Autor Wątek: rower stacjonarny na zime?  (Przeczytany 9581 razy)

Offline pajak

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 22.06.2010
Odp: rower stacjonarny na zime?
« 22 Sie 2014, 10:54 »
A ja właśnie zaczynam sezon trenażerowy w tym roku i swojego trenażera nie oddam! Sam będę sobie leżał i filmiki oglądał (wattzap.com w tym roku, zobaczę jak się sprawdzi). Mój ulubuiony jest BattenKill, dostępny na virtualtraining.  100km/1600m starcza na 4 godzinny romantyczny wieczór :P

Trenażer jest idealny do robienia "bazy", intervały to lepiej robić na jakimś spinnerze (idealny ciężar jak na odpowiednią "rzeźnię"). Jest masa klubów, więc "mebla" nie trzeba kupować.

A plan treningowy to podstawa, polecam lekturę pozycji pana Friel'a. Z "wydaje mi się" to efektów nie ma, tylko rośnie zniecierpliwienie.
Trole są samotnikami i unikają słońca.

Offline Mężczyzna hansglopke

• Miasto: Zduńska Wola
  • Na forum od: 22.02.2013
« 22 Sie 2014, 20:19 »

Ciuchy na trenażerze?
Chyba jednak masz na myśli rower stacjonarny?

Trudno powiedzieć.  Tyle ty łachów jest. ;)
"Rower do ultra musi być przede wszystkim wygodny. Reszta jest mniej ważna."  - Turysta

Offline Mężczyzna MatKaraś

• Miasto: Kraków - okolice
  • Na forum od: 06.12.2013
« 1 Wrz 2014, 18:03 »
Miałem kiedyś stacjonarny rower. To się nie u każdego sprawdza. Nudził mnie potężnie. W plenerze mogę jechać cały dzień. W pokoju zaraz się nudzę.
Cała sztuka to nie wielogodzinna spokojna jazda na trenażerze/rowerze stacjonarnym, a użycie krótkiego, ale intensywnego treningu. Godzina interwałów potrafi dać nieźle w kość.
A co do tego, to się zgodzę. Jak zrobiłem kilka razy ostry właśnie interwałowy trening, to zaraz potem na szosie było wiele mocy. Ale i tak nie wrócę do trenażera. Wolę 1 trening na wolnym powietrzu niż 2 pod dachem.
Co kto woli.

Offline świstasiek

• Miasto: Warszawa-Gocław
  • Na forum od: 30.07.2009
« 1 Wrz 2014, 22:54 »
Czasami nie ma warunków by iść na rower i pozostaje trenażer

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami: