może wpływ na to miała butelka gazowanej mineralnej,
Afgańczycy wymordowali około osiem tysięcy ludzi.
Sama przełęcz, jak się okazało, padła ofiarą poprawności politycznej
W Aliczur, o którym uwag wiele, na początku, z lewej, oberża jest?
Pierwotnie w planach miałem kilka wyjść pieszych na wyższe i niższe szczyty a także przejazd przez Kyzylrabat ...
Do samego końca nie byłem w stanie w ogóle pracować z większą wydajnością- podjazdy powyżej, oceniam, 6% były poza moim zasięgiem. Wszystkie przełęcze wpychane ze sporym wysiłkiem i liczbymi przerwami, na ak baital vel hushang przerw po 5-10 minut było 5. Blyskawicznie mimo intensywnego oddychania, dochodziło do kompletnego odcięcia. Podejście kilku metrów po stromych schodach konczyło się zadyszką. Podobnie wszystkie bardziej intensywne czynności np. wypchanie roweru z pobocza na nasyp drogi. Drobne zmiany w rytmie oddychania - np. jeśli mówiłem zbyt długo, przełknąłem w nieodpowiednim momencie, schyliłem się itp. zmuszały do krótkiej przerwy celem wykonania 2-3 głębszych wdechów. Najgorzej było rano, mialem mocno zaburzony sen, budziłem się i leżałem głęboko i intensywnie oddychając. Taki stan przechodził po paru godzinach, po pobudzeniu organizmu. Nadmienię, że w Murgabie wcale nie poczułem się wiele lepiej, choć było tam niżej.
Gorszych objawów wysokosciowówki na szczęście brak. Dwa razy lekki ból głowy
Jest ale co z tego, skoro zamknięta. Za to na końcu z prawej otwarta.