Autor Wątek: TLK Wisłok w Rawie Ruskiej  (Przeczytany 1402 razy)

Offline PABLO

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 25.03.2011
    • http://www.klub-karpacki.org
TLK Wisłok w Rawie Ruskiej
« 19 Gru 2024, 11:12 »
TLK Wisłok w Rawie Ruskiej

Godziny nie są takie tragiczne.

... co do przesiadki w Czopie mam wątpliwości. Jeżeli odprawa ma być na dworcu, to tam są bardzo długie kolejki.

Offline Mężczyzna paweł.70

• Marin
  • Miasto: Ciepłe Łóżeczko
  • Na forum od: 28.11.2011
Odp: TLK Wisłok w Rawie Ruskiej
« 19 Gru 2024, 16:12 »
Niestety w Lublinie nie wsiądziesz ::) , ciekawe dlaczego nie puścili do Lwowa?

Dom jest tam, gdzie rozkładamy obóz
Liczy się podróż, a nie cel.

Offline Mężczyzna podjazdy

• niech tak się stanie
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 01.02.2011
« 19 Gru 2024, 16:44 »
Niestety w Lublinie nie wsiądziesz ::) , ciekawe dlaczego nie puścili do Lwowa?
Dlaczego? Pociąg ma postój handlowy w Lublinie, dalej jedzie non-stop. A do Lwowa nie jedzie, bo jest zmiana rozstawu torów:

Po południu jest tak samo:

Szybciej i bezpieczniej jest zrobić skomunikowaną przesiadkę, niż przekładać przez 3 godziny wagony na nowe wózki. Przesiadka też jest korzystna ze względu na uszkodzenie pociągu przez przemytników. Odprawa celna na peronie oznacza, że nie będą pruli foteli i ścian przy każdym kursie.

Mnie bardziej interesuje, dlaczego tylko po południu można wozić rowery. Wszak na logikę, to oba pociągi mają ten sam standard, więc dlaczego w jednym wolno, a w drugim nie?

... co do przesiadki w Czopie mam wątpliwości. Jeżeli odprawa ma być na dworcu, to tam są bardzo długie kolejki.

Odprawa będzie jak w Rawie Ruskiej, czyli na peronie. Kordon dookoła i idzie sprawnie, tylko mało przyjemnie jak trafisz na ulewę.
« Ostatnia zmiana: 19 Gru 2024, 16:54 podjazdy »
"Mogło być gorzej. Twój wróg mógł być twoim przyjacielem." Stanisław Jerzy Lec.

Offline Mężczyzna Diver

• Miasto:
  • Na forum od: 26.06.2013
« 20 Gru 2024, 13:46 »
Wrzuciłem w Portal Pasażera to trasę z Warszawy do Rawy Ruskiej i wyrzuciło, że nie ma pociągów. Żadnych.
Zacząłem kombinować z pisownią i okazuje się, że na stronie PKP trzeba napisać "Rava Ruskaia" by pojawił się pociąg.
Jeżeli odjeżdża o 8.11 z Lublina to dlaczego przyjeżdża dopiero o 13.42 do Rawy ? 150km jedzie 5,5h?

W informacji o pociągu jest napisane, że prowadzi " wagon przystosowany do przewozu rowerów - liczba miejsc ograniczona". Jak chciałem kupić bilet to ze strony Portal Pasażera jestem przenoszony na stronę https://ebilet.intercity.pl/   która z kolei nie widzi tego połączenia.

Offline PABLO

« 20 Gru 2024, 13:56 »
W informacji o pociągu jest napisane, że prowadzi " wagon przystosowany do przewozu rowerów - liczba miejsc ograniczona". Jak chciałem kupić bilet to ze strony Portal Pasażera jestem przenoszony na stronę https://ebilet.intercity.pl/   która z kolei nie widzi tego połączenia.

Oni chyba nie prowadzą sprzedaży tej oferty przez kanały elektroniczne.

Offline Mężczyzna Diver

• Miasto:
  • Na forum od: 26.06.2013
« 20 Gru 2024, 14:27 »
Przepraszam o jakim Czopie mówicie ? Co tam się odbywa ? Odprawa nie jest w Rawie Ruskiej ?

• niech tak się stanie
« 20 Gru 2024, 14:35 »
Zacząłem kombinować z pisownią i okazuje się, że na stronie PKP trzeba napisać "Rava Ruskaia" by pojawił się pociąg.
Czy moje posty w ogóle widać? Bo przecież wczoraj o 16:44 wrzuciłem skreena z rozkładu jazdy, gdzie jak byk stoi Rava Ruskaia.

Przepraszam o jakim Czopie mówicie ? Co tam się odbywa ? Odprawa nie jest w Rawie Ruskiej ?
W Czopie jest odprawa w pociągu z Ukrainy do Słowacji i vice versa, a Rawie Ruskiej w pociągu z Ukrainy do Polski i vice versa.

Offline Wilk

• Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
« 20 Gru 2024, 16:02 »
Jeżeli odjeżdża o 8.11 z Lublina to dlaczego przyjeżdża dopiero o 13.42 do Rawy ? 150km jedzie 5,5h?

Pamiętaj, że wjeżdżając na Ukrainę zmieniamy czas, dodajemy godzinę, więc owa godzina nam "ucieka" . A reszta - to pewnie jest wliczony czas odprawy.

Offline PABLO

« 20 Gru 2024, 16:04 »
Odprawa będzie jak w Rawie Ruskiej, czyli na peronie. Kordon dookoła i idzie sprawnie, tylko mało przyjemnie jak trafisz na ulewę.

W Czopie odprawa zwykle jest w terminalu na dworcu. mega kolejki najpierw żeby wejść na terminal, potem, do odprawy.

Na lokalne pociągi w komunikacji na Węgry i na Słowację mają odprawę właśnie w tym pierdzielniku.

Masa ludzi wyjeżdża tamtędy z Ukrainy. Całe rodziny.

• niech tak się stanie
« 20 Gru 2024, 18:26 »
W Czopie odprawa zwykle jest w terminalu na dworcu. mega kolejki najpierw żeby wejść na terminal, potem, do odprawy.
No ale tutaj jest specjalne połączenie z zaplanowaną przesiadką na tym samym peronie. Co innego jak będziesz chciał wsiadać w Czopie (np. jadąc tam rowerem albo innym pociągiem niż ten zaplanowany), wtedy odprawa będzie raczej na dworcu.

Offline Mężczyzna sinuche

• Miasto: Beskid
  • Na forum od: 17.04.2009
« 20 Gru 2024, 18:30 »
Do tego Czopu nie dane mi było wjechać :)
Dosyć często jeżdżę z Koszyc do granicznej Ciernej n/Tiszą (wysiadam zwykle 2 przystanki wcześniej) i to zajmuje niecałe 2 h zwykłym osobowym.
A teraz sprawdziłm, z Koszyc RegioJetem do Chopu to jest 4h - wychodzi 2 h na  przejechanie mostu na Tiszy i odprawy :)

Niewiele dłużej, wysiąść wcześniej, przez prom na Tiszy i do Zahony. Do Chopu (z Zahony)  przez przejście powinno się dać z rowerem.

• niech tak się stanie
« 20 Gru 2024, 18:45 »
Niewiele dłużej, wysiąść wcześniej, przez prom na Tiszy i do Zahony. Do Chopu (z Zahony)  przez przejście powinno się dać z rowerem.
Skoro zakaz jazdy rowerów na szosie, to może nie być też odprawy, ale pewności nie mam.

Offline PABLO

« 20 Gru 2024, 22:32 »

Nie da się. Sprawdzone.

To już lepiej przez Selmence albo przez Lonya.

Tylko Uwaga na godziny pracy promu oraz przejść.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum