gdyby tylko czas pracy na baterii był dłuższy, to być może dałbym mu kiedyś szansę. Choć do czasu zakupu przeze mnie nowej nawigacji to pewnie ukaże się już K5
Aktualna klasyfikacja (wobec powyższej recenzji):1/ Garmin2/ Karoo3/ Wahoo
Na zwiększenie wydajności baterii idą na pewno grube pieniądze - bo z jednej strony gadżety, telefony, zegarki, latarki - z drugiej samochody - a z trzeciej w zasadzie wszystko co jest ruchome i może być zasilane elektrycznie (odkurzacze, kosiarki, narzędzia). Może do czasu K5 nastąpi oczekiwany przełom
Ja uznałem, że dodatkowe 300g powerbanka i czas potrzebny na jego podłączenie to mały problem. zawsze też można awaryjnie podładować się na stacji benzynowej czy w innej żabce - co innego jak ktoś na 500km maratonie liczy czas postojów w minutach (nie wiem jak to możliwe - tak jak Wilk - na całym Podróżniku mieć 50 minut postojów, kiedy ja w Stokrotce w Wolbromie straciłem prawie 30 minut bo się kasy zacięły a był sobotnio-poranny szczyt ).
* wydaje mi się (ale to tylko odczucie nie poprarte pomiarem), że w drugiej części (obejmującej noc) bateria schodziła wolniej - wpływ mogła mieć dużo niższa temperatura, ale większy jak mi się wydaje - nocne podświetlenie: K3 (podobnie jak większość telefonów) ma czujnik oświetlenia i w nocy podświetlenie jest dużo słabsze bo nie musi kompensować ostrego słońca
Pamiętaj, że /.../
Ale ten przełom już jest w Garminach, więc to nie kwestia baterii, a oprogramowania.
Cytat: marcin_g w 10 Cze 2024, 20:51* wydaje mi się (ale to tylko odczucie nie poprarte pomiarem), że w drugiej części (obejmującej noc) bateria schodziła wolniej - wpływ mogła mieć dużo niższa temperatura, ale większy jak mi się wydaje - nocne podświetlenie: K3 (podobnie jak większość telefonów) ma czujnik oświetlenia i w nocy podświetlenie jest dużo słabsze bo nie musi kompensować ostrego słońcaTego to nie rozumiem, po co używasz podświetlenia w dzień? Czy Karoo ma ekran pojemnościowy jak komórki? Czy bez tego podświetlenia w dzień nie widać co jest na ekranie? Bo Garminy mają ekran rezystancyjny, nie jest aż tak czuły jak komórkowy, ale też i podświetlenie w dzień nie jest potrzebne, więc baterii schodzi zauważalnie mniej niż nocą (gdy jest i podświetlenie i niskie temperatury)
Dzięki Lary. Właśnie o tą mi chodzi.https://allegro.pl/oferta/folia-szklo-hybrydowe-na-ekran-do-hammerhead-karoo-3-3mk-flexibleglass-15824519027#productReviewsSporo opinii, że źle spasowana, po założeniu ekran mało czytelny. U Ciebie widzę, że źle to nie wygląda. Chyba kupię.
To jest błąd po stronie allegro - allegro próbuje "łączyć" produkty, tak żeby mieć opinie o produkcie wystawiane na różnych aukcjach i czasem prowadzi to do jakichś głupot - tak jak tutaj, to faktycznie są opinie do wielu różnych rodzajów szkieł od 3mk (przecież nie możliwe, że 250 osób kupiło szkła do karoo, bo to jednak niszowy produkt ).
Kupiłem. Zobaczymy jak to wyjdzie u mnie.
Tak przy okazji. Najnowsza aktualizacja z 31.10. wprowadza zaawansowane ustawienia trybu oszczędzania baterii, co ma wydłużyć działanie do 30-35 godzin na jednym ładowaniu.
3-krotne zwiększenie czasu pracy [...]
A najpewniej to po prostu tryb z wyłączonym ekranem, który się wybudza tylko przy skretach czy dotknięciu.