Na tym krótkim odcinku od Wolina do Troszyna odcinku trwają prace i jezdnia jest zwężona, brak jakiegokolwiek pobocza., bardzo duże natężenie ruchu. Pewnie podobnie jest od samego Świnoujścia, stąd rezygnacja ze startu w tym mieście.
Także przez to czeka mnie wcześniejsza pobudka żeby się dostać do Wolina i też muszę się przeprawić na drugą stronę miasta.
Cytat: Tomek_bikelover w 20 Sie 2024, 15:46Także przez to czeka mnie wcześniejsza pobudka żeby się dostać do Wolina i też muszę się przeprawić na drugą stronę miasta.Może pociąg podpasuje? Tylko pytanie o której start, bo pociąg jest albo na 6:01 albo na 8:10.Jeśli ktoś będzie w Wolinie przed 19-tą w piątek, to można wejść na wieżę widokową bardzo blisko startu.https://www.google.com/maps/@53.8316074,14.6105217,83m/data=!3m1!1e3?hl=pl&entry=ttuCzynna w godz. 9-19. Wysoka, z rozległą panoramą.
Będę korzystał z tego pociągu, który odjeżdża o 5:34 ze Świnoujścia, ale będę na miejscu niecałe 2 godziny przed startem.
Cytat: Tomek_bikelover w 20 Sie 2024, 16:45Będę korzystał z tego pociągu, który odjeżdża o 5:34 ze Świnoujścia, ale będę na miejscu niecałe 2 godziny przed startem.A w sumie, czy nie można mieć startu później? Może jest więcej takich osób i dałoby się zrobić grupę startową na 8:30?
Do tych co startują, dajcie numery startowe to będę kibicował a na punkcie w Łowiczu może was złapię...
A w sumie, czy nie można mieć startu później? Może jest więcej takich osób i dałoby się zrobić grupę startową na 8:30?
Z tego co się orientuję to w ogóle zawodnicy nie mogą zmieniać grup, bo te są układane wg wyników w Pucharze Ultra organizatora oraz wg czasów we wcześniejszych edycjach. Tak więc jak z tego algorytmu wyjdzie - tak trzeba jechać, decydujemy tylko o tym czy startujemy w sobotę rano (limit 60h) czy w piątek wieczór (limit 70h).
Cytat: Wilk w 20 Sie 2024, 22:37Z tego co się orientuję to w ogóle zawodnicy nie mogą zmieniać grup, bo te są układane wg wyników w Pucharze Ultra organizatora oraz wg czasów we wcześniejszych edycjach. Tak więc jak z tego algorytmu wyjdzie - tak trzeba jechać, decydujemy tylko o tym czy startujemy w sobotę rano (limit 60h) czy w piątek wieczór (limit 70h).To jest nieeleganckie podejście w tym wyjątkowym przypadku, gdy lokalizacja startu jest zmieniana o ponad 2 godziny jazdy promem i rowerem względem planowanej, a pociągów porannych w soboty jest niewiele. Skądinąd gdzie jest opublikowana lista startowa z godzinami, bo ja nie znalazłem?
Razem z trasą: https://bbt2024.bbtracker.pl/ ; sekcja zawodnicyJa jadę z nr 040
TLK Uznam. Poza sezonem też jadę w "sypialnym", ale w wagonie rowerowym - tam rozkładam karimatę, pod pustymi wieszakami. Oczywiście latem pociąg cieszy się wysoką frekwencją, więc taka opcja odpada - cud, że w ogóle upolowałeś miejsce w wagonie sypialnym, w piątek wieczorem byłoby to bardzo trudne, bo schodzą w ciągu minut od rozpoczęcia sprzedaży. Ja kiedyś tak jechałem z trochę ciężką "gitarą" do Zakopanego, w Podhalaninie, ciekawe czy konwojent WARS będzie drążył, co to za instrument Chociaż tylko raz mi się pytał, a jechałem kilka razy.
Miłym akcentem byłoby pobicie własnego, wcale nie wygórowanego rekordu trasy