Autor Wątek: Prezent na Dzień Dziecka od chrzestnych...  (Przeczytany 3348 razy)

Offline macham.szkitkami

• Miasto:
  • Na forum od: 29.03.2024
Ratunku! :) Zamówiłem rowerek tydzień temu na All... a dzisiaj dostaję wiadomość, że nastąpiła pomyłka i sprzedawca nie ma tego modelu na stanie  :-\ . Przejrzałam Internety i znalazłamjeszcze  takie różowe cudo: https://www.centrumrowerowe.pl/rower-dzieciecy-lecce-girl-pd31342/?v_Id=181026   Model ma dobre parametry i wygląda obłędnie. Myślicie, że to odpowiedni prezent od chrzestnych? Dużo czasu spędzamy razem i fajnie byłoby pośmigać razem na rowerkach i zaszczepić pasję jak najszybciej się da :D Help, chcę dzisiaj złożyć zamówienie i modlić się by dotarło na czas :)
« Ostatnia zmiana: 28 Maj 2024, 13:46 macham.szkitkami »

Offline Mężczyzna podjazdy

• niech tak się stanie
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.02.2011
Kup w sklepie stacjonarnym lub z odbiorem osobistym. W czwartek jest wielkie święto, więc przesyłki utkną.
Centrum rowerowe jest wolne jak żółw, 2-3 tygodnie to absolutne minimum, a mając na uwadze prezent na konkretną datę, to miesiąc. Skądinąd bardzo późno się zabrałeś, było w kwietniu zamówić.
"Mogło być gorzej. Twój wróg mógł być twoim przyjacielem." Stanisław Jerzy Lec.

Offline macham.szkitkami

• Miasto:
Kiedyś zamawiałem jakieś pierdoły od nich, to jak złożyłem zamówienie o 13 to następnego dnia o 7 paczka na mnie czekała, więc mam zaufanie (póki co :D) do tego sklepu :D

• niech tak się stanie
Pierdoły tak, ale rower to jednak inny rodzaj paczki. No i zdecydowanie nie pomaga święto narodowe w trakcie transportu.

Offline Mężczyzna Antracyt

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 13.06.2017
    • Poland on bike
Ze sprzedawcami z portalu na A... Często tak bywa. Głównie specjalizują się, w mojej opinii, profesjonaliści.
Kupując regularnie karmę dla kotów znam ceny tych preferowanych. Z reguły te mniej lubiane są tańsze.
Wielokrotnie bywało, że udało mi się znaleźć coś dla mniej lub w zestawach w promocji cenowej. Sprzedawca zwlekał z wysyłką a po interwencji dzwonił lub wysyłał zapytanie czy mogą być inne rodzaje niż te co zamawiane.
Oczywiście, że nie zgadzam się wtedy i proponuję mu szukanie towaru u innego źródła i finalizowanie transakcji.

Problem jest znany nie tylko mi:

https://spolecznosc.allegro.pl/t5/dyskusje-kupuj%C4%85cych/sprzedaj%C4%85cy-nie-ma-towaru-kt%C3%B3ry-wystawi%C5%82-na-aukcji-czy-to-nie/td-p/233446?profile.language=pl

Offline macham.szkitkami

• Miasto:
Pierdoły tak, ale rower to jednak inny rodzaj paczki. No i zdecydowanie nie pomaga święto narodowe w trakcie transportu.

Dzięki za przestrogę, może zadzwonię do sklepu i się dopytam jak wyglądają szanse. Tylko zastanawiam się, czy to OK prezent, nie wiem w jakich kwotach wypada robić prezenty, a wszystkie zabawki są takie drogie, że ciężko złapać dystans.

Offline macham.szkitkami

• Miasto:
Ze sprzedawcami z portalu na A... Często tak bywa. Głównie specjalizują się, w mojej opinii, profesjonaliści.
Kupując regularnie karmę dla kotów znam ceny tych preferowanych. Z reguły te mniej lubiane są tańsze.
Wielokrotnie bywało, że udało mi się znaleźć coś dla mniej lub w zestawach w promocji cenowej. Sprzedawca zwlekał z wysyłką a po interwencji dzwonił lub wysyłał zapytanie czy mogą być inne rodzaje niż te co zamawiane.
Oczywiście, że nie zgadzam się wtedy i proponuję mu szukanie towaru u innego źródła i finalizowanie transakcji.

Problem jest znany nie tylko mi:

https://spolecznosc.allegro.pl/t5/dyskusje-kupuj%C4%85cych/sprzedaj%C4%85cy-nie-ma-towaru-kt%C3%B3ry-wystawi%C5%82-na-aukcji-czy-to-nie/td-p/233446?profile.language=pl

Może za rzadko robię zakupy przez neta, ale 90% na ALL... jeszcze mnie nic takiego nie spotkało, poza tą sytuacją z odwołaniem wysyłki rowerka :/ Jednak niedobrze jak jedna firma ma taki monopol. Jest jeszcze OL...ale to w sumie trochę inny system sprzedaży. Mogłaby wejść jakaś konkurencja, to by się zaraz weselej zrobiło ;)

Offline Mężczyzna Felek

• Moderator
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.11.2017
Przepraszam Cię bardzo, ale po czym wnioskujesz, że podany rower ma dobre parametry? Jeżeli mam być szczery, jedynym sensownym parametrem roweru dla dziecka, które ma około 3 lata i będzie to pierwszy rower z pedałami to waga.

Podlinkowane "kowadło", waży 8,6 kg... Dziecko pewnie około 10 kg. Ten rower jest niemal cały ze stali, nawet sztyca podsiodłowa jest ze stali.

W mojej opinii lepiej złożyć się w kilka osób na sensowny rower, nawet używany, niż kupować to co podlinkowałaś. Popatrz sobie na rowery Woom, Kubikes czy Earlyriders...  ważą po około 5 kg i to byłby dobry start. W przeciwnym razie skończy się tak, że dziecko wiele nie pojeździ a rodzice będą to taszczyć w rękach.
Podróże z dziećmi www.tataimapa.pl

• niech tak się stanie

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 11.05.2009
Nie rób dziecku krzywdy kupując taki rower. Rower dla dziecka musi być LEKKI. Inaczej skończy się na "nie chcę jeździć". Jeszcze te hamulce, które pewnie ciężko dziecku wcisnąć rączką...
Kubikes, woom, roko, earlyrider, fly - to są marki warte rozważenia. Ale nie będą one kosztowały 500 zł.

Chciałoby się jeszcze skomentować, że chrześnica to jednak nie Twoje dziecko i nie musi dostawać prezentu na dzień dziecka od Ciebie, ale nie mój biznes.

Offline Mężczyzna Felek

• Moderator
To zależy jeszcze jak często dziecko ma jeździć. Piszesz, że spędzacie dużo czasu i chciały byście śmigać. Z tym rowerem to nie będzie takie łatwe.

A co do cen, można rozważyć używany. Taki rower po dwóch sezonach rodzice sprzedadzą praktycznie za tyle samo. Ten za 500 zł z centrum rowerowego będzie ciężej sprzedać bo to defacto no name.

• niech tak się stanie
Przecież TEN Dzień Dziecka w praktyce kurierskiej jutro, zostaje tylko zakup stacjonarny, od kogoś itp. Doręczenia w piątek to tylko paczkomaty itp. Efekt WOW będzie jak rower pojawi się w Dniu Dziecka, a to sobota jest. Cały weekend na naukę.

Offline macham.szkitkami

• Miasto:
Dziękuję wszystkim za uwagi! Szczęście w nieszczęściu, bo młoda rozchorowała się na Dzień Dziecka i jeszcze mamy czas rozejrzeć się za prezentem. No właśnie ten model się jej kiedyś podobał, bo przeglądaliśmy razem rowerki, ale pójdę za Waszą radą i popatrzę na marki, które podesłaliście. Może faktycznie coś lżejszego znajdę, co będzie "w odpowiedniej gamie kolorystycznej" :) Akurat w rodzinie jest wiele dzieci, więc byłby to pewnie taki rower "przechodni", więc w sumie fajnie jakby był mocniejszy. Najlepiej, żeby był i mocny i lekki....idę szukać :D

Offline Mężczyzna Felek

• Moderator
To ja tylko dodam, że jak rower ma być "przechodni" to warto by kolor był w miarę uniwersalny, czyli np. różowy odpada. Dzięki temu rower z powodzeniem będzie mógł przechwycić chłopiec :)

No i życzę powodzenia w poszukiwaniach!

Offline macham.szkitkami

• Miasto:
Cześć, nie chciałem pozostawiać tematu bez rozwiązania... Ostatecznie poszliśmy z młodą razem do sklepu i wybrała sobie kellys wasper w zupełnie nie cukierkowej odsłonie ;) Póki co się sprawdza, dobrze, że jest dosyć mocny, bo już zaliczył kilka upadków i przynajmniej jedną wiatę od śmietnika :D Pozdrawiam serdecznie.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum