@marcin_g, otrzymałeś już te etui Tuff Luv? Jakość ok? Dobrze spasowane?
Mimo, że zamówienie z amazon.de to wysyłka z tego co rozumiem poszła bezpośrednio z UK (zamówienie 13.02, wysyłka 19.02) i w/g informacji w mailach od amazona planowane dostarczenie w nadchodzącym tygodniu. Jak dotrze to napiszę
OK. Jak tak długo trzeba czekać na wysyłkę, to szkoda czasu i teraz zamówiłem. Mam nadzieję, że jak za taką kasę, to będzie dobre.
Ile Wam teraz tak realnie bateria pracuje po tych wszystkich aktualizacjach? Musze wiedzieć czy mam czego żalować
Siema i ja dołączyłem do klubu posiadadaczy Hammerhead Karoo 3, choć na długo przed zakupem czytałem incogito Was po wielu latach (grubo ponad 10 lat) użytkowania garmina, stwierdziłem ze czas na testy czegoś nowego. I pierwszw wrażenia są bardzo pozytywne, choć bedzie brakować następujacych funkcji:- głosowa nawigacja (tak, GC mówi)- powiadomienie w razie wypadku.
Co do gadania - Karoo gada ale tylko po bluetooth-iehttps://support.hammerhead.io/hc/en-us/articles/25256378358555-Karoo-OS-Bluetooth-Audio
Co do "detekcji wypadków" to jest feature request oznaczony jako "planned"https://support.hammerhead.io/hc/en-us/community/posts/4406519829147-Feature-Request-Crash-Detectionaczkolwiek mam wątpliwości czy da się to zrobić jakoś sensownie, tzn. żeby nie generowało zbyt wielu fałszywych alarmów na naszych dziurawych drogach... W komentarzach też są uwagi, że Garmin 1040 reagował alertem na jazdę po bruku.
- powiadomienie w razie wypadku.
Cytat: bobiko w 20 Mar 2025, 13:14- powiadomienie w razie wypadku.A jest jeszcze funkcja ostrzegania przed niebezpiecznymi miejscami, które dodają użytkownicy - to już jest niestety parodia, tyle tego wyskakuje, że od razu to wyłączyłem, ludzie dodają jakieś komiczne rzeczy w stylu małej nierówności czy dziury w drodze. Bez jakiejś sensownej weryfikacji takich zdarzeń to się po prostu nie sprawdza, paradoksalnie łatwiej o wypadek musząc wyłączać na ekranie ciągłe powiadomienia o owych "niebezpiecznych miejscach" niż przez takie miejsce przejeżdżając