(trójkąt, mniej miejsca na podsiodłówkę przez ruchome tylne koło)
Wilk, robisz pokazówkę, bo usunąłem z forum zdjęcia z tych wyjazdów, gdy mnie zaatakowałeś. A dobrze wiesz, bo sam komentowałeś. Z mojej strony koniec tematu, lunatyku wilk może pomoże, wszak taki obeznany.
Właśnie, warto wspomnieć, że bardzo niewiele podsiodłówek pasuje do fulla, bo lubią ocierać o tylne koło, więc jak będziesz chciał kupić podsiodłówkę, to warto rozeznać temat zanim wyda się pieniądze na coś, co będzie nieprzydatne.
Jak jezdzisz na starym kole, to takie rzeczy jak dropper (opuszczana sztyca) i mleko w oponach (tubeless) poprawiają komfort jezdzenia po gorach 2 albo i 3x
Cytat: serbi w 12 Mar 2024, 21:50Jak jezdzisz na starym kole, to takie rzeczy jak dropper (opuszczana sztyca) i mleko w oponach (tubeless) poprawiają komfort jezdzenia po gorach 2 albo i 3x Droppera bym chętnie przyjął, ale był tu wątek o podsiodłówce dopasowanej do droppera i chyba bez pozytywnego znaleziska. Więc na razie jeżdżę na lekkiej sztycy sztywnej. Jak znalazłeś Świętego Graala, to chętnie się zapoznam. Dropper w Alpach robi robotę, tam są długie strome sekcje i warto dołożyć te kilkaset gramów na droppera.
Droppera bym chętnie przyjął, ale był tu wątek o podsiodłówce dopasowanej do droppera i chyba bez pozytywnego znaleziska.
można było lakką karbonowo-aluminiową trailówkę
Z fulli polecałbym Lux Traila tu do końca dnia promka 14k z 17k: https://www.canyon.com/pl-pl/rowery-gorskie/rowery-cross-country/lux-trail/cf/lux-trail-cf-7/3442.html?dwvar_3442_pv_rahmenfarbe=M138_P02 Można też patrzeć na coś z większym skokiem - Neuron np. Aczkolwiek Lux Trail fajny "lekki" całkiem ciekawy pod tego typu wyrpy.