Autor Wątek: Opona PIRELLI Cinturato Adventure 700x45c  (Przeczytany 4483 razy)

Online Mężczyzna Felek

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.11.2017
No ok, przekonaliście mnie 🙂
Podróże z dziećmi www.tataimapa.pl

Offline Mężczyzna misiek

• Miasto: Rzeszów
  • Na forum od: 04.11.2018
No ok, przekonaliście mnie 🙂

Do zwijanych, czy Pirelek ?
Pozdrawiam,
Krzysiek

Online Mężczyzna Felek

Do Pirelli, a że nie robią drucianych, to siłą rzeczy i do zwijek, ale to potwierdzę jak uda mi się je dobrze założyć na obręcze.

Offline Mężczyzna misiek

• Miasto: Rzeszów
  • Na forum od: 04.11.2018
Do Pirelli, a że nie robią drucianych, to siłą rzeczy i do zwijek, ale to potwierdzę jak uda mi się je dobrze założyć na obręcze.

O ile pamiętam to akuratnie te zakładało się bez problemu. W sensie, że po założeniu nie miały praktycznie bicia i nie trzeba było kombinować. Swoje odkurzam i też zakładam - trzeba szykować pojazd na wakacyjny wyjazd  :)
Pozdrawiam,
Krzysiek

Online Mężczyzna Felek

Opony Pirelli Cinturato Gravel Mixed 28 x 1,75 doszły w piątek. Dziś pojechałem w dłuższą trasę. Pierwsze wrażenia są takie, że toczą się podobnie do Schwalbe Smart Sam. Są nieco lżejsze od nich. To co namacalnie da się stwierdzić, iż klockowany bieżnik na czole opony jest zrobiony z dość twardej gumy (mieszkanka w Smart Sam'ach jest miększa). Po tym wnioskuję, że powinny starczyć na dłużej, chociaż nie wiem czy akurat 3 razy bo o tyle były droższe od opon niemieckiego producenta.

Za to na pewno prezentują się bardzo ładnie (wybrałem wersję classic z beżowymi bokami). Będzie chwilka to wrzucę fotografie, bo dawno nie robiłem zdjęć obecnej konfiguracji mojego Breezer'a.

Offline Mężczyzna bzyk69

• Miasto: Pszczyna
  • Na forum od: 27.08.2021
Czyli zapłaciłeś 3 razy więcej tylko dla ładnego brązowego kolorku.
Spoko, to jest rozsądny argument cenowy :-)

Ja w ogóle odnoszę wrażenie, że jak coś ma w nazwie "Gravel", to cena jest od razu min 100% droższa. Patrząc na cennik Schwalbe, to wystarczy porównać sobie ile kosztują np Marathony, czy zwykłe Smart Samy, a ile opony z działu "Gravel".

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum