Autor Wątek: MPP i RTP dla WOŚP  (Przeczytany 16515 razy)

Offline Mężczyzna marcinrzy

• Miasto: Mazowsze
  • Na forum od: 24.07.2019
Odp: MPP i RTP dla WOŚP
« 14 Sty 2024, 07:57 »
Na fb jest info że o 8.45 będą się łączyć na żywo z tvn24

Offline Mężczyzna Tomek_bikelover

• Miasto: Lublin
  • Na forum od: 08.07.2022
« 14 Sty 2024, 09:04 »
Właśnie oglądałem wywiad z uczestnikami w telewizji. Zmęczeni, zmarznięci (nie ma co się dziwić. Ogromny szacunek za to co robią), ale uśmiechnięci. Kolega Jedrucha wspomniał o tym, że w górach trudniej na wąskich oponkach. Zostało im 10 godzin na przyjechanie 90 km. To będą najtrudniejsze kilometry do pokonania. W wywiadzie wspomnieli, że na pewno pojawi się miejsce w którym będą musieli wprowadzać rower.

Offline Mężczyzna marcinp

• Miasto: Łowicz
  • Na forum od: 10.11.2016

Offline Mężczyzna LegalOnBike

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 05.11.2017
« 14 Sty 2024, 18:01 »
Dojechali czy awaria na samym końcu? Od dłuższego czasu stoją tuż przed Głodówką

Offline Mężczyzna michuss

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 28.02.2014
« 14 Sty 2024, 18:19 »
Dojechali!

Offline Mężczyzna sombra

• Lubię ciszę... więc kręcę głównie nocą.
  • Miasto: Skierniewice
  • Na forum od: 04.11.2016
    • blog
« 14 Sty 2024, 18:20 »
Szacun.

Offline Mężczyzna marcinrzy

• Miasto: Mazowsze
  • Na forum od: 24.07.2019
« 14 Sty 2024, 18:29 »
Szacun i podziw dla nich 👏od samego patrzenia z jakimi warunkami się mierzyli zimno się robiło

Offline Mężczyzna lukidra

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 08.05.2018
« 14 Sty 2024, 19:14 »
Niesamowity wyczyn w takich warunkach. Tam dziś to chyba prędzej by im się przydały narty, niż rowerze ja taki śnieg.
Ogromny również szacun i podziw dla Michała, który przejechał z nimi połowę trasy, od Łowicza, i był na ich powitaniu na Głodówce. Ciekawe tylko, co napisze o swoim doborze opon  :)
Jeszcze raz podziw i szacun dla wszystkich, również dla tych, którzy z nimi jechali choć chwilę :-)
Płaskie to nuda, górki to dopiero coś :)

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 14 Sty 2024, 19:28 »
Ciekawe tylko, co napisze o swoim doborze opon  :)
Jeszcze raz podziw i szacun dla wszystkich, również dla tych, którzy z nimi jechali choć chwilę :-)

:P

Offline Mężczyzna lary

• Miasto: polska
  • Na forum od: 05.06.2013
« 14 Sty 2024, 19:36 »
Brawo dla Was za dopięcie celu, widziałem że łatwo nie mieliście. Super inicjatywa i świetny wykon. Brawo także dla wszystkich wspierających na poszczególnych odcinkach👍👍.
Dzięki Wilk za robienie relacji, nie znalazłem nikogo kto w miarę na bierząco coś wrzucał, wiec podpatrywałem na twoim profilu.
Liczymy na jakieś podsumowanie bo na pewno jakieś przygody były w taką aurę.
Osobiście interesuje mnie na przykład:
1 ile razy szlifowaliście asfalt, bo patrząc na pogodę i dystans to pewnie jakieś gleby być musiały😏
2 jakieś podsumowanie co do opon, bo widziałem że różne były wiec fajnie byłoby coś o tym napisać
3 co się stało z kaskiem Wilka? Na zdjęciach nie widziałem, został w domu?😏
4 Jak odzież dawała radę w takim klimacie, i jakie opcje na buty/ocieplenie mieliście

Offline Mężczyzna MaciekK

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 14.07.2017
« 15 Sty 2024, 14:49 »
Wielkie dzięki za kibicowanie, nie było za bardzo kiedy zaglądnąć tu i coś napisać.

Pierwsze podsumowanie z mojej perspektywy tutaj: https://www.facebook.com/maciek.ka.1234/posts/pfbid0MM5x8EYd8rkLrcXtMpPcmWHXYwBwFxCQ13xK5zML1H2rt1FqympHnrUcExzsrg8Fl

Z perspektywy rowerowej stricte wrzucę później, muszę trochę życie pooganiać po tak długiej nieobecności w domu.
Taki mały spoiler: retrospektywnie oceniając wybór opon, wśród uczestników panowała totalna zgoda. Każdy z nas wybrał najbardziej optymalne opony i drugi raz pojechałby na takich samych :)

Offline Mężczyzna Johnny_n

• Miasto: Bestwina
  • Na forum od: 09.05.2018
« 15 Sty 2024, 17:42 »
Gratulacje i wielki szacunek! Trasa MPP nawet we wrześniu potrafi dać popalić, ale w zimie to już hardcore! Wielkie brawa!!!  :icon_smile2:
"Gdy wszyscy wiedzą, że coś jest niemożliwe, przychodzi ktoś, kto o tym nie wie i to robi" - A.Einstein

Offline Mężczyzna Tomek_bikelover

• Miasto: Lublin
  • Na forum od: 08.07.2022
« 15 Sty 2024, 20:18 »
Chylę czoło przed uczestnikami. Ogromny szacunek i gratulacje za dokonanie tego. Teraz odpoczywajcie, grzejcie się i regenerujcie.
Gratulacje również dla wszystkich, którzy dołączyli na trasie.

Offline PABLO

• Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
« 16 Sty 2024, 13:01 »
Z perspektywy rowerowej stricte wrzucę później, muszę trochę życie pooganiać po tak długiej nieobecności w domu.
Taki mały spoiler: retrospektywnie oceniając wybór opon, wśród uczestników panowała totalna zgoda. Każdy z nas wybrał najbardziej optymalne opony i drugi raz pojechałby na takich samych

Jechaliście ze wsparciem w postaci jakiegoś samochodu w pobliżu czy całkowicie samowystarczalnie? Zaskoczyła mnie mała ilość bagażu jak na taką trasę w zimowych warunkach.

Offline Mężczyzna MaciekK

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 14.07.2017
« 16 Sty 2024, 13:27 »
Jechaliście ze wsparciem w postaci jakiegoś samochodu w pobliżu czy całkowicie samowystarczalnie? Zaskoczyła mnie mała ilość bagażu jak na taką trasę w zimowych warunkach.

Mieliśmy media car w którym jechały trzy osoby. Każdy spakował się tak, jakby jechał solo ze spaniem po hotelach. W zimie 90% ciuchów mam na sobie. W sakwach były głównie części/dętki, powerbanki + niewielka ilośc jedzenia, raczej przekąski. Jechaliśmy od Orlenu do Orlenu z postojem co 4/5h. Z ciuchów to miałem neoprenowe nakładki na buty, membranę z goretex, "puchówkę" i łapawice.
Na potrzeby jazdy w grupie każdy z nas spakował do samochodu bagaż podręczny z ubraniami cywilnymi na nocleg, żeby nie biegać z gołym tyłkiem po mieszkaniu jak to się odbywa na wyścigach solo ;-)

W mieszkaniu panowała rodzinna atmosfera. W Łowiczu jak wjechałem do mieszkania z lekkim opóźnieniem, to lokalna społeczność, która zdążyła dotrzeć tam wcześniej z Pawłem i Jędrkiem kończyła podgrzewać wielki gar pysznego makaronu. Tyle tego żarcia tam wtedy zostało, że zaczęliśmy nazywać samochód food trackiem :) Na noclegu w Kalwarii pozostałości tego co zostało z Łowicza czekały na nas już podgrzane. Szkoda, że nie było na nic czasu i trzeba było gonić do wyra, bo plan był czasowo bardzo napięty.

Jak miałem kryzys senny, to się podczas pobytu na stacji przespałem 30 minut w samochodzie.
« Ostatnia zmiana: 16 Sty 2024, 13:33 MaciekK »

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum