Ale co jest nie tak z tą wersją FMC na komórki? Bo u mnie to działało naprawdę dobrze, byłem w stanie w czasie wyścigu szybko sprawdzić wszystko co chciałem. I jak obserwowałem VIA to nie powiedziałbym, że ten monitoring jest lepszy od FMC.
Asiu, sformułowanie "rezygnacja z FMC" już zakłada pewien sukces.
[...]sama prawda[...]
Jest to jak najbardziej możliwe, różnica w cenie to plus 100zł do wpisowego. Osobiście co do jakości danych między FMC, a ŚledzGPS nie widzę żadnej różnicy, jedynie ich prezentacja jest mocno na plus dla FMC.
A co ze strojem MRDP ?? Czekam już 3 lata ... niektórzy już 7
Jeśli chodzi o monitoring: wydaje mi się, że dla tych, którzy chcą przejechać i zmieścić się w limicie to jest obojętne jakie opcje i możliwości daje dany system, ważne żeby jak najdłużej trzymała bateria nadajnika i tyle. Raczej zdajemy sobie sprawę na którym km jesteśmy i ile czasu jeszcze pozostało. ja przynajmniej nie mam czasu przeglądać i zwyczaju przeglądać monitoringu i analizować, trzeba jechać i tyle.
Cytat: marmro23 w 3 Gru 2024, 14:09Jeśli chodzi o monitoring: wydaje mi się, że dla tych, którzy chcą przejechać i zmieścić się w limicie to jest obojętne jakie opcje i możliwości daje dany system, ważne żeby jak najdłużej trzymała bateria nadajnika i tyle. Raczej zdajemy sobie sprawę na którym km jesteśmy i ile czasu jeszcze pozostało. ja przynajmniej nie mam czasu przeglądać i zwyczaju przeglądać monitoringu i analizować, trzeba jechać i tyle. Monitoring jest nie tyle dla uczestników, co dla śledzących wyścig. Bez dobrego monitoringu - czyli zapewniającego dostęp do dużej ilości danych, np. o przerwach w jeździe, a także możliwość prześledzenia jazdy wstecz, np. żeby zobaczyć, co działo się w nocy - nie ma emocji w śledzeniu wyścigu.
Monitoring jest nie tyle dla uczestników, co dla śledzących wyścig.
Z Milówki przez Szare na Ochodzitą, po co te kilkanaście % podjazdu po nierównych płytach betonowych podjeżdżać, lepiej równolegle starym śladem drogi 943, tam znikomy ruch jest, wznios sumarycznie ten sam.
Kostrzyn nad Odrą – Boleszkowice, po co upierać nad jazdą wzdłuż Odry do Kaleńska a potem przez Namyślin do Boleszkowic , może lepiej pojechać przez Sarbinowo, Chwarszczany do Boleszkowic. Z tego co pamiętam nawierzchnia nie była zbyt dobra na tym odcinku.
Lubiechów Dolny – Piasek tutaj widzę, że ślad omija Bielinek, i bardzo dobrze bo to było zupełnie bez sensu podczas ZMRDP i oby tak pozostało aż do wersji finalnej śladu.
Cześć, chciałbym również podzielić się kilkoma uwagami co do proponowanej trasy (wersja 3216 km) Odcinek Zbychowo – Reda. Owszem omija słynne odcinki kilku km po płytach jumbo ale jak jest z przejezdnością i jakością ulicy Redzkiej i Gniewowskiej? Obawiam się, że nie wygląda to za dobrze. Ktoś ma taką wiedzę jak wygląda ta droga?
Bartoszyce – Sępopol – Glitajny. Za Sępopolem kilkukilometrowy odcinek bardzo dziurawej i nierównej drogi, przejeżdżany w tym roku na WMRDP w przeciwległym kierunku, wszyscy będą na tym odcinku gdy będzie już ciemno. Proponuję jechać z Bartoszyc drogą 592 przez Łankiejmy a potem w lewo drogą 590 przez Korsze do Glitajn. Kilometrowo wyjdzie tak samo.
Jeśli chodzi o alternatywy jazdy za Krempną. Można pojechać :Krempna – Niżna Polianka – Vyśna Polianka (lub przez Zborov) – Zdynia- Gładyszów (45 km, 13-15 km po SK) w wersji GMRDP 59 km przez Rozdziele i Sękową TO JEST 59 km. Ktoś wspominał, że ubezpieczenie dodatkowe itp. Przecież dalej przed kotliną Kłodzką przejeżdżamy 3 razy przez CZ i robimy tam łącznie ponad 15 km.
Cebulówka. Może lepiej przez Łącko i wykorzystać Velo Dunajec, widoczki chyba lepsze po co krążyć po tych dziurawych zakamarkach typu Cebulówka.
Trzebiatów – Kołobrzeg. Nie jedziemy przez Mrzeżyno – Dźwiżyno – Grzybowo ? Tak jest bardziej „dookoła Polski” w km wyjdzie to samo. Droga Trzebiatów – Kołobrzeg w trakcie dnia może być spory ruch, z kolei w trakcie dnia spory ruch w miejscowościach nadmorskich
Wyniki 4xMRDP: Dołączam się do prośby skierowanej do Daniela o uzupełnienie zestawienia 4xMRDP o wyniki tegorocznego WMRDP.