Też mi cholernie marzną palce od zawsze i dla mnie najlepsze (poza pogies) okazały się wojskowe, z wyglądu takie jak te (moje nie mają futerka): https://allegro.pl/oferta/zimowe-rekawice-ocieplane-wojskowe-dpm-moro-8-13416563972
...Jeśli docieplisz: korpus, głowę, nogi - to może się okazać, że wcale nie potrzebujesz jakiś mega wypasionych rękawic.Zacznij właśnie od takiego eksperymentu, a zobaczysz że się sprawdzi.
/.../Kiedy jest naprawdę zimno daje grube polarowe (w środku nie wieje i nie przecieka, więc nie potrzebuję windstoppera ani innych bardziej wyrafinowanych technologii.
/.../ Stąd pomysł na takie z rozdzielonymi palcami. Typowych łapawic ze wszystkimi palcami razem nie chcę z uwagi na ograniczoną wygodę.
Typowych łapawic ze wszystkimi palcami razem nie chcę z uwagi na ograniczoną wygodę.
Innymi słowy - formułuję pytanie dot. wkładu możliwie najcieplejszego, o jakim posiadacie wiedzę.
Nie wykonujesz żadnych czynności w łapawicach. One stanowią zewnętrzną warstwę ochronną, odcinając właściwe, termiczne rękawiczki od wpływu czynników zewnętrznych.
Cytat: Król Julian w 27 Lis 2023, 13:39Nie wykonujesz żadnych czynności w łapawicach. One stanowią zewnętrzną warstwę ochronną, odcinając właściwe, termiczne rękawiczki od wpływu czynników zewnętrznych.Jedyną planowaną czynnością jest w nich jazda. A to może być mało wygodne.