Autor Wątek: BBT 2024  (Przeczytany 12332 razy)

Offline Mężczyzna podjazdy

• niech tak się stanie
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.02.2011
Odp: BBT 2024
« 28 Sie 2024, 22:01 »
A jak ktoś zjadł za darmo na punkcie kontrolnym, to afera.
No afera, bo jakbyś przyjechał po takim i akurat twojej porcji by nie było, to byś się wkurzył. Po to jest ustalana liczba osób, żeby oszacować liczbę porcji. Jak nie będziesz tępić darmowej wyżerki, to za chwilę będzie 10% darmozjadów. A za łamanie innych punktów regulaminu powinna być dyskwalifikacja lub kara czasowa. Wziąłeś bidony od koleżanki z samochodu - 2 godziny kary za każdy. A jak się kar nazbiera, że limit czasu przekroczony - sorry, DNF wita.
"Mogło być gorzej. Twój wróg mógł być twoim przyjacielem." Stanisław Jerzy Lec.

Online Mężczyzna MaciekK

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 14.07.2017
« 28 Sie 2024, 23:24 »
Myślisz, że gdyby nie osiemset osób jadących bez wpisowego, to w Żninie dawali by dwanaście pierogów zamiast trzech? ;D

Offline Mężczyzna podjazdy

• niech tak się stanie
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.02.2011
« 28 Sie 2024, 23:52 »
Myślisz, że gdyby nie osiemset osób jadących bez wpisowego, to w Żninie dawali by dwanaście pierogów zamiast trzech? ;D
12 pierogów? A potem 12 godzin snu :-) Żołądek to nie worek bez dna, zostaw trochę miejsca na roztwór z enzymami trawiennymi.
"Mogło być gorzej. Twój wróg mógł być twoim przyjacielem." Stanisław Jerzy Lec.

Online Mężczyzna MaciekK

• Na forum od: 14.07.2017
« 29 Sie 2024, 00:07 »
Można zaryzykować stwierdzenie, że oszuści uratowali pozostałych od losu gorszego niż głód! Trochę jak tu:

https://youtu.be/DoPnJsxXzTk?si=rfE4c_wbj60k8iYz&t=210
« Ostatnia zmiana: 29 Sie 2024, 00:15 MaciekK »

Offline Mężczyzna bartekk

• Miasto: Wieleń
  • Na forum od: 22.02.2019
« 29 Sie 2024, 07:35 »
Kilka słów ode mnie. Udało mi się uzyskać czas 48h21m, a więc zrealizowałem plan minimum i poprawiłem wynik sprzed 2 lat. Nie mam mocnej nogi więc sama jazda zajęła mi więcej czasu niż w 2022. Za to skróciłem przerwy - było ich 5h10m. Mi osobiście bardziej przeszkadzał wiatr niż upał, choć i ten był konkretny.

Trasę mogę ocenić tylko w stosunku do XIII edycji i w sumie ominięcie DK10 było na plus, ten lasek przed Starachowicami faktycznie świetny, ale... jakoś dużo dziurawych odcinków utkwiło mi w pamięci. Przed Żninem, okolice Paryża, dojazd do Łowicza. Szału nie było.

Widzę dużą poprawę wyposażenia PK w stosunku do 2022 roku. Tak jak pisaliście, w zasadzie niczego nie brakowało i to mimo, że startowałem w sobotę i solo (a więc zaledwie 30-40 minut przed pretendentami do wygranej). Fakt, wsunąłbym coś ciepłego w Łańcucie, ale dla mnie i tak na plus, że w tym roku w ogóle miałem tam co zjeść. Tylko punkt mógłby być lepiej oznaczony, bo chwilę mi zajęło zanim się odnalazłem między tymi budynkami.

Dąbrowa Biskupia to rzeczywiście "hit", świetny punkt, bardzo miło wspominam. I też wydałem max. 2 czy 3 dychy w sklepach, w sumie zatrzymałem się tylko w dwóch.

Co do afer, niedozwolonego wsparcia, to ja zwyczajnie tego nie rozumiem. Ludzie mają czasami dziwne podejście. Widziałem na Stravie zapis przejazdu jednego gościa, zatytułowany "Wolin - Ustrzyki w 36h" czy jakoś tak. Kliknąłem, patrzę, elapsed time 44h z hakiem. Okeeeeeej.

Temat BBT w moim przypadku uważam za zamknięty, nie wrócę na ten maraton. Trochę mnie uwiera przekroczenie 2 dób o te 21 minut, hehe, ale jednak wiatr przeszkadzał mocno, nawet w nocy z soboty na niedzielę. Trudno, tak zostaje.

Offline Mężczyzna gkjanek

• Lepiej zabrać głowę zamiast kasku z domu na rower.
  • Miasto:
  • Na forum od: 12.06.2017
« 30 Sie 2024, 02:02 »
Bo ten maraton ma trzy oblicza. Ukończyć w limicie, przejechać poniżej 48 godzin i wisienka na torcie rozmienić 4 z przodu. Mnie zniechce to że niby są punkty a i tak zastanawiasz się czy będzie jedzenia i jakie na punkcie i czy wystarczająco dla Ciebie. Dla ułatwienia zawodnikam. Czemu przed startem nie można podać menu z posiłkami jakie będą na punktach. odpowiedź jest prosta bo krytyka by spadła na organizatorów już przed startem. A tak przy dużym zmęczeniu małe jak i duze błędy są wybaczne. I tak co 2 lata wielkie nadzieję na zmiany. A zmiany są ale w ślimaczy tempie.
Lepiej zabrać głowę zamiast kasku z domu na rower.

Offline PiotrekG

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 30.08.2023
« 2 Wrz 2024, 18:10 »
Chwila czasu minęła od startu, a zanim wszystko zapomnę, spisuję i zostawiam tutaj swoją relację z tegorocznej edycji BBT

Dzień 0
(Kliknij, by pokazać/ukryć)

Dzień 1

Dzień 2

Czas 42h36m dawał w tym roku 7. miejsce SOLO i 11 w klasyfikacji generalnej. Jak na tak brutalne warunki, wynik jest więcej niż zadowalający. Mam świadomość kilku błędów taktycznych, które popełniłem, niemniej przebić 40 godzin raczej by mi się nie udało. Organizacyjnie imprezę oceniam pozytywnie, trasa dobra, choć nie wybitna, jedzenia na punktach tyle, ile potrzebowałem. Na pewno pojawię się na jeszcze jednej edycji celem poprawienia czasu :)

Aktywność na stravie:
https://www.strava.com/activities/12243338364

Offline Mężczyzna bonawentura

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 25.10.2020
« 23 Wrz 2024, 14:58 »
Ekipo, ogarniacie za co Krzysiek Fechner dostał karę czasową?

Offline Mężczyzna Damian

• Na forum od: 14.05.2015
« 24 Wrz 2024, 06:23 »
A to ciekawe. On się nie bił o wysokie miejsce w klasyfikacji - raczej promował swoje miasto i rowery miejskie.

Offline Mężczyzna apryjom

• Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 30.11.2018
« 30 Wrz 2024, 16:09 »
Za brak kasku w czasie jazdy. Generalnie nie zbyt się z tym krył bo podobno wjechał nawet na metę bez kasku. Słyszałem, że groziła mu za to nawet pełna dyskwalifikacja, ale org się za nim ujął.

Offline Mężczyzna gkjanek

• Lepiej zabrać głowę zamiast kasku z domu na rower.
  • Miasto:
  • Na forum od: 12.06.2017
« 2 Paź 2024, 01:19 »
A kary dali tym którzy jechali w kategorii pół sport ?. Lub innych nie określonych kategoriach bo łamanie regulaminu słyszałem ze było w tej edycji. Lepiej za pierdoły ktore nie wyparzają wyniku sportowego dawać kary.
Lepiej zabrać głowę zamiast kasku z domu na rower.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum