Autor Wątek: Rower/rama szosowa na zimę  (Przeczytany 1535 razy)

Offline Mężczyzna łatośłętka

• Skup i ubój. Rozbiór.
  • Miasto: nie, wioska
  • Na forum od: 21.03.2013
Odp: Rower/rama szosowa na zimę
« 25 Paź 2024, 11:18 »

Czy już widziałeś odp. opowieść po białostocku?

tutaj jestem łatoś, odtąd łętka ... łatośłętka!

Offline Mężczyzna Janekcichy

• Miasto: Opole
  • Na forum od: 19.01.2021
« 25 Paź 2024, 11:34 »
Całkiem fajna opcja. A jaki rozmiar, bo tam widać rama (TT) dość długa. Już przy rozmiarze 51 ma 54,4 cm .

Offline Mężczyzna michal.je

• Miasto: Białystok
  • Na forum od: 24.10.2024
« 25 Paź 2024, 11:43 »

Czy już widziałeś odp. opowieść po białostocku?

Znam ich na co dzień od wieeeeelu lat... Jeszcze mam ich oglądać na ekranikach? Znam ich poglądy na różne tematy i często pieprzą takie głupoty, że słuchać się tego nie da. Ale promke to mogą mi załatwić super. Zapytam na pewno, jednak ich opinie mam głęboko...

Całkiem fajna opcja. A jaki rozmiar, bo tam widać rama (TT) dość długa. Już przy rozmiarze 51 ma 54,4 cm .

W caadX i caad12 zawsze lepiej mi leżał 54. Mam możliwość, więc się przymierze do obu. Do tego mam świetnego fittera, który prawdopodobnie przez telefon będzie wiedział co mi lepiej brać (tyle razy mnie mierzył i ratował z różnych kontuzji).

Offline Mężczyzna bzyk69

• Miasto: Pszczyna
  • Na forum od: 27.08.2021
« 26 Paź 2024, 16:24 »

Ja swojego cannondale już dawno nie mam.

Pytam o tego pressfita, bo to jedyne co mnie powstrzymuje przed kupnem Grizla, a nie Krossa Eskera (w aluminium). Z kolei Esker ma to prowadzenie kabli wewnątrz rury sterowej...

Naczytałem się o tych skrzypiących pressfitach, i teraz mam zrytą bańkę. Oczywiście w życiu żadnego roweru z pressfitem nie miałem i nawet go nie wąchałem. Tym bardziej demony pod czaszką mają używanie ;-)

Jedną z rzeczy których nienawidzę, i nie toleruję, to skrzypienie roweru. Całkowicie odbiera mi to przyjemność jazdy - muszę mieć cicho. Mogą tylko szumieć opony i wiatr :)

Offline Mężczyzna 4gotten

• Miasto: Stargard
  • Na forum od: 26.08.2012
« 26 Paź 2024, 19:23 »
Mam podobnie, nie znoszę żadnych podejrzanych dźwięków i bardzo sceptycznie podchodziłem do zbudowania roweru na ramie z łożyskami press fit. Na szczęście przez cały okres swojego żywota łożyska pozostawały ciche. Zaczęły o sobie dawać znać kiedy już kwalifikowały się do wymiany po ok. 15 tys. kilometrów.
Sama wymiana była łatwa, warunkiem jest posiadanie odpowiednich narzędzi.
dalej przed siebie... najlepiej po asfalcie ;-)

Offline Mężczyzna remik

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.01.2017
    • Rowerowe Pobiedziska
« 30 Paź 2024, 16:12 »
I jak jest z Grizlami? Skarżą się ludzie w Canyonach na trzaskanie suportu?

Jak w każdym, ale w Canyonach to już totalny shit wsadzali w 2022-23, i seryjnie to na wymianę
na metalowego Tokena szło, serwisy w PL się cieszyły, znam temat  ;)

Offline Mężczyzna michal.je

• Miasto: Białystok
  • Na forum od: 24.10.2024
« 31 Paź 2024, 05:40 »
Żony Grizl jest z tego roku, przy przebiegu ok 3 tysięcy nie wydaje dźwięków, jak będzie dalej - nie wiem, ale napiszę. Żona jeździ naście tysięcy więc od wiosny szybko się okaże.

Online Mężczyzna MaciekK

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 14.07.2017
« 31 Paź 2024, 06:52 »
Na 99% wybrany. Jeszcze do poniedziałku się z tym prześpię. Nie wiem jak teraz jest z jakością Cannondale, najwyżej się przekonam.

https://www.greenbike.pl/rower-szosowy-cannondale-synapse-carbon-4-gratis-p-5785.html

Moja żona ma to w 105. W razie potrzeby to i opony 35mm wchodzą i można szutry pozaliczać. Jeżeli chodzi o jakość, to przy zmianie kół wyszło, że oba zaciski hamulców wymagały planowania. Według mechaniora, to obecnie plaga i dotyczy ogromnej części rowerów.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum