Autor Wątek: Cannondale Scalpel HT (mtb hardtail)  (Przeczytany 698 razy)

Offline Mężczyzna remik

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.01.2017
    • Rowerowe Pobiedziska
Cannondale Scalpel HT (mtb hardtail)
« 10 Lis 2024, 20:52 »
#NewBikeDay#  :icon_redface:

Jako że "natura nie znosi próżni" i coś dużo miejsca w stajni się zrobiło - to wróciłem do stanu
3 rumaków   ;D Wykorzystałem też dobrą promocję u naszych zachodnich sąsiadów i zanabyłem oto tego Cannonka w najbardziej brudzącym się kolorze czarny mat (bo najtańszy :) )

Tym razem zdecydowałen się na coś lżejszego i szybszego niż Kona - z dobrym zawiszeniem z przodu (Rock Shox SID Select+) z przyzwoitym osprzętem mieszanym XT/SLX/deore. Koła mi zostały po poprzedniku całkiem dobre, i teraz dwa przednie będę miał na różne warunki. Kokpit już dopasowałem, opona z przodu będzie inna na zimę,  z tyłu zostaje stary Scopion od Pirelli .

Rower bardzo szybki, zwinny - w rozmiarze M na styk dla mnie, dlatego żeby reach się zgadzał mostek jest 85mm, kierownica 750, waga roweru z serii - ok. 10,5 kg, więc jest potencjał , pozostaje inwestycja w droper i można szaleć  ;)

Offline Mężczyzna ramzes

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 20.06.2015
No ładna maszyna :)

Offline Mężczyzna Włod

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 04.04.2011
gdzie takie promocje?

Offline Mężczyzna Diver

• Miasto:
  • Na forum od: 26.06.2013

Offline Mężczyzna remik

• Rowerowe Pobiedziska
gdzie takie promocje?

Już sie wyprzedały - rozmiar M, chyba S-ki zostały, znaaaacznie taniej niz ta oferta specjalna w PL
https://www.cannondalebikes.pl/rowery/gorskie/xc-race/scalpel-ht/scalpel-ht-carbon-3-c25301u

« Ostatnia zmiana: 15 Lis 2024, 09:22 remik »

Offline Mężczyzna remik

• Rowerowe Pobiedziska
Regularna cena tego roweru w USA to 2300USD.
https://www.cannondale.com/en-us/bikes/mountain/cross-country/scalpel-ht/scalpel-ht-carbon-4?sku=C25401U20SM

Mój to akurat model wyżej - HT 3, cena sugerowana w PL - z kosmosu - 18 tys., obecnie na wyprzedażach średnio za ok. 12 tys, a ja nabyłem za 1900 euro z przesyłką  :icon_redface:

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum