Autor Wątek: Wymuszanie pierwszeństwa  (Przeczytany 1997 razy)

Offline Mężczyzna KrzyDra

• Miasto: Jaworzno
  • Na forum od: 16.03.2024
Wymuszanie pierwszeństwa
« 29 Lip 2024, 15:43 »
Każdy kto jeździ nie raz nie dwa spotkał się z wymuszaniem pierwszeństwa. Niestety zdarzyło się dziś i mi być tego ofiarą.  Dość mocno obity doczołgałem się do domu i zaczynam analizować czy mogłem się inaczej zachować...

By uniknąć zderzenia z metalową puszką , położyłem się z rowerem na bok szorując po asfalcie i nie do końca jestem pewien czy to byłą dobra decyzja. Kask wzorowo spełnił swoją rolę , niestety przy tym ulegając pęknięciu ale w sumie po to on jest. Gorzej z biodrem i kolanem...

Kierowca oczywiście uciekł , dopiero po 2 min kolejny nadjeżdżający się zatrzymał  i udzielił mi pomocy. 

Co robić w takich sytuacjach ? Obić się jakoś o samochód ? Kłaść się z rowerem na asfalt ?
Zamontować jakąś kamerę  np. GoPro i na każdy trening/jazde ją uruchamiać by mieć dowody ? 
Jakie macie zdanie/doświadczenie w tym temacie ?

Żeby było zabawniej do domu brakło mi 100 metrów by dojechać cało, idealny przykład dla tych co tylko do sklepu jadą więc po co im kask...
:)

Offline Mężczyzna qbotcenko

• Miasto: Tomprofa Gbórnicza
  • Na forum od: 17.03.2018
    • http://qbot.pro/
Odp: Wymuszanie pierwszeństwa
« 29 Lip 2024, 16:53 »
Nie wiem na ile mi to pomaga, ale ja w momencie, gdy wiem, że już nie wyrobię, to wybijam się z roweru i skaczę. Zwykle przy driftach, gdy mi ucieknie koło - w przeciwnym razie cierpi właśnie kolano i biodra, czasem ramię/łokieć.

A po co komu kask?  ::) Lepiej ochraniacze, choć są mało wygodne...

Offline Mężczyzna bzyk69

• Miasto: Pszczyna
  • Na forum od: 27.08.2021
« 30 Lip 2024, 07:39 »
Jeżeli kask, to tylko full-face.

W sumie to dawno już gównoburzy kaskowej nie było, więc czemu nie...

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
« 30 Lip 2024, 08:33 »

Jest to rodzaj gwałtu - sposobu nie mam.

Anonimowość kierujących tym sprzyja. Kamera dokumentuje związek przyczynowo-skutkowy zdarzeń. Lata temu jeździłem, filmiki przesyłałem policji. Najpierw załatwiła mnie policja, później prasa z - jak sądzę - inspiracji policji.
tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum