Autor Wątek: Dookoła Bałtyku sierpień 2024  (Przeczytany 8491 razy)

Offline Kobieta Marzenka73

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 26.02.2024

Offline Mężczyzna misiek

• Miasto: Rzeszów
  • Na forum od: 04.11.2018
Odp: Dookoła Bałtyku sierpień 2024
« 26 Lut 2024, 21:02 »
Bardziej przypomina to ofertę komercyjną, niż szukanie współtowarzyszki/a na wspólny wyjazd. 
Pozdrawiam,
Krzysiek

Offline Kobieta Marzenka73

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 26.02.2024
« 26 Lut 2024, 21:23 »
Chcemy z kolegą zebrać kilka osób. Nikt z nas nie czerpie z tego żadnych korzyści finansowych. Każdy pokrywa koszty swojego udziału, w tym ja i kolega.

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
« 26 Lut 2024, 22:27 »
Podziwiam metodyczność w podejściu do organizacji zespołu. Anons zdecydowanie wyróżnia się swoim dopracowaniem wobec wielu innych.
Trzymam kciuki za powodzenie wyprawy!

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Mężczyzna WujTom

• Administrator
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 17.10.2016
    • Wuj Tom w podróży
« 26 Lut 2024, 22:40 »
Bardzo fajna trasa.
My w tym roku jedziemy jej druga połowę w czerwcu po takiej trasie https://www.google.com/maps/d/u/0/edit?mid=1XUHiPe7DWqPMaEbx180XMPW-jMWBiaPv&usp=sharing.

Powodzonka.

Bardziej przypomina to ofertę komercyjną, niż szukanie współtowarzyszki/a na wspólny wyjazd.

Myślę że po prostu metodyczne podejście. Nie widzę w tym nic złego jak ktoś to lubi.
Wolność kocham i rozumiem
Wolności oddać nie umiem ...

Offline Mężczyzna podjazdy

• niech tak się stanie
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.02.2011
« 26 Lut 2024, 22:41 »
Podziwiam metodyczność w podejściu do organizacji zespołu. Anons zdecydowanie wyróżnia się swoim dopracowaniem wobec wielu innych.
Trzymam kciuki za powodzenie wyprawy!

W sumie wyprawa dla tych, co nie lubią planować trasy, jeździć z sakwami, a chcą jechać na rowerze na wyprawę i mieć towarzystwo. Druga połowa trasy bardzo ryzykowna pod względem pogody, ale to nie jest tak, że zawsze około 15-20 sierpnia pogoda się totalnie sypie w Skandynawii i wkracza dynamiczna cyrkulacja zachodnia, tym niemniej jest to częste, pokłosie tego dociera do nas kilka dni później. Może ten rok będzie inny, bo jest El Nino i mamy termicznie kwiecień w lutym, nie tylko w Polsce. Opis mylący, bo nie wspomina wiele o warunkach, no i ani razu nie pojawia się słowo komar, a to w sierpniu będzie ważny temat. Nic nie pisze jakimi drogami, a to też ważne - są ludzie, którzy nie jeżdżą krajówkami, głównymi szosami, a ich omijanie nie zawsze jest takie proste.
"Mogło być gorzej. Twój wróg mógł być twoim przyjacielem." Stanisław Jerzy Lec.

• niech tak się stanie
« 26 Lut 2024, 22:49 »
My w tym roku jedziemy jej druga połowę w czerwcu po takiej trasie https://www.google.com/maps/d/u/0/edit?mid=1XUHiPe7DWqPMaEbx180XMPW-jMWBiaPv&usp=sharing.

Ale jak to, bez Purekkari rändrahn?! Przecież tam szosa jest, będziecie tuż obok, chyba jakieś jaja sobie robisz :P
Najdalej na północ wysunięty duży "kamień" w Estonii ;-)

Ja bym radził wbić sobie go na mapę i być może akurat podpasuje.

Offline Mężczyzna WujTom

• Administrator
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 17.10.2016
    • Wuj Tom w podróży
« 26 Lut 2024, 22:51 »
O i zawsze dobra dusza coś doradzi :)
Podziękiwał.
Wolność kocham i rozumiem
Wolności oddać nie umiem ...

• niech tak się stanie
« 26 Lut 2024, 22:59 »
To jest w ogóle najdalej wysunięty przylądek w Estonii, do tego miejsce biwakowe, toalety...

Offline Mężczyzna MaciekK

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 14.07.2017
« 26 Lut 2024, 23:35 »
Moim zdaniem ambitny pomysł. Nie da się pominąć ryzyka opisanego przez Podjazdy związanego z pogodą w drugiej połowie sierpnia nad Bałtykiem, ale nie tu widzę największe wyzwanie.
Grupa dziesięciu obcych osób to co najmniej trzy podgrupy i w 30 dni 15 razy się pokłócą :)
Wydaje mi się, że rozumiem koncepcję imprezy i trzymam kciuki. Forma opisu wskazuje na to, że autor chyba wie co robi, taki ma sposób na zwiedzanie świata i dostosowując się do jego stylu można przeżyć przygodę, której samemu by się nie zorganizowało (o ile przejdzie się rekrutację). Ja jestem z innej bajki, zamiast organizować imprezę z takim rozmachem logistycznym pojechałbym po prostu sam :) Ale to w sumie dział "Szukam partnera/partnerki", więc oferta jak najbardziej do rozważenia dla czytelników tegoż :)

• niech tak się stanie
« 26 Lut 2024, 23:41 »
Ja jestem z innej bajki, zamiast organizować imprezę z takim rozmachem logistycznym pojechałbym po prostu sam :)
Właśnie chyba sensem tego ogłoszenia jest, by nie jechać samemu  ;D Nota bene na starcie przewidują nadwyżkę 100% zgłoszeń, więc jest trochę preselekcji podczas negocjacji wstępnych przewidziane.

« 26 Lut 2024, 23:50 »
Ja jestem z innej bajki, zamiast organizować imprezę z takim rozmachem logistycznym pojechałbym po prostu sam :)
Właśnie chyba sensem tego ogłoszenia jest, by nie jechać samemu  ;D

Po przeczytaniu dokumentu zgaduję, że tutaj główną motywacją zebrania grupy nie jest aspekt towarzyski, ale rozłożenie kosztu samochodu na więcej osób + znalezienie kierowcy. To nie są tanie rzeczy. Usuwając samochód z równania sprawa się znacznie upraszacza :)

EDIT:
Nota bene na starcie przewidują nadwyżkę 100% zgłoszeń, więc jest trochę preselekcji podczas negocjacji wstępnych przewidziane.

Transparentnie piszą, że wezmą najpierw ludzi, którzy coś wniosą do imprezy.

Przyznamy pierwszeństwo osobom z kwalifikacjami medycznymi, umiejącym naprawiać rowery, dysponującym samochodem na wyprawę, tym, którzy chcę przebyć całą trasę, znanym nam z innych wypraw.

Pytanie #1 - czy ma Pan samochód :)
Pytanie #2 - czy jest Pan mechanikiem rowerowym, lekarzem, etc.

Moim zdaniem fair.
« Ostatnia zmiana: 26 Lut 2024, 23:56 MaciekK »

• niech tak się stanie
« 27 Lut 2024, 00:29 »
Pytanie #1 - czy ma Pan samochód :)
Pytanie #2 - czy jest Pan mechanikiem rowerowym, lekarzem, etc.
Moim zdaniem fair.
Fair czy nie fair, gdzieś muszą szukać. Gdyby zaplanowali ładowanie elektrycznych motocykli, czyli rowerów elektrycznych, to pewnie by tu długo nie popisali. Na razie 2 posty. Doceniam, że to wyprawa na analogach, rowerach klasycznych. Ciekawe, czy będzie odpowiedź, ale wartość dodaną stanowi kamień, czyli głaz, dorzucony do sakwy ;-)

Offline Mężczyzna Elwood

• Od 2009-03-26
  • Miasto: Przystanek Oliwa
  • Na forum od: 07.02.2023
« 27 Lut 2024, 14:21 »
Ja zaprzągłem AI do planowania tras.
Miałem mc temu problem z rowerem i samolotem, - już nie mam.
Wrzuciłem temat planowania trasy dookoła Bałtyku i całe Morze Bałtyckie projektów, z akcentem na ekonomiczne podróżowanie w grupie.
Na koniec zapytałem, jak backpakingowo pakować karimatę składana na rower, by nie naruszać estetyki odbiorców wzrokowych i wynik wyjął mnie pozytywnie z butów.

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, przez dobę uchodzi za idiotę.

« 27 Lut 2024, 17:32 »
Ja zaprzągłem AI do planowania tras.
Miałem mc temu problem z rowerem i samolotem, - już nie mam.
Wrzuciłem temat planowania trasy dookoła Bałtyku i całe Morze Bałtyckie projektów, z akcentem na ekonomiczne podróżowanie w grupie.
Na koniec zapytałem, jak backpakingowo pakować karimatę składana na rower, by nie naruszać estetyki odbiorców wzrokowych i wynik wyjął mnie pozytywnie z butów.

A jakiego narzędzia używasz?

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum