Autor Wątek: Jaką rama do gravela?  (Przeczytany 4546 razy)

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Odp: Jaką rama do gravela?
« 5 Kwi 2024, 00:35 »
Rama niespodziewanie dotarła. Regularne sprawdzałem tracking i cały czas zero informacji o nadaniu. Dopiero po odebraniu pojawiła się jedyna aktualizacja.

Całkowity koszt $533,61 - bez żadnych dopłat.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna liftlodz

• Miasto: Polska
  • Na forum od: 24.12.2020
« 5 Kwi 2024, 06:48 »
Jak była zapakowana i jak z jakością wykonania.

Offline Mężczyzna qbotcenko

• Miasto: Tomprofa Gbórnicza
  • Na forum od: 17.03.2018
    • http://qbot.pro/
« 5 Kwi 2024, 07:54 »
Kiedy zdjęcia gotowego? ^^

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
« 5 Kwi 2024, 08:10 »
Solidne pudło, a do niego wrzucona rama i widelec. Wszystko owinięte wąską, miękką folią.

Jeszcze nie rozwinąłem, bo potem nie owinę tak samo
Kiedy zdjęcia gotowego? ^^
Pewnie trochę potrwa. Nie jest mi potrzebny zbytnio ten rower, zwłaszcza, że czasu na jazdę zbyt w tym roku wiele mieć nie będę. Składam bardziej w celach edukacyjnych.

Brakuje mi jeszcze przedniej przerzutki, wewnętrznej baterii Di2, kabelków i suportu T47. Trzeba by uplować opony. Tymczasowe koła ostatnio kupiłem za 150 zł ;)

Aha. Pancerze mają być prowadzone wewnętrznie, więc należałoby kupić jakieś cudaczne podkładki i adekwatny mostek.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna poziom

• Miasto: ELW
  • Na forum od: 11.12.2016
« 5 Kwi 2024, 10:04 »

Ponieważ do wrzesnia zeszłego roku mam już nakręcone kilka tys km na ramie od nich to pozwolę sobie się wypowiedzieć ;).
Pakowanie bardzo, bardzo solidne, poza kartonem oczywiście każdy element (rama, wideł, kiera, sztyca) owinięte solidną pianką i dobrze zabezpieczony. Wykonanie - cięzko się wypowiedzieć, bo nie rozbierałem swojej "firmowej" szosy do "naga" więc nie mam porównania. Na oko, karbonu (jak zaglądałem do środka) jest ile trzeba, szczególnie w miejscach bardziej newralgicznych (mufa, główka ramy). Ale to na moje oko....
Dośc powiedzieć, że ma kilka tys i telepał się ze mną ostatnio na przykład na Watasze, gdzie zdarzało się zjeżdżać ~50 km/h po szutrach, czy też bikepakingowo był ujeżdżany po bezdrożach i nic się odpukać nie dzieje.
Gdybym miał jeszcze raz dokonać wyboru-kupiłbym tą samą ramę, którą kupiłęm. A kiera to szczyt wygody choć "oreło" na pierwszy rzut oka wygląda dziwnie w grawelu :)
"Never argue with idiots"

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum