Dwa źródła ze zdjęciami w realu.Kolega R_och z forum: https://goo.gl/photos/NEiaeuGkBp3c6ccw5 (sam opisuje, że to kolor "żywy, zielony")
A tak z ciekawości: ile razy zdarzyło się Wam, że komuś przeszkadzało że śpicie na dziko?Pomijam tego typu nocleg w parku narodowym czy wzdłuż wschodniej granicy....
Posiadam natomiast Rekvik III i teraz chyba bardziej skłaniałbym się do konstrukcji Tordis/Tromvik II. Ścianki powinny być bardziej pionowe i namiot będzie wydawał się przestronniejszy.
Ja wiem czy tak bardzo rzuca się w oczy?
Cytat: poziom w 6 Kwi 2024, 21:00A tak z ciekawości: ile razy zdarzyło się Wam, że komuś przeszkadzało że śpicie na dziko?Pomijam tego typu nocleg w parku narodowym czy wzdłuż wschodniej granicy....Mnie się nigdy nie zdarzyło. Zaś co do wschodniej granicy, myślę, że bardziej chodzi o Straż Graniczną i tu żaden kolor "nie jest bezpieczny". Jednak w moim odczuciu wystarczy zgłosić i po problemie.https://photos.app.goo.gl/erRojRQt2PyWbEG2AZadzwoniłem. Przyjechali, sprawdzili czy my to my. Poprosili o telefon gdyby coś się działo, życzyli dobrej nocy i odjechali.ps. tu kolejne zdjęcie z życia wzięte. Ja wiem czy tak bardzo rzuca się w oczy?
A tak z ciekawości: ile razy zdarzyło się Wam, że komuś przeszkadzało że śpicie na dziko?
...R_ochu, a ten jaskrawy kolor nie przyciąga więcej owadów? I napisz proszę czy przez to obfite osiatkowanie sypialni nie za bardzo wieje po karku w nocy?
Posiadam natomiast Rekvik III i teraz chyba bardziej skłaniałbym się do konstrukcji Tordis/Tromvik II. Ścianki powinny być bardziej pionowe i namiot będzie wydawał się przestronniejszy. Kolor namiotów FN UL jest dość jaskrawy, zwłaszcza w słońcu. W cieniu jest trochę lepiej i pośród wiosennej czy letniej zieleni może się w miarę dobrze ukryć.
Co do koloru River Star'a, kórego posiadamy i używamy, to bez przesady, nie wygląda to źle:
Fotki mojego Rekvik'a
W przypadku noclegu nielegalnego, lepiej tak schować namiot, żeby nawet biały był niewidoczny.
Podchodzisz do tematu koloru, jakbyś miał nocować na poligonie i boisz się, że będziesz odstawał od reszty namiotów w kolorze moro.