Autor Wątek: Lampka przednia z odcięciem, ładowana USB  (Przeczytany 1551 razy)

Offline Mężczyzna putek

• Miasto: Kielce
  • Na forum od: 22.06.2024
Cześć,

szukam przedniej lampki do jazdy w nocy, z odcięciem, ładowanej z USB, byłoby fajnie gdyby miała wymienny akumulator i działa na powerbanku. Jazda po asfalcie więc nie musi to być  jakaś latarnia.

Mam teraz na dzień Ravemen FR160 na uchwycie Garmina (jest świetny) i na noc modowanego Convoya S2. Na wyprawę chciałbym zmienić Convoya na coś, do czego nie trzeba mieć extra ładowarki i nie trzeba tym wachlować góra/dół jak jedzie z naprzeciwka samochód.

Coś polecicie?

Z góry dzięki

Offline Mężczyzna dudi

• Administrator
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 11.05.2009
Fenix BC25R
Działa z powerbanka, ma odcięcie, dobrą moc i szeroko świeci. Nie ma wymiennego aku.

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
Sprawdź Lumintop B01. Ma odcięcie, jest ładowana przez USB, działa na wymienne Akku 21700 albo 18650. Może być zasilana z powerbanka.
Przejechałem z taką lampką kilka nocy i poza dość wąskim strumieniem światła nie ma ona raczej żadnych wad.
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Offline Mężczyzna putek

• Miasto: Kielce
  • Na forum od: 22.06.2024
Lumintop B01 wydaje się dużą lampką. Natomiast spodobał mi się Fenix BC26R. Nie jest tani, ale prezentuje zalety, na których mi zależy.

Offline Mężczyzna kolega_na_fullu_;-)

• ~(FSM)~
  • Miasto: Przy trasie SKM.
  • Na forum od: 23.01.2012
    • Luźny Kanon przetłumaczony na j. Polski w PDF.
Nie jest tani, ale prezentuje zalety, na których mi zależy.

Lumintop tych zalet nie posiada?

Offline PABLO

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
Sprawdź Lumintop B01. Ma odcięcie, jest ładowana przez USB, działa na wymienne Akku 21700 albo 18650. Może być zasilana z powerbanka.
Przejechałem z taką lampką kilka nocy i poza dość wąskim strumieniem światła nie ma ona raczej żadnych wad.

Jedynym brakiem jest IMO brak sensownego trybu migającego. Ten który jest jest nie do użycia.

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
Zgadza się. Tryb stroboskopowy w tej lampce jest porażający. Nie polecam, chyba, że do samoobrony. Krótkotrwałe oślepienie gwarantowane.
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum