Symfonianie, mógłbyś w kilku słowach napisać o komponentach Twojego tandemu? Poszukuję właśnie podzespołów do tandemu, który planuję niebawem zacząć składać. Co to za rama? Mam wrażenie, że przydałby Cie się odrobinę większy rozmiar, w szczególności górna rura wydaje się być nieco krótka w porównaniu do Twoich gabarytów, mylę się?
Pozdrawiam
kudłaty
Rama NorthWoods model Safari, ale to raczej jakaś nisko budżetowa firma.
No rama niestety trochę mała, muszę znaleźć jakiś mega długi mostek.
Manetki, przerzutka tylna Alivio
Napinacz zrobiłem z starego SISa ale od czasu do czasu łańcuch lubi spaść więc będę musiał kupić jakiś normalny napinacz.
Tylne koło wsadziłem troche mocniejsze bo 2 osoby + ewentualne sakwy to spora waga.
Obręcz DM24 piasta Novateca na 2 maszynach, 36 szprychy dt swiss
Z przodu kupiłem jakoś tanio używane na 36 szprych ale na razie daje rade.
Opony Schwalbe Kojak 2.00 mają największą dopuszczalną wagę z opon schwalbe coś chyba 130kg, super komfort jest na nich bo mają duży balon, ale powyżej 35km/h trzeba już sie mocno na pedałować żeby utrzymać prędkość bo jednak ta szerokość robi już znaczne opory.
Hamulce alivio i klocki 3 gumowe Authora dają rade, ale mam 2 rozwalone szczękowe Magury i spróbuje z nich zrobić jedną i wsadzić na przód do tandemu.
Z tyłu przydało by sie jeszcze wymienić kierownice na bardziej łamaną bo jadać z tyłu widzi się tylko plecy pierwszego
Większe zdjęcie:
http://imageshack.us/f/84/dsc0260td.jpg/