Cytat: Żubr w 28 Lis 2023, 10:37Nie wiem, może tylko ja to widzę. Ale często w Polsce jest tak, że jak pojawia się polski związek sportowy, to pojawia się też alkohol. I też nie w formie rekreacyjnej, ale wyczynowej właśnie.W piłce i paru innych sportach to jest norma,
Nie wiem, może tylko ja to widzę. Ale często w Polsce jest tak, że jak pojawia się polski związek sportowy, to pojawia się też alkohol. I też nie w formie rekreacyjnej, ale wyczynowej właśnie.
opisywana przez Tomka sytuacja dotyczy imprezy Ultra Duch Puszczy z tego roku
Bimber czyli lokalny, wysokoprocentowy trunek z Podlasia to produkt owiany legendą (...) Teraz wycieczka może się rozsiąść w stodole czy innym plenerze, skosztować Ducha Puszczy przygryzając ogórkiem
Czyli dalej "pijąc" do Ultra Ducha Puszczy to teraz już rozumiem wybór tej nazwy.
Czyli, że wychodzi na to, że to jest nielegalna reklama alkoholu
Art. 13.5. Zabrania się informowania o sponsorowaniu imprez sportowych (...) przez producentów i dystrybutorów napojów (...) w jakikolwiek inny sposób niż poprzez umieszczanie wewnątrz dzienników i czasopism, na zaproszeniu, bilecie, plakacie, produkcie lub tablicy informacyjnej związanej z określoną imprezą nazwy producenta lub dystrybutora oraz jego znaku towarowego
Nie wiem, czy upublicznienie informacji, że organizator oraz przynajmniej część ekipy (na pewno fotograf) w nocy byli w stanie mocno wskazującym, ma coś wspólnego z "zianiem jadem". Tym bardziej w obliczu faktu, że teraz ta impreza ma mieć rangę Mistrzostw Polski, a abstrahując od wątpliwości co do zasadności Ultra-Mistrzostw itd., to nadal nobilitujące na tle innych polskich wyścigów.
Zapisałem sie na 1220 świadom że może telepać. Limit 20 osób był zanim z Ultramaratonu impreza zmieniła sie na Mistrzostwa . Jak ktoś chce jechać dla przyjemności jazdy, na prawde nie przeszkadza mu to czy to Mistrzostwa Świata (Remka) czy Mistrzostwa Polski (Tobiasza) Nikt nikogo nie zmusza a nie miło mówić o kimś źle, za jego plecami.
no nie wiem, o północy jeszcze żył
Na razie to są szosowe samozwańcze MP, bo imprezy nadal nie ma w kalendarzu PZKOL. Bazując na tym zapytuję czy w końcu są te mistrzostwa czy ich nie ma? Czy związek, który formalnie potwierdza tytuły MP potwierdzi tą imprezę i wpisze do kalendarza czy nie ?
W Mistrzostwach Polski może wziąć udział zawodnik lub zawodniczka posiadająca ważną licencję PZkol/UCI na rok 2024
I teraz pytanie jak to należy rozumieć? Czy żeby wystartować to trzeba mieć tę licencję zawodniczą? Czy też, że oprócz amatorów mogą jechać też ludzie z licencjami? Bo jednak chyba w każdych innych imprezach kolarskich rangi mistrzostw Polski to mogą startować tylko i wyłącznie ludzie z licencjami zawodniczymi.
1. W Mistrzostwach Polski może wziąć udział zawodnik lub zawodniczka posiadającaważną licencję PZkol/UCI na rok 2024 .2. Mistrzem Polski w poszczególnych dystansach i kategoriach może zostaćzawodnik/zawodniczka, który pokona dystans w najkrótszym czasie.3. Na 30 dni przed wydarzeniem Organizator prześle zapisanym uczestnikom link dostrony PZKOL, pozwalający na zakup licencji kolarskiej czasowej - krótkoterminowej