Autor Wątek: Ultramaratony szosowe ?  (Przeczytany 10466 razy)

Offline Mężczyzna bartekk

• Miasto: Wieleń
  • Na forum od: 22.02.2019
Odp: Ultramaratony szosowe ?
« 13 Lis 2024, 23:32 »
Samemu jeździ się wybornie.

Offline Mężczyzna zly-sze

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 19.09.2019
« 13 Lis 2024, 23:49 »
:o :o :o

(...) nie chciałbym zawsze zostawać sam na końcu zaraz po starcie i taką ogromną odległość pokonywać samemu. (...)

Z regulaminu:

Zawodnicy kategorii SOLO mają obowiązek rozdzielenia się z grup startowych (do 5 km odległości od startu) oraz przejechania całej trasy samodzielnie. Minimalny dystans pomiędzy zawodnikami w kategorii SOLO (poza punktami kontrolnymi, światłami, przejazdami kolejowymi) wynosi 100 metrów

Jak widzisz coś koło połowy zawodników sama się pałuje tym co Cię przeraża...  ;D

Swoją drogą maratony ultra to taka bardziej zabawa, frajda, tylko dupa trochę boli...

Offline Mężczyzna bartekk

• Miasto: Wieleń
  • Na forum od: 22.02.2019
« 14 Lis 2024, 07:30 »
Jak widzisz coś koło połowy zawodników sama się pałuje tym co Cię przeraża...  ;D

W sumie jazda solo niekoniecznie oznacza bycie samemu jak palec na trasie.

Offline Mężczyzna Adam tri

• Miasto: Zazwyczaj Polska:)
  • Na forum od: 05.01.2020
« 23 Lis 2024, 12:20 »
:o :o :o

Swoją drogą maratony ultra to taka bardziej zabawa, frajda, tylko dupa trochę boli...

Domyślam się, że dla niektórych zabawa ale z tego co czytałem wcześniej to dla niektórych poważna sprawa.
A dla tych którzy skracają trasę, jeżdżą samochodami, autobusami to musi być bardzo, bardzo poważna sprawa.

Offline Mężczyzna majekS

• Miasto: wielkopolska
  • Na forum od: 13.11.2024
« 23 Lis 2024, 19:23 »
Też sie kiedyś zastanawiałem i nad startem(zwłaszcza,że jestem stąd) w KMT i jak to z nim jest. Teraz już wiem, dzięki ;D

Offline Mężczyzna Adamo

• Miasto: Szczebrzeszyn
  • Na forum od: 30.01.2016
« 24 Lis 2024, 00:37 »
Tak tak
Proponuję zacząć od Brevetów.

Offline Mężczyzna Elizium

• Użytkownik forum
  • Miasto: Bnin
  • Na forum od: 17.03.2013
    • Klasyka w niedzielny poranek
« 25 Lis 2024, 15:14 »
Też sie kiedyś zastanawiałem i nad startem(zwłaszcza,że jestem stąd) w KMT i jak to z nim jest. Teraz już wiem, dzięki ;D

KMT jest zawsze w pierwszy weekend sierpnia. Skoro Maraton Podróżnika spadł z piedestału, to zdaje się, że z ultramaratonów jesteśmy zaraz po BBT :)

Nic dziwnego, że mam siwą brodę ;D

Oczywiście zapisy na edycję nr 11 trwają...
Absurdalny Eli

Hipek: "Starość to wg mie coś takiego że marudzisz jak to jesteś słaby i w ogóle, a potem wciągasz na lajcie podjazdy 25% i elo"

Offline Mężczyzna majekS

« 25 Lis 2024, 16:51 »
KMT jest zawsze w pierwszy weekend sierpnia. Skoro Maraton Podróżnika spadł z piedestału, to zdaje się, że z ultramaratonów jesteśmy zaraz po BBT
Właśnie zastanawiam się nad jakąś pięćsetką na przyszły sezon, z jednej strony ten pobliski kusi a z drugiej konkuruje z wybrzeże500. Lubie atmosfere wyjazdów na takie zawody ;D

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
« 25 Lis 2024, 17:44 »
Wybrzeże 500 to impreza z trasą gravelovą i trudniejsza do ogarnięcia logistycznie, bo start i meta w dwóch różnych, odległych miejscach.
KMT moim zdaniem jest dużo lepszym wyborem na ultra. Świetna organizacja,  sprawdzona trasa i jazda po pętli że startem i metą w tym samym miejscu.
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Offline Mężczyzna majekS

« 26 Lis 2024, 10:36 »
Wybrzeże 500 to impreza z trasą gravelovą i trudniejsza do ogarnięcia logistycznie, bo start i meta w dwóch różnych, odległych miejscach
Masz racje prościej wystartować i wrócić do domu ale już to przerabiałem w przeszłości. o ile kilka razy w roku nie chciałbym tego powtarzać tak razy czy dwa jest akceptowalne.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum