Tu nie o rywalizację się rozchodzi, lecz o dobrostan umysłu Ja sam nie uprawiam sportu, a turystykę piwno-rowerową. Jednakże irytują mnie faceci w ciąży turlający się na motorynkach pod górkę szybciej ode mnie Gdyby turlali się quadami, też by mnie to irytowało, lecz w inny sposób.
Według PoRD rower z silnikiem elektrycznym (pod pewnymi warunkami) to rower, a nie motorower.
Czyli to nie jest forum dla mnie wg wilka mam konto usunąć czy tylko przestać tu bywać?
To, że cię coś irytuje to jeszcze nie znaczy, że komuś coś wolno czy nie.
jakoś tak dziwnie się układa, że ci na elektrykach najczęściej są wyposażeni w koło ratunkowe umieszczone na brzuchu, w końcu przezorny zawsze ubezpieczony
I to też mogłaby by być niezła definicja roweru - pod względem wagi użytkownika, bo jakoś tak dziwnie się układa, że ci na elektrykach najczęściej są wyposażeni w koło ratunkowe umieszczone na brzuchu, w końcu przezorny zawsze ubezpieczony
To jest dobra koncepcja Wprowadzić limit wagi dla ebajków, tylko jako całości - masa "roweru" + rowerzysta.Po prostu masa startowa nie może przekraczać, dajmy na to 100kg, by uznac to za rower.
Oj nie dobrze niedobrze w tym narodzie się dzieje, niedobrze...
Ja mam pytanie do specjalistów od definicji. Czy rower elektryczny, w którym bateria jest rozładowana to rower, czy nie? Podobnie, co z rowerem elektrycznym, którego użytkownik nie korzysta z silnika i napędza go tylko swoimi mięśniami?
Cytat: sinuche w 5 Lis 2023, 17:49To jest dobra koncepcja Wprowadzić limit wagi dla ebajków, tylko jako całości - masa "roweru" + rowerzysta.Po prostu masa startowa nie może przekraczać, dajmy na to 100kg, by uznac to za rower.Jakby to miało być 100kg to sprzedawcy e-bike'ów od razu mogą zamykać kramik
Ale tu wychodzą przerośnięte ega i pogarda dla innych. Aż żal jak się to czyta. Oj nie dobrze niedobrze w tym narodzie się dzieje, niedobrze...
Ale panowie wiedzą, że można ważyć 100 kg i nie być otyłym?
Mazowszanin to taki rowerzysta-płaskoziemca. Nawet producenci oferują specjalny sprzęt, np. mazowieckie kasety do przerzutek: 11-23