Jak to wygląda w praktyce? Można wbijać na kemping bez uprzedniej rezerwacji, czy raczej odprawią mnie z kwitkiem?
A te kempingi gdzie nie odmówili to na oko miały jeszcze miejsce w sekcjach pod namioty?
..16-35 e za kemping ? matko bosko ! co w tej austrii się wynarabia
U nas, albo np na Słowacji w tej cenie można mieć hotel ze śniadaniem.
A najgorsze, że w Austrii jest krucho z miejscówkami na dziko. Każdy kawałek terenu jest czyjąś własnością i wszystko ładnie przystrzyżone i uporządkowane.
Na Słowacji już nie tak tanio. A w Czechach to już w ogóle, podłoga potrafi kosztować 850 koron, czyli 153 zł.https://www.labskabouda.cz/cenik-a-podminky/Teraz byłem w Beskidzie Morawsko-Śląskim, piwo 4% z hakiem 17 zł, knedliczki 55 zł, smażony ser z frytkami 50 zł, zupa-woda gulaszowa 35 zł. A na Skrzycznem taniej i dużo więcej na talerzu Czechy są tanie w dolinach, ale na szczytach tańsza jest POLSKA.
Cytat: podjazdy w 31 Lip 2024, 01:13Na Słowacji już nie tak tanio. A w Czechach to już w ogóle, podłoga potrafi kosztować 850 koron, czyli 153 zł.https://www.labskabouda.cz/cenik-a-podminky/Teraz byłem w Beskidzie Morawsko-Śląskim, piwo 4% z hakiem 17 zł, knedliczki 55 zł, smażony ser z frytkami 50 zł, zupa-woda gulaszowa 35 zł. A na Skrzycznem taniej i dużo więcej na talerzu Czechy są tanie w dolinach, ale na szczytach tańsza jest POLSKA.A te ceny to właśnie ze szczytów?Bo w ten weekend byłem 4 dni w kraju libereckim i usteckim i za piwo w knajpach płaciliśmy 48-55 koron (najdrożej było w schronisku "Chata Tokan" koło Jetrichovic), porcja knedlików z nadzieniem borowkowym (3 wielkie sztuki) 180 koron, duży obiad (mięcho, opiekane ziemniaczki warzywa + 2 kofole) 320 koron. Więc ceny całkiem przyzwoite.
Miałem duży spread w kantorze w Gorzyczkach - kupowałem po 0,189 a resztę sprzedałem po 0,163
A te ceny to właśnie ze szczytów?
Weź sobie załóż jakieś konto typu "Kantor Walutowy" (tak to się nazywa w Aliorze, ale inne banki też takie mają, a w każdym razie mBank).W tej chwili mam kurs 0,1694/0,1678, to ponad 10% taniej przy zakupie.
Cytat: Borafu w 31 Lip 2024, 12:57Weź sobie załóż jakieś konto typu "Kantor Walutowy" (tak to się nazywa w Aliorze, ale inne banki też takie mają, a w każdym razie mBank).W tej chwili mam kurs 0,1694/0,1678, to ponad 10% taniej przy zakupie.I możesz z tego jakoś wypłacić banknoty, bo w kilku miejscach płatność była tylko gotówką?
Cytat: Borafu w 31 Lip 2024, 12:57Weź sobie załóż jakieś konto typu "Kantor Walutowy" (tak to się nazywa w Aliorze, ale inne banki też takie mają, a w każdym razie mBank).I możesz z tego jakoś wypłacić banknoty, bo w kilku miejscach płatność była tylko gotówką?
Weź sobie załóż jakieś konto typu "Kantor Walutowy" (tak to się nazywa w Aliorze, ale inne banki też takie mają, a w każdym razie mBank).