozeszły. Coś jest zablokowane, w zeszłym roku też nie mogłem kupić na wcześniejsze połączenie, a potem nagle automagicznie mogłem.

Offline Mężczyzna Tomek_bikelover

• Miasto: Lublin
  • Na forum od: 08.07.2022
« 7 Sie 2024, 11:56 »
Nie zostały wyprzedane. Też dzwoniłem do polregio. To oni zablokowali możliwość wyboru roweru na to połączenie. Trzeba czekać i sprawdzać. Spójrzcie, że takie coś jest zablokowane nawet na sierpień na wszystkie godziny i kierunki jazdy -<>

Offline Mężczyzna Bubu

• Miasto: Ziemia Dobrzyńska
  • Na forum od: 06.06.2018
    • Relacje z wycieczek i wypraw
« 7 Sie 2024, 12:03 »
Trochę mnie to wkurza, bo przez to czekanie wyczerpią się pule na promki w Intercity...

Offline Mężczyzna Wycior

• Miasto: Boruszowice
  • Na forum od: 01.09.2017
« 7 Sie 2024, 12:06 »
Trochę mnie to wkurza, bo przez to czekanie wyczerpią się pule na promki w Intercity...
I tu masz odpowiedź. Jest zmowa pomiędzy Polregio i Intercity   ;)

Offline Mężczyzna rafaltra

• Miasto: Czmoń
  • Na forum od: 09.07.2021
« 7 Sie 2024, 12:09 »
No to  w takim razie  Pani z Polregio troszkę niedoinformowana była...  jest jeszcze nadzieja :)

Offline Mężczyzna Tomek_bikelover

• Miasto: Lublin
  • Na forum od: 08.07.2022
« 7 Sie 2024, 12:15 »
Ja rozmawiałem z Panem i słychać było, że jest poinformowany w temacie.

Offline Mężczyzna marcinrzy

• Miasto: Mazowsze
  • Na forum od: 24.07.2019
« 7 Sie 2024, 12:35 »
Dzwoniłem przed chwilą i pan powiedział, że bilety powinny być dostępne, a jeśli nie są to nie wie czemu...Sugerował żeby napisać emaila do biura obsługi z sugestią, że będzie większe zapotrzebowanie na miejsca z rowerami. Robimy coś w tym temacie?

Offline Mężczyzna horacy13

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 22.03.2021
« 7 Sie 2024, 12:50 »
Zawsze można podjechać SKM do Redy, stamtąd raptem koło 60 km do Helu  ;)

Offline Mężczyzna podjazdy

• niech tak się stanie
  • Na forum od: 01.02.2011
« 7 Sie 2024, 13:34 »
Ciekawe, bo do Szklarskiej Poręby się da kupić bilet z przewozem roweru PolRegio, a to jedzie przez dwa województwa. Widocznie blokada nie jest na całe PolRegio, a na region, bo z ciekawości sprawdziłem Gdynia-Lębork i jest to samo (Uwaga! Przestrzeń na przewóz rowerów w co najmniej jednym z wybranych pociągów jest ograniczona. Niestety, liczba obecnie dostępnych miejsc jest mniejsza, niż potrzebujesz.). Lębork nie ma takiego brania jak Hel, więc na pewno to kwestia blokady.

Niezależnie radzę kupować bilety na IC, bo pierwszy weekend września jeszcze ma całkiem dobre "branie" jeśli chodzi o miejsca na rower w IC. Co prawda kupując osobno IC i Polregio wychodzi drożej, niż taryfa wspólna, ale może się okazać, że po uruchomieniu sprzedaży Polregio nie będzie już miejsc na rower w najwygodniejszych połączeniach IC.

Na stronie Polregio widzę, że ustalali ograniczenie przewozu rowerów na Hel do 31 sierpnia:
https://polregio.pl/pl/dla-podroznych/informacje/przewoz-rowerow-na-odcinku-gdynia-glowna-hel-gdynia-glowna-22-06-31-08-2024-r/

Może czekają na nowy rozkład jazdy (od 1 września) z wbiciem miejsc rowerowych do systemu rezerwacyjnego. Nowy rozkład będzie miał formę ostateczną w dniu 11 sierpnia 2024. Przypuszczam, że około 12-13 sierpnia powinni wtedy uruchomić sprzedaż, jeśli rozkład jest przyczyną.
« Ostatnia zmiana: 7 Sie 2024, 13:44 podjazdy »
"Mogło być gorzej. Twój wróg mógł być twoim przyjacielem." Stanisław Jerzy Lec.

Offline Mężczyzna Góral nizinny

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 02.10.2013
« 7 Sie 2024, 14:12 »
Nie lepiej do Władysławowa? Nigdy nie było problemu z zakupem biletu rowerowego na tym odcinku.
Za Dzikiej Róży zapachem idź na zawsze upojony wśród dróg -będzie clę wiódł...   K.I.Gałczyński

[img width=201 height=50]http://st66.static.bikestats.pl/u18136y2014v3.g

Offline PiotrekG

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 30.08.2023
« 7 Sie 2024, 14:20 »
Nie lepiej do Władysławowa? Nigdy nie było problemu z zakupem biletu rowerowego na tym odcinku.
To ta sama linia. Wszystko co jedzie na Hel, zatrzymuje się we Władysławowie

• niech tak się stanie
« 7 Sie 2024, 14:49 »
To ta sama linia. Wszystko co jedzie na Hel, zatrzymuje się we Władysławowie
Dokładnie. Kiedyś były jeszcze pociągi kończące bieg we Władysławowie i one miały mniejsze branie - kiedyś takim się właśnie poratowałem, ale w nowym rozkładzie widzę, że wszystko jedzie do końca, czyli na Hel.

Offline Mężczyzna wiki

• Nie spać! Jechać!
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 28.01.2016
    • ekstremalna strona rowerowa
« 7 Sie 2024, 14:59 »
Miałem podobny problem zupełnie w przeciwnym kierunku. Dojazd do Wisły Głębce na Carpatia Divide. Zgodnie z regułami próbowałem kupić bilet na rower miesiąc przed terminem i nie udało się. Dzisiaj 6 dni przed bilet kupiłem bez żadnego problemu.
rowerem na księżyc (100 %);  [wsie woj. łódzkiego - 48%]

• niech tak się stanie
« 7 Sie 2024, 15:21 »
Dojazd do Wisły Głębce na Carpatia Divide.
Przejrzałem trasę - niezły konkret. Kilka soczystych podejść, a nawet będą odcinki pieszo w dół. Ciekawe, czy wyż wytrzyma do tego czasu. Na sucho jedzie się taką trasę znacznie łatwiej niż na mokro.

Nota bene jakby komuś zabrakło biletów na rower do Wisły Głębce, to pamiętajcie jeszcze o kolei do Jabłonkowa po czeskiej stronie. Stamtąd też blisko na start, nawet łatwiej niż Wisły Głębce.

Offline PABLO

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
« 7 Sie 2024, 15:59 »
Dojazd do Wisły Głębce na Carpatia Divide.
Przejrzałem trasę - niezły konkret. Kilka soczystych podejść, a nawet będą odcinki pieszo w dół. Ciekawe, czy wyż wytrzyma do tego czasu. Na sucho jedzie się taką trasę znacznie łatwiej niż na mokro.

W niektórych miejscach, zamiast tłuczenia szutrem, trasa mogłaby polecieć grzbietami. Np. omijanie grzbietu Koziego Żebra to duża strata, świetnie się jedzie górą.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum