Autor Wątek: MPP 2025  (Przeczytany 4844 razy)

Offline Mężczyzna jedrucha

• Miasto: Łomianki
  • Na forum od: 02.09.2021
Odp: MPP 2025
« 25 Wrz 2024, 08:38 »
Ale żeby tak w Brodnicki Park Krajobrazowy nie trafić... to trzeba poprawić koniecznie  :icon_twisted:

Lepiej nie, bo później co poniektórzy marudziliby na jakość asfaltów ;)

Offline Mężczyzna zly-sze

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 19.09.2019
« 25 Wrz 2024, 10:16 »
Lepiej nie, bo później co poniektórzy marudziliby na jakość asfaltów ;)

To zależy którędy, ja tam do Brodnicy kiedyś podbijałem od północy to pamietam, że asfalt jak stół był. Za Brodnicą trochę gorzej, ale ostatnio tam trochę położyli na tych największych dziurach.

Offline Mężczyzna jedrucha

• Miasto: Łomianki
  • Na forum od: 02.09.2021
« 25 Wrz 2024, 11:00 »
To zależy którędy, ja tam do Brodnicy kiedyś podbijałem od północy to pamietam, że asfalt jak stół był. Za Brodnicą trochę gorzej, ale ostatnio tam trochę położyli na tych największych dziurach.

Co najmniej kilka razy przejeżdżałem prze Brodnicę i zawsze było to doświadczenie nieprzyjemne (ruch, drogi, światła). Moim zdaniem trzeba by Drwęcę przekroczyć na DK15 między Jajkowem a Głęboczkiem, a tamte lokalne drogi fest dziurawe.

Offline Mężczyzna wiki

• Nie spać! Jechać!
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 28.01.2016
    • ekstremalna strona rowerowa
« 25 Wrz 2024, 11:21 »
W przyszłym roku nie będzie BBT, więc jest duża szansa. Im wcześniej tym lepiej na taki długi dystans.

Skąd to info. Rozmawiałem z Janikiem z miesiąc temu i planuje na 20 lecie pierwszego BBT jubileuszową edycję.
rowerem na księżyc (100 %);  [wsie woj. łódzkiego - 48%]

Offline Mężczyzna podjazdy

• niech tak się stanie
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.02.2011
« 25 Wrz 2024, 11:49 »
Jest Ciekawie, i popieram pomysł z przelotem z drugiej strony Warszawy  :)
Z drugiej strony Warszawy to chyba ciężko będzie z płynną jazdą po szosach, chyba, że po bardzo dużym łuku. Pełno ścieżek rowerowych, nierzadko z kostki, płytek.
"Mogło być gorzej. Twój wróg mógł być twoim przyjacielem." Stanisław Jerzy Lec.

Offline Mężczyzna Tomek_bikelover

• Miasto: Lublin
  • Na forum od: 08.07.2022
« 25 Wrz 2024, 12:16 »
W przyszłym roku nie będzie BBT, więc jest duża szansa. Im wcześniej tym lepiej na taki długi dystans.

Skąd to info. Rozmawiałem z Janikiem z miesiąc temu i planuje na 20 lecie pierwszego BBT jubileuszową edycję.

W takim razie myliłem się. Pewnie w ciągu miesiąca podadzą pierwsze informacje żeby ludzie mogli coś zacząć planować.

Offline PABLO

• Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
« 25 Wrz 2024, 13:19 »
Z drugiej strony Warszawy to chyba ciężko będzie z płynną jazdą po szosach, chyba, że po bardzo dużym łuku. Pełno ścieżek rowerowych, nierzadko z kostki, płytek.

Jest wręcz przeciwnie.

Offline Mężczyzna podjazdy

• niech tak się stanie
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.02.2011
« 25 Wrz 2024, 14:08 »
Jest wręcz przeciwnie.
To dziwne, bo ja wzdłuż Wisły po wschodniej to miałem sporo kostek, płytek i innych takich. I tłumy, zwłaszcza przy tej nowej kładce.
"Mogło być gorzej. Twój wróg mógł być twoim przyjacielem." Stanisław Jerzy Lec.

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 25 Wrz 2024, 14:10 »
Ale Warszawa od prawej strony odpada ze względu na dystans, to już by trzeba ze 100km dorobić też i ciekawiej by przez to na pewno nie było. Więc większego sensu takie rozwiązanie nie ma.

Jest wręcz przeciwnie.

Na Wale Miedzeszyńskim zrobili już asfalt? Bo kiedyś to tam ładnych parę km była kostka

Offline PABLO

• Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
« 25 Wrz 2024, 14:19 »
Na Wale Miedzeszyńskim zrobili już asfalt? Bo kiedyś to tam ładnych parę km była kostka

Nie zrobili. Nawet jest gorzej niż dawniej. Jak mogę, to omijam to miejsce rowerowo.

Ale wydaje mi się, że mowa była o omijaniu Warszawy, a nie o jeździe przez miasto.

« 25 Wrz 2024, 15:37 »

Nie zrobili. Nawet jest gorzej niż dawniej. Jak mogę, to omijam to miejsce rowerowo.

Zamiast tam, to jedziesz przez Gocław, Łasaka, Kadetów, Lucerny, Mrówczą, Mozaikową do Obwodnicy i obwodnicą po zewnętrznej od Warszawy dojeżdżasz do Wału. Można też ciągnąć Dalej Mozaikową, przeskoczyć na Włókienniczą do Józefowa, potem 3 Maja do końca, w lewo, w prawo i jesteś w Otwocku.

Offline Mężczyzna marcinrzy

• Miasto: Mazowsze
  • Na forum od: 24.07.2019
« 25 Wrz 2024, 18:32 »
Można już się zapisywać na przyszłoroczną edycję:
 https://mpp.kolo-ultra.pl/zapisy/

Offline Mężczyzna skaut

• Miasto: Józefów - Emilianów
  • Na forum od: 30.11.2014
« 25 Wrz 2024, 18:49 »

Zamiast tam, to jedziesz przez Gocław, Łasaka, Kadetów, Lucerny, Mrówczą, Mozaikową do Obwodnicy i obwodnicą po zewnętrznej od Warszawy dojeżdżasz do Wału. Można też ciągnąć Dalej Mozaikową, przeskoczyć na Włókienniczą do Józefowa, potem 3 Maja do końca, w lewo, w prawo i jesteś w Otwocku.
Chyba nie znasz @Pablo zbyt dobrze?
Chciałoby się napisać "nie ucz ojca dzieci robić".
Na linii otwockiej, bywało, wymijałem się z Pawłem prawie codziennie. Wszystkie te dróżki ma obcykane pewnie lepiej niż służba geodezyjna  ;)
A tak a propos - na DDR wzdłuż POW też są słupki. Nie takie wredne jak w przypadku podlinkowanym przez Wilka, bo są kolorowe, co nie przeszkodziło abym zaliczył glebę po zahaczeniu sakwą o jeden z nich. Są bardzo gęste jak na mnie. O tym wypadku pisałem zresztą na forum. Kosztował mnie wygiętą korbę, urwane haki w ortliebie + szlify na rowerzyście.
Ciekawe dlaczego geniusze drogownictwa nie wbijają takich słupków w jezdni drogi podporządkowanej przed skrzyżowaniem, a tylko na DDR-ach?

« 25 Wrz 2024, 19:01 »
Ciekawe dlaczego geniusze drogownictwa nie wbijają takich słupków w jezdni drogi podporządkowanej przed skrzyżowaniem, a tylko na DDR-ach?

Takie uroki demokracji. ;D

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum