Autor Wątek: Cześć  (Przeczytany 607 razy)

Offline Mężczyzna Zdzicho121

• Miasto: Lubelskie
  • Na forum od: 21.07.2024
Cześć
« 22 Lip 2024, 14:07 »
Witam  :)
Mam 29 lat, ostatnie lata mało jeździłem rowerem, staram się to nadrobić. W 2012 przejechałem "dookoła" Polskę(było ok. 3300km, nie jechałem wzdłuż granic ale to była moja najdłuższa wyprawa życia), 2 razy dojechałem z Lublina nad Bałtyk i z powrotem, raz pojechałem do Niemiec. W tamtym roku pierwszy raz od lat zrobiłem większą trasę(~700km) przez Podlasie z koleżanką, spanie na hamakach. To był pierwszy raz jak pojechałem gdzieś dalej z kimś, a nie sam. Wtedy zrozumiałem, że jeśli dobrze się dogaduje z drugą osobą, to taka podróż może być fajniejsza i ciekawsza niż samotnie. Obecnie planuję zakup roweru, bo w tych co mam odpadają pedały/łańcuch przeskakuje/nie ma hamulców itp  ;) nie jeżdżę wyczynowo, bardziej wytrzymałościowo, w spokojnym tempie, lubię spokojne trasy blisko natury, z małym natężeniem ruchu drogowego. Jeżdżę drogami wojewódzkimi/krajowymi tylko kiedy jest to konieczne

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
Odp: Cześć
« 22 Lip 2024, 14:58 »
Witaj :) Zdecydowanie koncepcja zakupu roweru wyposażonego w hamulce, szczególnie działające, jest słusznym kierunkiem  8)

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

Offline Mężczyzna Zdzicho121

• Miasto: Lubelskie
  • Na forum od: 21.07.2024
« 22 Lip 2024, 15:14 »
Witaj :) Zdecydowanie koncepcja zakupu roweru wyposażonego w hamulce, szczególnie działające, jest słusznym kierunkiem  8)

Przypomina mi się wypad do Niemiec... w Bawarii wielkim zaskoczeniem były dla mnie góry, ledwo dawałem radę robić 50km dziennie, a po paru dniach klocki hamulcowe mi się starły... musiałem hamować piętami   ;D albo prowadzić rower z górki piechotą co bardzo mnie spowalniało, ale było lepsze niż wpaść pod samochód na skrzyżowaniu jadąc w dół bez hamulców

Offline Mężczyzna ramzes

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 20.06.2015
« 22 Lip 2024, 16:00 »
Siema.
Tymi hamulcami to się tam za bardzo nie przejmuj - one tylko spowalniają człowieka ;)

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
« 22 Lip 2024, 16:09 »

Cześć,

z dziewczętami rzeczywiście jest fajnie czasem.

tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline Mężczyzna Połciu

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 19.05.2017
    • Stronka wyjazdowa
« 22 Lip 2024, 16:16 »
Witamy w grupie zakręconych.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami: