Autor Wątek: Ultramaratony szosowe ?  (Przeczytany 4051 razy)

Offline Mężczyzna Adam tri

• Miasto: Zazwyczaj Polska:)
  • Na forum od: 05.01.2020
Odp: Ultramaratony szosowe ?
« 13 Paź 2024, 11:28 »

[/quote]

Bardzo teoretyczne pytanie. Na MPP po prostu albo odpadasz, albo się trzymasz. A to, czy bardziej opłaca się cisnąć w drugiej, czy cisnąć w pierwszej, to już kwestia doświadczenia.
[/quote]

Możesz liczyć tylko na teoretyczne, ponieważ nigdy w tego typu imprezie nie uczestniczyłem:)
No ale to pierwsza grupa dojeżdża pierwsza do mety? Pytałem o maratony ze startu wspólnego.

Offline Mężczyzna wiki

• Nie spać! Jechać!
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 28.01.2016
    • ekstremalna strona rowerowa
« 13 Paź 2024, 11:48 »
Jeżeli mądrzejszy jesteś od tych którzy zęby zjedli ścigając się na wszelakich maratonach (również tych które w nazwie lub regulaminie mają słowo turystyczny) to właściwie po co pytasz? Nie jeżdżąc w ultramaratonach wiesz o nich wszystko i nikt cię nie przekona.
rowerem na księżyc (100 %);  [wsie woj. łódzkiego - 48%]

Offline Mężczyzna Ferox

• Miasto: Warlubie
  • Na forum od: 16.05.2017
« 13 Paź 2024, 12:40 »
Przecież to widać, że to kolejna prowokacja 😁😆

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
« 13 Paź 2024, 13:29 »
Nie no, ja tam mogę Ci zorganizować ultramaraton na dystansie 500 km, ze wspólnym startem i zablokowanym ruchem ulicznym. Będziesz się mógł ścigać, a nie jechać turystycznie. W Wielkopolsce. Ale to nie są tanie rzeczy...
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Online Mężczyzna MaciekK

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 14.07.2017
« 13 Paź 2024, 14:45 »
No ale to pierwsza grupa dojeżdża pierwsza do mety? Pytałem o maratony ze startu wspólnego.

Tak, zawsze pierwsza grupa pierwsza dojeżdża na metę. Podobnie jest z zawodnikami. Pierwszy zawodnik dojeżdża na metę pierwszy. Wybierz się choć na brevet, to zrozumiesz wiele spraw, włącznie z powodami, dla których w regulaminach to są rajdy, itp.

Offline Mężczyzna zly-sze

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 19.09.2019
« 13 Paź 2024, 16:30 »
Co tu się odjaniepawla???  :o

Tri, szukasz czegoś sportowego? To pojedź na Brevet i spróbuj objechać pierwszego. ;D Taki na 3 stówki będzie w sam raz. Daj znać jak Ci poszło w tej "niesportowej" formule.  :P

Offline Mężczyzna Król Julian

• Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 14.02.2017
« 13 Paź 2024, 16:43 »
@Adam TRI
Ja ultra się nie interesuje, ale skala Twojej wielopłaszczyznowej indolencji jest wprost porażajaca.

A większą mi rozkoszą podróż niż przybycie!

« 15 Paź 2024, 20:25 »
Nie ma co się irytować. Pytam, ponieważ chcę wiedzieć jak najwięcej zanim lub jeżeli zdecyduję się na tak mordercze wyzwanie. Nie chcę sobie zrobić krzywdy, szczególnie, że nie jestem już bardzo młody.

Offline Mężczyzna zly-sze

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 19.09.2019
« 15 Paź 2024, 23:07 »
Nie ma co się irytować. Pytam, ponieważ chcę wiedzieć jak najwięcej zanim lub jeżeli zdecyduję się na tak mordercze wyzwanie. Nie chcę sobie zrobić krzywdy, szczególnie, że nie jestem już bardzo młody.

Tak jak napisałem, nie dygaj, tylko jedź na brevet i spróbuj objechać tam czołówkę, jeśli uważasz formułę, gdzie prezentuje się finiszerów w kolejności alfabetycznej, za niesportową. :lol:

« 26 Paź 2024, 19:32 »
A dlaczego odrazu czołówkę? To środek i druga połowa jest jakaś słabawa i się nie liczy?
Teraz już wiem, że ścigacie się tam na poważnie, widać to po Waszych wypowiedziach. Jednak regulaminy są tak napisane, że nawet moi znajomi po ich przeczytaniu stwierdzili, że brzmią tak jak byłyby to rowerowe wycieczki.

Offline Mężczyzna horacy13

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 22.03.2021
« 1 Lis 2024, 22:27 »
Nie no, jak TWOI znajomi tak stwierdzili, to faktycznie musi tak być.
Poziom oderwania od rzeczywistości / naiwności / buńczuczności, jaki prezentujesz w postach w tym temacie, jest wprost niewiarygodny 🤯

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
« 2 Lis 2024, 19:27 »
No wiesz Horacy, on musi wiedzieć, że przyjeżdża na ściganie się. No bo jaki sens miałoby ubieranie się w obcisłe, gdyby to była wycieczka rowerowa na długości 1000 km?
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Mężczyzna michal.je

• Miasto: Białystok
  • Na forum od: 24.10.2024
« 3 Lis 2024, 06:21 »
Wiem, że nie tutaj to pytanie, ale temat prawie pasuje  ;)

Szybkie pytanie:

BBT jest co dwa lata? Czyli w 2025 nie będzie?

Offline Mężczyzna wiki

• Nie spać! Jechać!
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 28.01.2016
    • ekstremalna strona rowerowa
« 3 Lis 2024, 06:37 »
Prawdopodobnie będzie jubileuszowy (20 lat) ale jeszcze nie ma oficjalnego potwierdzenia.
rowerem na księżyc (100 %);  [wsie woj. łódzkiego - 48%]

« 13 Lis 2024, 18:44 »
Teraz już jestem przekonany że moi znajomi się mylą, ponieważ potraktowali podobnie jak ja na początku zapisy w regulaminie dosłownie.
Widać, że podchodzicie do sprawy poważnie i musicie ścigać się na maksa. Gdyby tak nie było, nie bylibyście w związku z moją początkową niewiedzą tak rozemocjonowani.
Teraz muszę się dobrze zastanowić czy takie maratony to nie za wysokie progi dla mnie. Widzę, że to nie przelewki a nie chciałbym zawsze zostawać sam na końcu zaraz po starcie i taką ogromną odległość pokonywać samemu.

Nie no, jak TWOI znajomi tak stwierdzili, to faktycznie musi tak być.
Poziom oderwania od rzeczywistości / naiwności / buńczuczności, jaki prezentujesz w postach w tym temacie, jest wprost niewiarygodny 🤯

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum