Autor Wątek: Piemont wycieczki rowerowe z degustacja wina  (Przeczytany 1414 razy)

Offline Mężczyzna Alberto

• Miasto: Wlochy
  • Na forum od: 28.09.2023

Witam przesylam przetlumaczona informacje jaka wpadla w moje rece przegladajac przypadkiem Newsletter Piemonte.
Przez cały 2023 rok można wybrać się na wycieczkę rowerem elektrycznym z przewodnikiem, aby odkryć naturalne piękno Monferrato. Certyfikowany przewodnik rowerowy będzie Ci towarzyszył przez lasy, winnice i zamki, zapewniając ekscytujące przeżycie w kontakcie z naturą. Nie zabraknie przystanków pod słynną Big Bench, aby zrobić kilka zdjęć i podziwiać majestatyczną panoramę oraz niezwykłe instalacje Terre Emerse.Możesz przyjechać ze swoim e-rowerem lub, jeśli go nie masz, lub nie chcesz go zabierać ze sobą, możesz go wypożyczyć bezpośrednio w miejscu zbiórki przed rozpoczęciem wycieczki. Możesz także wybrać, czy chcesz wziąć udział w jednej ze zorganizowanych wycieczek w ustalonym terminie, czy stworzyć wycieczkę „szytą na miarę”. Indywidualny pakiet wycieczki obejmuje degustację 3 lub 5 kieliszków w jednej z naszych partnerskich winiarni.

Informacje: https://lavienwine.it/wine-ebike-adventure/
Piemont zielona kraina pòlnocnych Wloch jest raczej malo znana w Polsce. U nas mòwi sie, ze jest to kraina zamkòw, wina i swietych. Na obszarze powyzej wymienionym produkuje sie wina musujace. Te spumante po wlosku mozna dostac w kazdym markiecie.  Ròwniez i wycieczki mozna sobie zorganizowac samemu.

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Mężczyzna Alberto

• Miasto: Wlochy
  • Na forum od: 28.09.2023
Okreslenie notatki , ktòra zacytowalem  jako spam dotknelo mnie. Bowiem tego typu informacje podala oficjalna publikacja regionu Piemonte a wiec  wladz regionu i ja trudno pomòwic o spam. Niestety podanego  linku  nie udalo mi sie otworzyc. Mialy tam byc podane trasy wycieczki, ktòre w moim mniemaniu mogly by byc inspiracja i ulatwieniem  dla  rowerzystòw, ktòrzy chcieliby zwiedzic  region, bo gòry Wloch to nie tylko Dolomity.
Podkreslilem, ze tego typu wycieczki mozna zorganizowac samemu a wino tez samemu kupic no wiec gdzie tu spam, gdzie tu wciskanie komus czyis uslug prywatnych?  A moze nalezaloby sie przyjzec blizej definicji spamu podanej w sieci .
Mówiąc najogólniej, spam to niechciane wiadomości. Najczęściej trafiają one do skrzynek mailowych, ale niemal każdemu użytkownikowi internetu zdarza się je otrzymać również na różnego rodzaju komunikatorach czy nawet w postaci SMS-a. Dominująca część spamu to oferty reklamowe i promocyjne różnych produktów i usług. Gdzie tu byly oferty reklamowe? To pytanie odnosi sie do samej notatki.
I jeszcze jedno-  przebywajac na miejscu mam dostep do wielu informacji o charakterze poznawczym  czy ewentach  jakie oferuja ròzne regiony Wloch.  Ale jest chyba zbyt duzo ludzi na forach przewrazliwionych na spam czy reklamy i z miejsca mozna zostac zaatakowanym i to niekiedy w chamski sposòb.
W Kampaniu co roku jest festiwal jazzu-u oraz najprawdopodniej w tym roku juz ostatnia ze wzgledu na koszty impreza swiatel w miescie Salerno.
Jezeli o tych ewentach pisze to  podajac daty cytuje slowa bylego burmistrza miasta De Luca, ktòry twierdzil , ze noclegi na te imprese sa juz wszystkie wykupione w sierpniu. Impreza swiatel zaczyna sie w grudniu.   Ja cytuje informacje podana przez region  nie dodaje  , nie polecam gdzie spac, gdzie jesc. Gdzie tu spam? Bo o ile nie wniesie sie na forum nic nowego to ono wczesniej czy pòzniej stanie sie malo ciekawe i w konsekwencji martwe.
Wracajac do Kampani  oczywiscie znajac teren jak wlasna kieszen mòglbym wskazac np tani nocleg czy gdzie jesc  ale sie od tego publicznie  powstrzymuje, ewentualnie odsylam chetnych po informacje na pryw. Takie jest moje stanowisko w tej sprawie. Na jednym z foròw gdzie sa pytania dotyczace Wloch jedna pani wszedzie wciska  taka sama odpowiedz nic nie majaca wspòlnego z tematem- a ja bylam na nartach tu i tu wykupilam wycieczke nawet w lipcu, wiec sie nie dziwie, ze czytajacych ponosi i pisza, ze to spam. To tyle wyjasnienia.

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
  • Na forum od: 02.03.2010
    • Pokój z Tobą
Domain:             lavienwine.it
Status:             AVAILABLE
Czyli albo nie płacili, albo nawet nie wykupili.
Można kupić na rok za 4 euro, jakby ktoś chciał zrobić psikusa.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum