Autor Wątek: Multitool, ale nie rowerowy  (Przeczytany 10645 razy)

Offline Mężczyzna wojtek

• Użytkownik forum
  • Miasto:
  • Na forum od: 02.03.2010
    • Pokój z Tobą
Odp: Multitool, ale nie rowerowy
« 13 Mar 2024, 21:34 »
Ja to myślałem pod kątem naszego wstrzemięźliwego kolegi.

Offline Mężczyzna WujTom

• Administrator
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 17.10.2016
    • Wuj Tom w podróży
« 14 Mar 2024, 11:53 »
Nie wiem o kim piszesz  :lol: :lol: :lol: :lol:
Wolność kocham i rozumiem
Wolności oddać nie umiem ...

Offline Mężczyzna marek.dembowski

• Miasto: Ogrodzieniec
  • Na forum od: 06.04.2007
« 14 Mar 2024, 12:46 »
No i linkę do przerzutki utnie, a być może nawet pancerz.

Mam Leathermana Charge i o przecięciu linki nie ma co marzyć.
...prawie wszyscy pytają: "Ile przejechałeś?" a ja wolałbym usłyszeć np. "Co ciekawego zobaczyłeś?"... - Michał Sitarz

Offline Mężczyzna WujTom

• Administrator
  • Na forum od: 17.10.2016
    • Wuj Tom w podróży
« 15 Mar 2024, 08:32 »
To mój poprzedni Wave dał radę i to 2 krotnie. Obecny nie miał jeszcze okazji na taki test.
Wolność kocham i rozumiem
Wolności oddać nie umiem ...

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
« 16 Mar 2024, 21:49 »
Śmiejcie się śmiejcie. Nie na korkociągu, nie na poczucia uniwersalności. Dlatego wciąż preferuję Victorinox Alpinel. Niestety to jest scyzoryk i nie ma kombinerek.

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Mężczyzna podjazdy

• niech tak się stanie
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.02.2011
« 20 Kwi 2024, 17:02 »
Kupiłem Gerber Vise, dzisiaj odebrałem, wygląda ok. Będę więc znowu miał przy sobie nóż, ostrze do strugania kijków na ognisko, pilnik, płaski śrubokręt do okularów, otwieracz do szklanych butelek 330 ml z Coca-Colą, kombinerki, no i przecinak do linek - ale z doświadczenia wiem, że przecinak do linek w takich narzędziach zadziała dobrze raptem kilka razy, więc w domu używam narzędzia dedykowanego, aby nie tępić :)
Waga deklarowana 57 g, ale wydaje mi się, że waży nieco więcej, zważę na skalibrowanej wadze laboratoryjnej w poniedziałek, jeśli nie zapomnę. Wszystko jest bardzo dobrze spasowane, sam multitool jest skręcany na bardzo małe "gwiazdki" (torxy), więc w teorii można go dokręcić jak się zacznie luzować, o ile ktoś ma 2 tak małe klucze. Tani, niecałe 100 zł.
« Ostatnia zmiana: 20 Kwi 2024, 17:08 podjazdy »
"Mogło być gorzej. Twój wróg mógł być twoim przyjacielem." Stanisław Jerzy Lec.

Offline Mężczyzna OLDRIP

• Na forum od: 15.04.2021
« 20 Kwi 2024, 18:46 »
więc w teorii można go dokręcić jak się zacznie luzować, o ile ktoś ma 2 tak małe klucze.

Lepiej nie, w audycji jest przykład   :D

https://youtu.be/QUoN4j507Xg?si=1fKiiWnDBIlLaThr

• niech tak się stanie
« 20 Kwi 2024, 22:08 »
Nota bene po zmianach w Smarcie na allegro nagle sprzedawcy się wycwanili i w sumie już darmowa przesyłka nie działa, bo jak coś jest tańsze - np klocki hamulcowe po 20 zł - to robią opcję "maksymalnie w paczce dwie" i płać frajerze! (bo darmowa przesyłka jest od 45 zł). Januszowanie level expert.

Offline Mężczyzna globalbus

• Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
« 20 Kwi 2024, 23:02 »
No nie mów, że nie znasz najbardziej cebulackiej metody na smarta.
Bierzesz co chcesz, dobierasz drugi produkt, żeby przebić próg cenowy, a potem go zwracasz za darmo.
Mało ekologiczne, ale jak ktoś daje cenę 44,99 przy darmowej przesyłce od 45zl, to jakoś mi go nie szkoda.

My home is where my bike is.

• niech tak się stanie
« 20 Kwi 2024, 23:30 »
No nie mów, że nie znasz najbardziej cebulackiej metody na smarta.
Bierzesz co chcesz, dobierasz drugi produkt, żeby przebić próg cenowy, a potem go zwracasz za darmo.
Mało ekologiczne, ale jak ktoś daje cenę 44,99 przy darmowej przesyłce od 45zl, to jakoś mi go nie szkoda.
Szkoda mi czasu na taką zabawę za darmową przesyłkę. Po prostu jak się okaże, że ta usługa jest bez sensu, to ją wycofam i nie będę się przejmował smartem. Więcej i wcześniej będę kupował na temu, aliexpress i innych podobnych portalach.

Online Mężczyzna Romal

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 05.06.2006
« 21 Kwi 2024, 03:01 »
Więcej i wcześniej będę kupował na temu, aliexpress i innych podobnych portalach.

Na Temu nic jeszcze nigdy nie kupiłem, więc się nie wypowiem, ale Ali też zdrożało. Teraz trzeba kupić za min. 40 zł żeby była darmowa przesyłka. Przy tańszych zamówieniach trzeba dopłacić 5 zł. Ma to pewnie związek z tym, że Ali przestało wysyłać paczki za pośrednictwem Poczty Polskiej i podpisali umowę z Inpostem.

Offline Mężczyzna furman

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 02.09.2010
    • http://www.szybkitowar.pl
« 21 Kwi 2024, 09:55 »
Wy naprawdę wierzycie w to, że ta przesyłka jest za darmo? 
Znaczy się nikt za to nie płaci?

Co do ilości sztuk w paczce to ta opcja występuje w cenniku wysyłki, a nie w konkretnym produkcie. Produkt podpinasz pod konkretny cennik wysyłek, a to w nim właśnie zakodowana jest ilość graniczna. Oczywistym jest, że nikt nie będzie zakładał kilkaset cenników żeby spełnić oczekiwania każdego kupującego bo też nikt nie zna tych oczekiwań. Większość ma kilka cenników, w których zawarte jest pewna ilość produktów o różnych gabarytach.

Nie wiem skąd wynika przekonanie o "cwaniactwie"
Sprzedawca na allegro to normalny człowiek, który ma taką pracę jaką ma i, z którym można normlanie rozmawiać. Pytałeś o możliwość zakupu większej ilości? Spotkałeś się z odmową?

globalbus - sądzisz, że ta cena została umyślnie ustalona na tym poziomie żeby uniemożliwić zakup ze smartem? Nie wiem skąd ona się wzięła ale w moim przypadku od dawana ustalam ceny produktów w przedziale cenowym 30-40 zł tak aby o te kilkadziesiąt groszy łapały się na smarta. Jest duża ilość szpejów, które mógł bym sprzedawać za 35 zł ale sprzedaję za 45,99....no bo smart. Taka to jest darmowa dostawa.

A skoro już o społeczności allegro to może ktoś chce poczytać o "cwanych" kupujących. No bo nie wiem dlaczego tylko sprzedawcy postrzegani są jako cwaniacy.

Rowery i kobiety to moje podniety
Podjazdy i dziewczyny to moje dyscypliny

Online Mężczyzna Romal

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 05.06.2006
« 21 Kwi 2024, 10:26 »
Wy naprawdę wierzycie w to, że ta przesyłka jest za darmo?
Znaczy się nikt za to nie płaci?

A Ty naprawdę myślisz, że "raty 0%" są na 0%? Tylko, że jak chcę kupić od ręki, bez rat, to zapłacę tyle samo, co z ratami. Więc dla mnie, kupującego są na 0%. To samo z Allegro. Jak chcę kupić towar z odbiorem osobistym, to zapłacę tyle samo, co za towar z darmową przesyłką. Więc przesyłka dla mnie, kupującego jest za darmo. A ja już nie wnikam jakie marże i komu płaci sprzedający, żeby końcowa cena była jaka była. Przecież wiadomo, że pośrednicy też zarabiają i jest to wliczone w cenę. Wiadomo też, że unikając przesyłki, nie uniknę tej opłaty. Więc jest za darmo.

Offline Mężczyzna furman

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 02.09.2010
    • http://www.szybkitowar.pl
« 21 Kwi 2024, 11:16 »
Na temat rat się nie wypowiem, nie widzę za bardzo związku poza tym, że mechanizm "zniewolenia" klienta jest podobny.

Nie wiem dlaczego łączysz odbiór osobisty z wysyłką. To są dwie różne transakcje. Przy odbiorze osobisty nie dość, że nie płacisz za wysyłkę to jeszcze bardzo często masz taniej o prowizję.

Mam masę klientów z Krakowa, którzy przyjeżdżają i kupują towar dużo taniej niż widnieje on na allegro.

Nie wiem też co mają do tego marże...nic o nich nie pisałem. A jeśli już to jest oczywistą oczywistością, że cena darmowej wysyłki jest ujęta w cenie towaru. No chyba nie masz wątpliwości, że jest inaczej?

Cały ten smart to sprytna strategia allegro wiążąca kupujących z platformą i dająca złudne uczucie, że otrzymujemy coś za darmo.
Oczywiście nie dziwię się niektórym ludziom bo allegro tak to wszystko zorganizowało, że teraz kupując bez smarta faktycznie kupujesz drożej i trzeba do tego podchodzić z pewną ideologią żeby nie trafić do jednej paki.

Ja osobiście kupuję na allegro bardzo rzadko, tylko wtedy gdy mam coś pilnego, spieszy mi się, nie mam czasu na szukanie w sklepie internetowym.  A na allegro smarta nie mam i nie będę miał..bo to jest właśnie kwestia ideologiczna. To podobnie jak z wyborami, mój jeden głos pewnie nie zmieni wyników, ale głosuję na to co jest bliskie mojej ideologii.

Tye.
Rowery i kobiety to moje podniety
Podjazdy i dziewczyny to moje dyscypliny

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
« 21 Kwi 2024, 15:34 »
A Ty naprawdę myślisz, że "raty 0%" są na 0%? Tylko, że jak chcę kupić od ręki, bez rat, to zapłacę tyle samo, co z ratami. Więc dla mnie, kupującego są na 0%. /.../

Często "zero są na zero" - gdy kupuję, właśnie tak b. często.
Tak, np., kupiłem Varię - 20 rat po mniej niż 50zł/mies.
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum