Ja u siebie rozwiązałem to tak jak na obrazku.
Cytat: pawelpodroznik w 15 Sty 2024, 18:46Trochę odświeżam, bo już przyszedł cały sprzęt. Spakowałem się ... ...Niestety bikepacking to minimalizm, albo gruby portfel.O aerodynamike na pewno nie musisz się martwić, bez względu na to co wybierzesz.
Trochę odświeżam, bo już przyszedł cały sprzęt. Spakowałem się ...
Obecnie u baby (kurs dolara) zaopatrzysz się we wszystko za nieduże piniondze. Za 140zł masz 13l podsiodłówkę + torba pod ramę 40x45x30cm.
edit: popatrzyłem w internecie i to zapięcie abusa combiflex linka można przeciąć w 3 sekundy:na tym filmiku jest ciekawa opcja z HEXBAND Cinch Lock, choć cena 400 zł... waga ~200ghttps://www.tradeinn.com/bikeinn/pl/ottolock-cinch-koszulka-z-krotkim-r%C4%99kawem/137889470/pto dla bezpieczeństwa już lepiej wozić składane zapięcie abusa o wadze 460g i mieć sporą pewność, że już kilka chwil zajmie złodziejowi przecięcie go
Pięknie. Stanowisz doskonałą ilustrację prawdziwej zmory bikepackingu. OBJĘTOŚĆ Ludzie fascynują się dekagramami bagażu, a to, co mnie przynajmniej zniechęca do tego systemu to wieczny brak objętości i problemy z pomieszczeniem wszystkiego.I tutaj jest przykład. Ps. Rower piękny
Klapki obowiązkowo mają być:)
. Czapka jest mokra bardzo szybko, dwie suche w zapasie to standard, w lesie nie wysuszysz na Orlenie.
Ale w tym przypadku masz ledwie 10kg bagażu - to już jest minimalizm; tyle mniej więcej zajmuje minimalistyczny zestaw.
Tak wygląda klasyczny zestaw bikepackingowy - duża podsiodłówka, duża torba na kierę, torba w ramie. Do tego niektórzy dodają torby na goleniach;
Na miejscu Pawła zrezygnowałbym z ciuchów stricte rowerowych kosztem "wyjściowych" i już brak zmartienia czy zabierać ten drugi komplet ze sobą. Latem, to obecnie (po kilku testach), to co zabiera mi "przestrzeń", to karimata.Klapki obowiązkowo mają być:)Z przyborów higienicznych, to szczotka i pasta do zębów. Mydła itp. do niczego nie są potrzebne, jeżeli planujemy biwaki w okolicy miejsc o dużej wilgotności.
Cytat: Elwood w 16 Sty 2024, 13:30Klapki obowiązkowo mają być:)To jeszcze żelazko zabierz, i lutownicę. Bo może się przydać
Tam jest tylko 10 kg bagażu, a więc w 5 kg się spakowałeś? Szacun, ja nawet na weekend zimowy trzymam około 8-9 kg, a przecież większość ciuchów mam wtedy na sobie.
Wychodzi w realu z 14-17 litrów, wagowo nie mam pojęcia, ale da się tym jeszcze poszaleć w terenie,
na sztywnej ramie możesz nawalić 25 kg i też pojedzie
Jaki to bagażnik?
Jak rozwiązałeś mocowanie na dole?
Nie porównuj tego ze swoim - bo Ty śpisz na kwaterach...... Jakbyś to dołożył do tego swojego bagażu to już by tak ładnie nie wyglądało i małe sakwy by nie wystarczyły.