Autor Wątek: Albania za horyzontem.  (Przeczytany 3024 razy)

Offline Mężczyzna zly-sze

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 19.09.2019
Odp: Albania za horyzontem.
« 4 Gru 2023, 18:21 »
To co, chętni są, może jakiś zlocik w tym roku zrobimy w ciepłym miejscu przy kuflu Jelenia z jeżowcem wbitym w stopę?  8)

To dawno i nieprawda, z 10 lat temu, ale pamiętam na przejściu granicznym na DK8 między HR a BiH grupę kilkudziesięciu Polaków na rowerach, tak sobie własnie jechali razem po Bałkanach wycieczkę.

Offline Mężczyzna R_och

• Talizman słońca 🌞
  • Miasto: Rzeszów
  • Na forum od: 16.03.2015
« 4 Gru 2023, 20:03 »
...Patrząc przez pryzmat singli i gruntowych ścieżek, to jakoś mało flaków złapaliście   ;)

W zasadzie tylko raz było łatane, ale dętki zalaliśmy mlekiem. Strzeżonego ... itd.

Japierdole!
(zatkało)

Mocne. Dziękuję.

Zgrajo zadowolonych po zaglądnięciu tu również i Wam dzięki.

...
Żółw zalicza jako "dzikie zwierzę", a jaszczurka już nie?
...
Żółw to najdzikszy z dzikich jest. Zwłaszcza widziany luzem pierwszy raz z drugiej strony płotu. Zaś kuzynkę Zwinkę już widziałem.

To efekt stresu pourazowego. Żółw wyprzedził ich na podjeździe

Panie, a jak on zapier...lał  :o i to z całą chałupą, a nie kilka bambetli i to na rowerze  ;D.

W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.
- Gandhi

Offline Mężczyzna Romal

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 05.06.2006
« 4 Gru 2023, 21:40 »
Przebrnąłem przez opowieść i zdjęcia. Sporo tego. Niektóre z tych miejsc znam i tym bardziej warto było je sobie przypomnieć i zobaczyć jak się zmieniły. Innych nie znam. Chcę poznać. Ciągnie mnie tam jak cholera, a po tych zdjęciach jeszcze bardziej.

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
« 4 Gru 2023, 22:10 »

]

To co, chętni są, może jakiś zlocik w tym roku zrobimy w ciepłym miejscu przy kuflu Jelenia z jeżowcem wbitym w stopę?  8)
Taka forumowa wyprawka po Balkanach Tyle, że ja to nie za bardzo po asfaltach lubię. Ciężko będzie pogodzić wszystkie preferencje.

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Mężczyzna qbotcenko

• Miasto: Tomprofa Gbórnicza
  • Na forum od: 17.03.2018
    • http://qbot.pro/
« 5 Gru 2023, 11:08 »
Taka forumowa wyprawka po Balkanach Tyle, że ja to nie za bardzo po asfaltach lubię. Ciężko będzie pogodzić wszystkie preferencje.

W terenie trzeba mieć mocarną łydę, ja bym tak całego dnia nie pociągnął po wyżynnych singlach  ::)

Ale tak patrzę na przeloty - za 130 złociszy jest się w półtora godziny w czornej górze, rower 280. Czyli jadąc całym forum wysłalibyśmy paletę z rowerami na miejsce i wio!

Offline Kobieta marg

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 01.01.2012
    • BIKE'OWO
« 5 Gru 2023, 12:35 »

Kilka uwag na bieżąco:
- płatność tylko gotówką. Obojętne euro czy leki
- ludzie bardzo otwarci, pomocni, uczynni i gościnni. Im dalej od cywilizacji tym bardziej
- autochtoni bardzo lubią gdy chwalisz ich kraj
- imponuje im gdy przestrzegasz ich tradycji, a ich kultura różni się od naszej
- z dzikich zwierząt na wolności widziałem tylko żółwia
- wcale nie trzeba pchać się w teren żeby było widowiskowo. Aczkolwiek im trudniej tym jest
      bardziej zaskakująco

To tak jak u nas, w Omanie. Poza punktem pierwszym :D
bikeowo, czyli moje podróżowanie

Offline Mężczyzna ramzes

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 20.06.2015
« 5 Gru 2023, 17:39 »

Japierdole!
(zatkało)
W zasadzie to chciałem napisać coś podobnego.
Ale Łatoś trafił w sedno.
Ależ tam pięknie!
Ja też chcę tak.

Offline Kobieta emonika

• Miasto: Kościerzyna/Kaszuby
  • Na forum od: 26.05.2014
« 6 Gru 2023, 10:58 »
Ja pierdziele ! Petarda ! Pięknie napisane. Czysta przyjemność czytać i oglądać. Od razu dzień jest ładniejszy :)
Podoba się  dla mnie :)
"Uśmiech kosztuje mniej niż elektryczność i daje więcej światła"

Offline Mężczyzna Żubr

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 03.11.2010
« 6 Gru 2023, 21:14 »
Przejrzałem całą relację. Elegancko. Podoba mi się jak metodycznie sobie Roch eksplorujesz Bałkany. To pogranicze Czarnogóry i Albanii na południe od Plav to rzeczywiście są gwiezdne wojny. Tam nie byłem, niestety i pisząc to od razu chce się wracać. Czarnogórę uwielbiam. Jest 10/10. Co do północnej Albanii, to mam podobne zdanie. Przy czym północ i Kosowo to jest ta ogarnięta i poukładana część. Południe to już jest trochę Meksyk Europy ;) Przy czym ja dotarłem tylko trochę na południe od Peshkopi.

Też fajnie, że ta Wasza jazda była niespieszna bo dzięki temu relacja zdjęciowa jest konkretna. Przy czym ja obstawiam, że zdjęć jest o wiele więcej. W relacji tylko najlepsze kawałki.

Offline Mężczyzna podjazdy

• niech tak się stanie
  • Na forum od: 01.02.2011
« 6 Gru 2023, 22:43 »
Przede wszystkim chciałbym podziękować za tę relację, bo już miałem wstępnie wyklikaną trasę i być może wprowadzę w niej cenne zmiany  :lol: Bardzo, wręcz ubóstwiam zdjęcia z drogą, szlakiem - dają dużo informacji.
"Mogło być gorzej. Twój wróg mógł być twoim przyjacielem." Stanisław Jerzy Lec.

Offline Mężczyzna Romal

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 05.06.2006
« 7 Gru 2023, 00:58 »

Bardzo, wręcz ubóstwiam zdjęcia z drogą, szlakiem - dają dużo informacji.

Ja też. Przede wszystkim dlatego, że lubię drogę. Po drugie tak, jak piszesz: niosą z sobą mnóstwo informacji. Sam kiedyś podczas podróży robiłem zdjęcia dróg i zamieszczałem je w serwisie Panoramio, czyli w Google Earth. Panoramio poszło w niebyt i dopiero teraz, po latach tę lukę w końcu zaczął zapełniać Komoot. Albania jeszcze słabo jest obfotografowana, ale powoli to się zmienia.

Offline Mężczyzna remik

• Na forum od: 01.01.2017
    • Rowerowe Pobiedziska
« 7 Gru 2023, 23:46 »
Bossshee, jak pięknie ...

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami: