Tutaj jest prawdopodobnie jakaś głębsza myśl, skoro na zdjeciu jest bez rękawiczek
Też tak miałem na trasie do Wilna, tam koło -10'C cykałem trochę fotek bez rękawiczek i później ze 2 dni niektóre palce lekko piekły.
Suchutko, przy tych temperaturach nie ma problemów z piachem
Ekran w tym 1050 wymiata
Potwierdzam - wymiata, ja mam 540, żona 1040 i teraz kupiła 1050, różnica jest... Szkoda gadać, zupełnie nie ma porównania. Jednak ważniejsze dla mnie to bateria... O ile wytrzyma powyżej 24 godzin prowadzenia po śladzie to ok, jak nie to bieda z nędzą...
Cytat: Król Julian w 26 Lut 2025, 17:22Ekran w tym 1050 wymiataEkran to jest główny upgrade w stosunku do 1040 i rzeczywiście widać tę różnicę, ta wyższa rozdzielczość robi robotę i nie jest to chwyt marketingowy.Cytat: michal.je w 27 Lut 2025, 08:27Potwierdzam - wymiata, ja mam 540, żona 1040 i teraz kupiła 1050, różnica jest... Szkoda gadać, zupełnie nie ma porównania. Jednak ważniejsze dla mnie to bateria... O ile wytrzyma powyżej 24 godzin prowadzenia po śladzie to ok, jak nie to bieda z nędzą...1050 pod względem czasu pracy to numer 2 na rynku, ustępuje jedynie 1040. Dla przykładu na tej trasie 650km to dojechałem z ok. 30% baterii, a tak z 1/3 na mrozie jechałem, a w dzień to więcej jak 5'C chyba nie było. Oczywiście to wiele zależy od tego jakich ustawień używamy i długości nocy. Bo 1050 zupełnie inaczej niż reszta Garminów to w nocy nie wymaga podświetlenia, natomiast im jaśniejszy dzień tym większe się przydaje. Tez to zależy gdzie jeździmy, dla porównania gdy byłem w styczniu nad Adriatykiem, czyli bardziej na południu Europy, gdzie już słońce pod trochę innym kątem świeci to było potrzebne wyższe podświetlenie niż w Polsce. Generalnie bardzo dobrze się sprawdza funkcja automatycznego podświetlenia, trochę więcej zjada baterii, ale wtedy to ekran jest miodzio