Dzięki Connecta zamierzam używać, bo to mi daje możliwość transferowania tras zrobionych na komórce do Edga w terenie. Nawet już osiągnąłem sukces i jedną trasę (kurs|) eksportowałem przez BT. Czasem się przydaje, jak coś trzeba zmodyfikować w terenie.
Nie ma, bo najpewniej nie umiał tego zaktualizować. Mapy aktualizujesz podpinając urządzenie do kompa i używając Garmin Express
Co to są za wielkie pliki? Te zaznacznone na żółto. Mają po 3GB. Można je wywalić?Te zaznaczone na zielono to któreś z wgranych map.
Bardzo słabo to wygląda w porównaniu z LoMaps z Locusa.Mapy Cyclo, są może dobre dla szosowców. Ogólnie nie ma tam naniesionych leśnych i polnych dróg.
Ale czego oczekiwałeś? Garmin to licznik z możliwością jazdy po kresce. Nawet nie może podskoczyć do tego, co oferują aplikacje mapowe na telefony. Nie te możliwości, nie te mapy, nie ta obsługa. Jak jeździłeś wcześniej z telefonem, to teraz ciężko będzie się przestawić na Garmina.
Programowo to on jest 20 lat za telefonami. A, że bateria trzyma długo? 20 lat temu telefony też na malutkiej bateryjce działały tydzień.
Zaraz mnie Wilk zakrzyczy, że nie mam racji, że przecież wszyscy jeżdżą z Garminami, więc to ja muszę się mylić, ale moich doświadczeń żadne krzyki Wilka nie zmienią.