Autor Wątek: Mapy.cz - od 10.10.2024 tylko jeden kraj offline lub kup premium  (Przeczytany 7816 razy)

Offline Kobieta magfa

• Miasto: Poznań, najlepsza dzielnica
  • Na forum od: 14.07.2009
Ja ich lubię i używam, więc chciałam premium. Ale albo za inteligentna inaczej jestem, albo nie wiem co... Przy zatwierdzaniu subskrypcji konto (google Play?) nie akceptuje hasła. No to klikam do odzyskania hasła, gdzie akceptuje mi to "niewłaściwe" jako odzyskujące... !!!!!?
"Iwo [18:50]:   to się nazywa dorosłość
Księgowy [18:53]:   że się odechciewa?
yoshko [18:55]:   tak, masz wybór, i najprostsze jest nicnierobienie :)"

Offline Mężczyzna qbotcenko

• Miasto: Tomprofa Gbórnicza
  • Na forum od: 17.03.2018
    • http://qbot.pro/
Od czasu tych zapowiedzi premium nie aktualizowałem map na telefonach, lecz chciałem ostatnio sprawdzić czy mogę pobrać coś z ich serwera - no i dupa odsyła do logowania.

Więc idąc za ciosem napisałem do supportu z zapytaniem czy mają w ofercie jakąś "lifetime license", ale chyba nie zajarzyli bo mi odpisali coś o podawaniu danych karty i automatycznym odnawianiu co rok...

Ktoś się gdzieś skutecznie przeniósł, bez większego dyskomfortu?

Offline Mężczyzna Romal

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 05.06.2006
Aż sprawdziłem jak to u mnie wygląda. Pobrałem kolejne dwie mapy bez żadnego zająknięcia. Wersja 9.54.0. Nie aktualizuję.

Offline Mężczyzna serbi

• Miasto: Górny Śląsk
  • Na forum od: 13.02.2022
Ja kupilem subskrypcję. 45zł za taką appke warto wydać – chocby za tyle lat używania jej za free.
W płatnej wersji są np dodatkowe profile przy wyznaczaniu trasy - można wybrać "gravel" :) i faktycznie trochę inaczej prowadzi.

Aha - za cholere nie moglem kupić subskrypcji przez telefon. Kupilem przez desktopową wersje na kompie.

Kupilem przez desktopową wersje na kompie.

No kupić to bym jeszcze kupił, ale tam ino subskrypcja dostępna...

Offline Mężczyzna serbi

• Miasto: Górny Śląsk
  • Na forum od: 13.02.2022
Kupilem przez desktopową wersje na kompie.

No kupić to bym jeszcze kupił, ale tam ino subskrypcja dostępna...

Bo mapy-cz są tylko w modelu subskrypcyjnym dostępne.
Jak wiekszosc aplikacji obecnie na rynku.

Tzw kiedyś "pudełkowe" wersje odeszły i nie wrócą raczej, nie ma co na to liczyć (co najwyzej bedzie mozna kupić jedną wersję i przy niej zostać - update'y wszystkie płatne) 

Co zrobisz, jak nic nie zrobisz.

Offline Mężczyzna marcin_g

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 04.06.2018
Informacja z dzisiaj (24.03)
https://blog.seznam.cz/en/2025/03/the-journey-from-mapy-cz-to-mapy-com-begins/

W skrócie - planują podbić świat i w tym celu zmieniają nazwę z mapy.cz na mapy.com.
Ciekawe czy zmiany w komoocie były inspiracją ;)

Our goal is simple: to give you an even better product.
(...)
Nothing changes—your app will continue to work just as it always has. We intentionally chose a minimal adjustment, one you might not even notice. It’s just two letters, but they represent a huge opportunity and improvements for all of us.

Offline Mężczyzna Romal

W skrócie - planują podbić świat i w tym celu zmieniają nazwę z mapy.cz na mapy.com.
Ciekawe czy zmiany w komoocie były inspiracją

Piszą, że nic się nie zmieni. A ja myślę, że zmieni się bardzo dużo. Mogą np wyłączyć mapy.cz. Przecież to żadna zmiana. Każdy darmowo zaktualizuje je sobie do mapy.com. Ale... żegnaj stara wersjo bez abonamentu ;)

Dziś na jednym z telefonów do nawigacji postawiłem archiwalne mapy w wersji 9.50 i daje radę pobierać mapy z serwerów jak drzewiej.

Dump'u w sieci nie mogę namierzyć, czyli lepiej dokupić trochę telefonów na zapas i pobrać tam pół świata, póki nie wyłączyli dostępu.

Offline Mężczyzna Romal

czyli lepiej dokupić trochę telefonów na zapas

Abonament roczny to mniej jak 50 zł. Wyjdzie taniej jak te telefony  ;D

Ciekawe ja to działa: kupuję premium - ściągam mapy - nie płacę za premium. Wyłączą mi te mapy, czy zostaną mi na zawsze?

czyli lepiej dokupić trochę telefonów na zapas

Abonament roczny to mniej jak 50 zł. Wyjdzie taniej jak te telefony  ;D

Ciekawe ja to działa: kupuję premium - ściągam mapy - nie płacę za premium. Wyłączą mi te mapy, czy zostaną mi na zawsze?

Z tego co czytałem, to zostają, ale już nie pobierzesz kolejnych, bez abonamentu. Ale gdyby ktoś na bieżąco aktualizował mapy, to nagle mogą Ci w przyszłości zabrać ;P

I taniej telefony, gdyż masz mapy offline tak długo, jak baterie pożyją, u mnie wychodzi jakieś 6-7 lat per telefon do nawigacji. Jeszcze rok temu korzystałem w miarę sprawnie z moto e4, zostały mi dwie G5 z wymiennymi aku oraz G6

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum