Są takie zestawy naprawcze, które dałyby Ci trochę dystansu od mocowania na czas ładowania, żeby zmieścił się kabelek. Popatrz na "Garmin repair cap".
Jak zachowuje się dotykowy ekran w edge 830 w deszczu?Dobrą ofertę znalazłem, poniżej 1100 z przesyłką.
Nie chodzi mi o samo przełączanie ekranów w czasie deszczu, ale też np o potwierdzanie wszelakich komunikatów, które pojawiają się na ekranie. Pilotem tego się nie obsłuży. Taki komunikat potrafi zasłonić pół niewielkiego ekranu Edge. Kilkukrotnie próby potwierdzania komunikatów kończyły się u mnie przypadkowym zakończeniem aktywności, co na trasie ultra nie jest zbyt pożądane 😜
Cytat: 4gotten w 15 Lut 2024, 16:27Nie chodzi mi o samo przełączanie ekranów w czasie deszczu, ale też np o potwierdzanie wszelakich komunikatów, które pojawiają się na ekranie. Pilotem tego się nie obsłuży. Taki komunikat potrafi zasłonić pół niewielkiego ekranu Edge. Kilkukrotnie próby potwierdzania komunikatów kończyły się u mnie przypadkowym zakończeniem aktywności, co na trasie ultra nie jest zbyt pożądane W takim aspekcie to jest kicha z 830-stką jak i pewnie każdą nawigacją z ekranem dotykowym.
Nie chodzi mi o samo przełączanie ekranów w czasie deszczu, ale też np o potwierdzanie wszelakich komunikatów, które pojawiają się na ekranie. Pilotem tego się nie obsłuży. Taki komunikat potrafi zasłonić pół niewielkiego ekranu Edge. Kilkukrotnie próby potwierdzania komunikatów kończyły się u mnie przypadkowym zakończeniem aktywności, co na trasie ultra nie jest zbyt pożądane
Cytat: Wycior w 16 Lut 2024, 11:26Cytat: 4gotten w 15 Lut 2024, 16:27Nie chodzi mi o samo przełączanie ekranów w czasie deszczu, ale też np o potwierdzanie wszelakich komunikatów, które pojawiają się na ekranie. Pilotem tego się nie obsłuży. Taki komunikat potrafi zasłonić pół niewielkiego ekranu Edge. Kilkukrotnie próby potwierdzania komunikatów kończyły się u mnie przypadkowym zakończeniem aktywności, co na trasie ultra nie jest zbyt pożądane W takim aspekcie to jest kicha z 830-stką jak i pewnie każdą nawigacją z ekranem dotykowym.W dotykowej 840-ce są również przyciski, jako backup jak sądzę.
Teraz trochę żałuję, że nie zdecydowałem się na 840. Choć kupiłem swojego Edge w dobrej cenie i nie widziałem wtedy sensu dopłacać prawie 1000 zł.
mój Wahoo roam v1 po zaszłorocznych ulewach wygląda tak
Napisał do nich i nie zostało to oczywiście uznane jako reklamacja (bo uszkodzenie mechaniczne no i sprzęt stary) ale dostał jakiś bardzo fajny rabat na nowe urządzenie (tj. cena zdecydowanie poniżej wszystkich sklepowych).