Autor Wątek: Sycylia - plaanowanie trasy oraz dzikie psy :)  (Przeczytany 1060 razy)

Offline Mężczyzna Grechy654

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 03.10.2024
Cześć, planuję objechać Sycylie dookoła. Jestem na etapie planowania trasy i mam pytanie jak wygląda sprawa z psami na drogach? Będe jechać na szosie więc będę się trzymał dróg publicznych - czy ktoś może się podzielić jak wygląda sprawa z drogami typu ss i sp? sp wyglądają na mapach google całkiem dobrze i wydają się w miare puste niż zatłoczone. Największe zmartwienie to dzikie psy, które podobno w tym rejonie są często spotykane. Podczas mojej podróży na Bałkanach wiele razy napotkałem na grupy dzikich i pasterskich psów, które raczej nie były przyjaźnie nastawione, sytuacje bywały dość nieprzyjemne. Wolałbym uniknąć w miarę możliwości takich spotkań stąd pomysł żeby nie trzymać sie małych lokalnych dróg a preferowałbym mimo wszystko troche większe. Dajcie znać czy macie jakieś przygody z Sycylii i czy jest się rzeczywiście czego obawiać :)

Offline Mężczyzna Połciu

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 19.05.2017
    • Stronka wyjazdowa
Psy są, ale bez przesady.
Na głównych drogach nigdy mnie nie goniły.
Bardziej po "dziurach" tam gdzie są gospodarstwa i jakieś owieczki, ale wybierając wyżej wymienione drogi powinno być spokojnie.
Drogi spoko.
Na niektórych drogach SS może być większy ruch, ale nie ma tragedii.

Offline Mężczyzna WujTom

• Administrator
  • Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 17.10.2016
    • Wuj Tom w podróży
Poszukaj na FB konta Ewcyna.
Wczoraj miała prezentację o rowerowaniu na tej wyspie (byłem i o psach nic nie wspominała), wiem że gdzie jeszcze ma prezentacje ale musisz sam poszukać.

Wolność kocham i rozumiem
Wolności oddać nie umiem ...

Offline Mężczyzna OLDRIP

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 15.04.2021
Ewcyna jest nawet tutaj, ale nie wiem czy zagląda.  I potwierdzam, jest znawczynią Włoch, a odkrywa miejsca, że szczęka opada.

Tu masz, na Sycyli, nocleg w kamieniołomie

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=757640379683441&id=100063124575655

BTW o psach jest

"Kiedy pogoniło mnie stado psów, które wyłoniły się z zacnie wyglądających krzaków i drzew, przeszła mi ochota na szukanie typowej miejscówki na dziko. Niestety takie są często uroki sycylijskiego off-road-u. "

Online Kobieta marg

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 01.01.2012
    • BIKE'OWO
Poszukaj na FB konta Ewcyna.
Wczoraj miała prezentację o rowerowaniu na tej wyspie (byłem i o psach nic nie wspominała), wiem że gdzie jeszcze ma prezentacje ale musisz sam poszukać.

Akurat w poniedziałek w Tychach wspominała o psach...
bikeowo, czyli moje podróżowanie

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum