Autor Wątek: Wzdłuż PL wybrzeża+Szlakiem gościnności+Piereneje/Camino de Santiago+Turyn-Nicea  (Przeczytany 1741 razy)

Offline Piotrek81

• Miasto: Jelenia Góra
  • Na forum od: 06.01.2011
Cześć! :)

Jak zwykle pod koniec roku mam już opracowany grafik wyjazdowy-rowerowy na rok kolejny. Nie inaczej jest tym razem. I tak w 2025 r. jak grafik to udźwignie odbędą się 4 wyprawy:

1)Wzdłuż PL wybrzeża+Podlaski Szlak Bociani+Półwysep Helski + Mierzeja Wiślana

2)Wyprawa szlakiem polskiej gościnności po miastach tj. Toruń, Zamość, Białystok, Tarnów,Malbork, Kazimierz Dolny, Sandomierz, Sanok, Szydłów, Muszyna, Nowy Sącz,Bydgoszcz, Lanckorona, Lublin

+

Velo Poprad, Velo Dunajec, Velo Krynica, AquaVelo i Velo Natura, Velo Limanowski, Eurovelo11

3)Pireneje połączone z Camino de Santiago

4)Turyn-Nicea

Jeśli ktoś także ma podobne plany i chciałby dołączyć na całość/kawałek, to zawsze możemy porozmawiać.

Istotą tych wyjazdów i to co mnie interesuje szczególnie to...drugi człowiek. Lubię rozmowy z lokalesami i szeroko rozumianą przygodę (z poszanowaniem prawa i lokalnych zwyczajów)...,więc z takimi ludźmi mi po drodze :)

Piotr, singiel, lat 43, Jelenia Góra, Polska :D

Mój email w celu nawiązania kontaktu: piotrekj81@gmail.com
« Ostatnia zmiana: 16 Gru 2024, 10:42 Piotrek81 »

Offline Mężczyzna qbotcenko

• Miasto: Tomprofa Gbórnicza
  • Na forum od: 17.03.2018
    • http://qbot.pro/
Co prawda na wspólny wyjazd się nie piszę, ale wyleję nieco swojej frustracji - "Ty to masz czasu, by się cztery razy do roku szlajać!"  :P

Offline Piotrek81

Co prawda na wspólny wyjazd się nie piszę, ale wyleję nieco swojej frustracji - "Ty to masz czasu, by się cztery razy do roku szlajać!"  :P

Taki ze mnie powsinoga :D

A tak na poważnie-praca zdalna :)
« Ostatnia zmiana: 17 Gru 2024, 08:01 Piotrek81 »

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
Wyprawa szlakiem polskiej gościnności po miastach tj. Toruń, Zamość, Białystok, Tarnów,Malbork, Kazimierz Dolny, Sandomierz, Sanok, Szydłów, Muszyna, Nowy Sącz,Bydgoszcz, Lanckorona, Lublin

Co to jest szlak polskiej gościnności? Kto okrzyknął akurat te miasta jako gościnne? Nie spotkałem się z tym do tej pory. Jak zamierzasz połączyć te miasta w jakąś logiczną trasę? A może to ze dwa lub trzy wypady?

Offline Mężczyzna Dziadek

• Miasto: Szczytno, Pionki
  • Na forum od: 05.01.2017
Wyprawa szlakiem polskiej gościnności po miastach tj. Toruń, Zamość, Białystok, Tarnów,Malbork, Kazimierz Dolny, Sandomierz, Sanok, Szydłów, Muszyna, Nowy Sącz,Bydgoszcz, Lanckorona, Lublin

Co to jest szlak polskiej gościnności? Kto okrzyknął akurat te miasta jako gościnne? (...)
Może paragony grozy są mniej groźne?  :D Ale piwo na rynku w Szydłowie pamiętam jako drogie a już ta betonoza to gościnna nie jest na pewno.

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
Szydłów - często przejeżdżam tamtędy. Imponujące mury obronne. Kilka lat temu zdecydowałem się zajrzeć do środka, poza mury.
Duże rozczarowanie. Remontowano wtedy spichlerz i zamek. Może to coś zmieniło, ale w tamtym czasie stwierdziłem, że wystarczy obejrzeć mury z drogi i można jechać dalej.

Offline Piotrek81

Co to jest szlak polskiej gościnności? Kto okrzyknął akurat te miasta jako gościnne? Nie spotkałem się z tym do tej pory. Jak zamierzasz połączyć te miasta w jakąś logiczną trasę? A może to ze dwa lub trzy wypady?

Sam sobie taką nazwę uknułem na poczet tego wyjazdu. Raczej jeden-mam już wstępną mapę przejazdu-po prostu zygzak.

Offline Mężczyzna Antracyt

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 13.06.2017
    • Poland on bike

Sam sobie taką nazwę uknułem na poczet tego wyjazdu. Raczej jeden-mam już wstępną mapę przejazdu-po prostu zygzak.

Toruń - Malbork chętnie przejadę. Wrzuć trasę to może będzie większy odzew.

Z Torunia jechałem w tym roku na północ trochę naokoło w trakcie Robinsonady Kujawsko-Pomorskiej

Offline Mężczyzna rafalini

• Miasto: Brwinów
  • Na forum od: 01.11.2022

Sam sobie taką nazwę uknułem na poczet tego wyjazdu.
To teraz nie pozostaje nic innego, jak zastrzec nazwę produktu w urzędzie patentowym (najlepiej z logo). Potem sprzedawać prawo do korzystania z tego produktu odpowiednim urzędom miast i w ten sposób sfinansować wyjazd.
Aż się dziwie, że jeszcze nikt na to nie wpadł ;D ;D ;D

Offline Piotrek81

Sam sobie taką nazwę uknułem na poczet tego wyjazdu.
To teraz nie pozostaje nic innego, jak zastrzec nazwę produktu w urzędzie patentowym (najlepiej z logo). Potem sprzedawać prawo do korzystania z tego produktu odpowiednim urzędom miast i w ten sposób sfinansować wyjazd.
Aż się dziwie, że jeszcze nikt na to nie wpadł ;D ;D ;D

Ty wiesz, że to nie jest taki głupi pomysł...;D I na całej trasie 350 budek z hot-dogami z parówami z biedry i napisem z musztardy sarepskiej "Szlak polskiej gościnności". Siedzę na żyle złota!

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum