Autor Wątek: Jesienna wycieczka na Warmię  (Przeczytany 768 razy)

Offline Mężczyzna Bubu

• Miasto: Ziemia Dobrzyńska
  • Na forum od: 06.06.2018
    • Relacje z wycieczek i wypraw
Jesienna wycieczka na Warmię
« 29 Kwi 2024, 16:18 »
Odrabiając zaległości, wrzucam relację z zeszłorocznej październikowej wycieczki weekendowej na Warmię. Wykorzystując południowo-wschodni wiatr pojechaliśmy z Anią z domu w okolice Olsztyna, przez Iławę. Złotej polskiej jesieni w pełnej krasie jeszcze nie było, ale wycieczki w ten rejon zawsze są udane. :) Przejechaliśmy też prawie cały odcinek DDR poprowadzonej z Kurzętnika przez Nowe Miasto Lubawskie i Bratian w stronę Iławy (kończy się kilkanaście kilometrów przed miastem) po trasie dawnej linii kolejowej nr 251.
https://sasieczno.pl/relacje/2023-jesienna-weekendowa-wycieczka-na-warmie/

Offline Kobieta Weronika

• Miasto: Wychódźc
  • Na forum od: 26.01.2020
    • Dawne podróże - pamiętnik z początku XXI wieku
Odp: Jesienna wycieczka na Warmię
« 29 Kwi 2024, 18:26 »
Czy przed 2018 też są/będą jakieś do czytania?

Offline Mężczyzna Waldic

• Miasto: Elbląg
  • Na forum od: 23.01.2010
« 29 Kwi 2024, 20:54 »
Musicie powtórzyć :) Wygląda na to, że na Warmii byliście tylko przez chwilę, na wschodnim brzegu Pasłęki :)

Offline Mężczyzna Bubu

• Miasto: Ziemia Dobrzyńska
  • Na forum od: 06.06.2018
    • Relacje z wycieczek i wypraw
« 18 Maj 2024, 19:10 »
Czy przed 2018 też są/będą jakieś do czytania?
No niestety chyba nie, za dużo czasu minęło, by odtwarzać. Zresztą, wtedy większość wycieczek była piesza.

Musicie powtórzyć :) Wygląda na to, że na Warmii byliście tylko przez chwilę, na wschodnim brzegu Pasłęki :)
No rzeczywiście, trochę obciach, że tego nie zauważyłem. Jakoś niby wiedziałem, że Mazury wchodzą jęzorem między Warmię a Powiśle, ale nie sprawdziłem, że Ostróda i okolice to też Mazury, a nie Warmia. Poprawię przy okazji. A wybierzemy się swoją drogą, chociaż teraz to knujemy wybrać się w inne rejony, o ile czas pozwoli.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum