podjazdy:To dla Ciebie, prosto z rezerwatu Sieciemińskie rosiczki
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.
Już powoli świtał mi pomysł by pojechać pociągiem do Pragi a potem zaliczyć trochę Czech, Niemiec i Austrii i do Polski wrócić pociągiem z Wiednia. To są końcowe i początkowe stacje więc teoretycznie, powinniśmy mieć więcej czasu na załadunek/rozładunek sprzętu i ogarnięcie 3 dzieci. Naszły mnie teraz jednak inne wątpliwości, czy jeżeli chodzi o bagaże nie ma w pociągach jakiś ograniczeń... mamy razem 12 sakw plus 5 toreb na bagażniki. Nie licząc podręcznych torebek na kierownicę jest to jednak 17 sztuk bagażu. Na 5 osób wypada przeszło po 3 sztuki. No i nie wiem jak z rezerwacją, to już trzeba chyba w kasie kupić bo nie widzę by w internecie była taka możliwość. A no i bilety też można kupić tylko na jakiś czas przed. Teraz zacznę planować a potem mi połączenie wycofają
Tak, sporo relacji z Niemiec czytałem i wszyscy piszą o "przyjemności" podróży pociągiem przez ten kraj. Zachęca mnie to bardzo, tyle że zastanawiam, się czy takie przejazdy można wcześniej zaplanować... mam namyśli kupno biletów w Polsce (przez internet).