Autor Wątek: Uszczelniacze/mleko - reakcja podczas przebicia dętki/opony  (Przeczytany 3676 razy)

Offline Mężczyzna furman

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 02.09.2010
    • http://www.szybkitowar.pl
Nie wiem czy to prawda bo nie używam tego paskudztwa ale wiele razy spotykałem się z opinią, że niektóre paskudztwa źle reagują na CO2 bite z nabojów uniemożliwiając prawidłowe uszczelnienie koła.
Rowery i kobiety to moje podniety
Podjazdy i dziewczyny to moje dyscypliny

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
Chyba właśnie odwrotnie. Jak nie będzie CO2 to będzie sikać i nie będzie się wulkanizować przy przebiciu...

Miałem na myśli, że jak będzie JESZCZE więcej CO2 w atmosferze, to już w oponie, przed jej ewentualnym przebiciem, Wam zastygnie :)
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Mężczyzna Ricardo

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.05.2011
A jak ma się do tego szytka?
Zalewanie szytek uszczelniaczem jak najbardziej ma sens. Stosuję w retro szosach i w jednym zestawie kół mtb. Przypadki które miałem na Antywyprawkach to eksplozja szytki, zdarza się, i tego to nawet najlepsze mleko nie uszczelni  ;) To bardziej klątwa Antywyprawek niż awaria  ;D

Offline PABLO

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
A jak ma się do tego szytka?
Zalewanie szytek uszczelniaczem jak najbardziej ma sens. Stosuję w retro szosach i w jednym zestawie kół mtb. Przypadki które miałem na Antywyprawkach to eksplozja szytki, zdarza się, i tego to nawet najlepsze mleko nie uszczelni  ;) To bardziej klątwa Antywyprawek niż awaria  ;D

Mam jedne koła na szytkach. I trochę się boję oddalać od domu czy kolei. Wożę uszczelniacz, nigdy jeszcze nie byłem zmuszony do użycia. Nie wiem czy zadziała.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum