3. Zasadę przyjąłem taką: Imię żeńskie w mianowniku liczby pojedynczej. Tylko. Dodatki typu święta, czy piękna nie. Zdrobnienie może być. (...)@ Dziadek - jadąc przez Pionki (08.10.2024) myślami byłem przy Tobie, ale sądziłem że w Szczytnie bawisz.(...)
3. Zasadę przyjąłem taką: Imię żeńskie w mianowniku liczby pojedynczej. Tylko. Dodatki typu święta, czy piękna nie. Zdrobnienie może być. A więc - Marianki nie. Halinów, Zosin nie. Po prostu za dużo tego jest. Tym razem w przeciwieństwie do gmin nie mam zapędów na zaliczenie wszystkich. Zrozumcie - ileż można tych kobiet?
Oglądałem te rejestry. Jest tam dużo nazw części miejscowości. Problem w tym, że nie są one oznakowane tablicą dającą się sfotografować.
Cytat: Elizium w 14 Paź 2024, 14:28To chyba jako pierwsze zdjęcie albumu powinieneś mieć "Laski" Fajny pomysł.Pójdę dalej i napiszę "Zaliczone Laski" (per analogiami "Zaliczone Gminy) 😁Ciekawie napisane. Grunt to cel. Nawet jeśli to tylko ławka na skrzyżowaniu w miejscowości A lub czekolada na deptaku w Gdyni (z coffebik'a)
To chyba jako pierwsze zdjęcie albumu powinieneś mieć "Laski" Fajny pomysł.