Cytat: Cokeman w 3 Lis 2024, 04:17145 u zlodziei w pkp intercity. Tymczasem w Muj Vlak na ten pociag za 756 czk czyli 130zl. 15zl taniej i można zwrócić bez wielkiego potrącenia. Polecam olać pkp i kupować u sąsiadówMiejsce siedzące, a zwłaszcza przy oknie, ma dla mnie duże znaczenie, zawsze dopłacam za nie w samolocie. Olać ten czeski nawóz i kupować w Polsce. Z rezerwacją miejsca siedzącego w podróży międzynarodowej.
145 u zlodziei w pkp intercity. Tymczasem w Muj Vlak na ten pociag za 756 czk czyli 130zl. 15zl taniej i można zwrócić bez wielkiego potrącenia. Polecam olać pkp i kupować u sąsiadów
Polecam kupować bilety przez czeską aplikację Mój Vlak.
W tym roku bywam w Czechosłowacji co miesiąc więc wiem co mówię.Obsługa i wygoda w czeskich wagonach o wiele lepsze niż u polaczków.Czasami nawet u Austriaków w OBB jest taniej albo w ogóle jest cokolwiek bo w pkp nic.
też tak miałem. IC to słodzieje i oszuści.Oferuja bilety droższe i często bezwrotne.W CD można bez problemu zwracać.
W komunikacji międzynarodowej są te same oferty. Zależy czy się załapiesz na pulę promocyjną czy nie, itp. Ewentualnie kolejowy kurs EUR może być mniej lub bardziej korzystny w danym kraju.
Wcale tyen system zakupu biletów w IC źle nie działa, jest w tej firmie wiele absurdów, ale aplikacja akurat wcale zła nie jest. Bilety krajowe można w większości bez problemu zwracać.
- brak możliwości wydłużenia relacji biletu o stację poprzedzającą stację wyjazdu. Można przedłużyć poza stację docelową.
Strona polskiego IC to zwykle mam przeboje, jak się pomylę wpisuję wszystko od początku. No i czas wyszukiwania to ok 5s. ( sprawdzałem wczoraj) - pewno mają tanie serwery gdzieś w Chinach (albo w Indonezji)
Ta twoja z linku, ogranicza się tylko do krajowych połączeń (tak sądzę).Po wpisaniu Novi Sad - Bar wyświetla się "nie ma takiego numeru" Tyson leży Na stronie CD - jest połączenie, biletu nie można kupić, ale mi chodzi o wyszukiwarkę