A ja zwykłej piwnicy w bloku z wielkiej płyty, w którym bez jakichkolwiek problemów założyłem stalowe drzwi
Zastosowałbym alarm - głośną syrenę.
Jak alarm zacznie wyć, to złodziej szybciej da nogę, ni z Ty zdążysz zareagować.
Cytat: Borafu w 6 Lis 2023, 14:18A ja zwykłej piwnicy w bloku z wielkiej płyty, w którym bez jakichkolwiek problemów założyłem stalowe drzwi Dodam, że najlepiej nikogo nie pytać, bo się jeszcze ktoś nie zgodzi, po prostu przyjść założyć i gra gitara.
Cytat: Borafu w 6 Lis 2023, 14:18A ja zwykłej piwnicy w bloku z wielkiej płyty, w którym bez jakichkolwiek problemów założyłem stalowe drzwi Wchodzi złodziej do piwnicy i widzi, że prawie wszyscy lokatorzy mają drzwi ze sztachetki, a jeden stalowe. Hmm, co się za nimi kryje?
Hmm, co się za nimi kryje?
...Być może tak, tylko co dalej? Albo wyłączy się po jakimś czasie (i zostanie otwarte pomieszczenie z nieaktywnym alarmem), albo będzie wyło bez przerwy do wyładowania baterii - bo ja z góry nie mam szans tego usłyszeć a i sąsiad żaden nie nie przyjdzie bo nie wie do kogo - bo pomieszczenia nie są jak w dawnych czasach przypisane do mieszkania... - dlatego myślałem o opcji alarmu zdalnego.
Pozostaje kotwienie/zabezp. mechanicz do ściany. Pomysły?
Pozwolę sobie jednak podejrzewać, że profesjonalni złodzieje niezbyt czesto wybierają cel następnego kroku chodząc po korytarzach piwnicznych i oglądając drzwi