Autor Wątek: 3 dni w Poznaniu  (Przeczytany 1754 razy)

Online Mężczyzna wiki

• Nie spać! Jechać!
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 28.01.2016
    • ekstremalna strona rowerowa
3 dni w Poznaniu
« 5 Wrz 2024, 21:12 »
Po raz kolejny pojechałem jako opiekunka do kota córki. Kot przeżył, może co najwyżej nieco schudł. Ja miałem okazję pokręcić się tym razem na wschód od miasta

https://photos.app.goo.gl/8ZUbdhPx51EK68Gx9

rowerem na księżyc (100 %);  [wsie woj. łódzkiego - 58%]

Online Mężczyzna wiki

• Nie spać! Jechać!
Odp: 3 dni w Poznaniu
« 7 Gru 2024, 09:21 »
Kolejne trzy rowerowe dni w okolicach Poznania. Krótki grudniowy dzień, zmienna pogoda więc dużo się nie udało wykręcić.
Wtorek: piękny mroźny ale słoneczny dzień,
Środa deszczowa (deszcz na tyle słaby, ze nie był wymówką, żeby nie jechać ale wilgotne ciuchy sprawiają, że kończę w połowie trasy),
Czwartek bez deszczu ale na trasie  pojawiają się odcinki specjalne w postaci nasiąkniętych wodą i trudno przejezdnych polnych dróg.

Grudzień w okolicy Poznania
https://photos.app.goo.gl/Fpw21zZeG1waHW7F9

Online Mężczyzna wiki

• Nie spać! Jechać!
« 9 Sty 2025, 20:38 »
Kolejny pobyt w Poznaniu. Tym razem zamiast 3 wycieczek tylko 2. Padający dzisiaj rano mokry śnieg był dostatecznym pretekstem by nie wsiadać na rower. Trochę zdjęć w galerii Styczeń koło Poznania

https://photos.app.goo.gl/HMfY8RjWWq4mUxQg9

Offline Mężczyzna podjazdy

• niech tak się stanie
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.02.2011
« 9 Sty 2025, 20:55 »
Ta wieża koło Uroczyska to wyjątkowo nieudana inwestycja, bo powinna być po drugiej stronie drogi przy trzcinowisku i by spełniała swoją funkcję znacznie lepiej. Zimą to jeszcze coś z niej widać, latem połowę panoramy zasłaniają liście.
"Mogło być gorzej. Twój wróg mógł być twoim przyjacielem." Stanisław Jerzy Lec.

Online Mężczyzna wiki

• Nie spać! Jechać!
« 9 Sty 2025, 21:10 »
Ta wieża koło Uroczyska to wyjątkowo nieudana inwestycja, bo powinna być po drugiej stronie drogi przy trzcinowisku i by spełniała swoją funkcję znacznie lepiej. Zimą to jeszcze coś z niej widać, latem połowę panoramy zasłaniają liście.

Też się zastanawiałem po co ona tam stoi. Dopiero po powiększeniu zdjęcia zobaczyłem cel. Gołym okiem to nawet zimą niewiele można zobaczyć.

Online Mężczyzna wiki

• Nie spać! Jechać!
« 9 Mar 2025, 18:42 »
Kolejne dwie wycieczki po Wielkopolskie. Piękna pogoda szczególnie wynagrodziła trudy wycieczki przez Puszczę Notecką.

https://photos.app.goo.gl/qHmfssJ8qMA2MWrb6

Offline Mężczyzna podjazdy

• niech tak się stanie
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.02.2011
« 9 Mar 2025, 19:19 »
Ciekawe, kiedy ludzie się zorientują, że Mosty Berdychowskie oferują bardzo wygodne miejsce do spania. Kąt nachylenia między dolnym a górnym mostem idealny, do tego wąska przestrzeń, więc nie wieje, szeroko, więc się nie skulasz do Warty. Łatwe dojście wprost z wału (trawnika) i jeszcze strefa alkoholowa. Co prawda pod samym mostem pić nie wolno, ale co szkodzi wypić flaszkę na hejnał metr obok i udać się na zasłużony nocleg. Zanim alkohol zadziała, już będziesz wygodnie leżał patrząc na malowniczo oświetloną Katedrę. Latem na pewno tam będzie się działo, ktoś naprawdę nie pomyślał z tym projektem albo zrobił to specjalnie :D

Ciekaw jestem czy jeszcze w tym sezonie pojawi się ogrodzenie zamykające tę przytulną przestrzeń między mostami :D
"Mogło być gorzej. Twój wróg mógł być twoim przyjacielem." Stanisław Jerzy Lec.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum