Autor Wątek: Rowery GASGAS  (Przeczytany 2697 razy)

Offline Mężczyzna byczys

• Miasto: Tychy
  • Na forum od: 30.09.2013
    • Moje relacje z ultramaratonów rowerowych
Rowery GASGAS
« 11 Sty 2025, 19:43 »
Rozglądam się za rowerem dla syna (wzrost ~155 cm) i trafiłem na taką markę na sporych przecenach. Szczerze powiedziawszy pierwszy raz słyszę:

https://www.centrumrowerowe.pl/rower-mtb-gasgas-tr3-street-pd42449/

Ten w rozmiarze S pasuje pod wzrost. Patrząc po osprzęcie, cena wyjściowa przed upustem jest przesadzona, ale ta ostateczna chyba w porządku? Rower na myślę jakieś 2 najbliższe lata, więc nie spodziewam się potrzeby serwisowania, po prostu pójdzie na sprzedaż gdy młody wyrośnie.

Będę wdzięczny za opinie.

Offline Mężczyzna Felek

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.11.2017
Odp: Rowery GASGAS
« 12 Sty 2025, 06:46 »
Nie znam marki, ale rower wygląda sensownie i z tym osprzętem to z powodzeniem 2 lata przetrwa. A i cena też bardzo ok. Ja w zeszłym roku kupowałem dla córki (155 cm )rower Orbea, z lepszym osprzętem niż sam mam, ale u mnie rower przechodzi przez trójkę dzieci więc to co innego.

Brałbym to co podlinkowałeś.
Podróże z dziećmi www.tataimapa.pl

Offline Mężczyzna kolega_na_fullu_;-)

• ~(FSM)~
  • Miasto: Przy trasie SKM.
  • Na forum od: 23.01.2012
    • Luźny Kanon przetłumaczony na j. Polski w PDF.
« 12 Sty 2025, 07:39 »
Jak na dwa lata, to bym kupił używany.

Offline Mężczyzna R_och

• Talizman słońca 🌞
  • Miasto: Rzeszów
  • Na forum od: 16.03.2015
"Oko za oko i wszyscy będziemy ślepi" - Gandhi

„ W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu” - Vivian Green

Offline Mężczyzna byczys

« 12 Sty 2025, 19:28 »
Nie znam marki, ale rower wygląda sensownie i z tym osprzętem to z powodzeniem 2 lata przetrwa. A i cena też bardzo ok. Ja w zeszłym roku kupowałem dla córki (155 cm )rower Orbea, z lepszym osprzętem niż sam mam, ale u mnie rower przechodzi przez trójkę dzieci więc to co innego.

Brałbym to co podlinkowałeś.

Dzięki za opinię, chyba go weźmiemy. Trochę jednak budzi wątpliwości mocowanie bagażnika. Wygląda na to, że on jest tylko przykręcony u podstawy, nie wygląda to stabilnie.

Jak na dwa lata, to bym kupił używany.

Tylko nowy wchodzi w grę, ma być bezobsługowo. Myślę że kolejny będzie dopiero "poważniejszy".

Offline Mężczyzna Felek

« 13 Sty 2025, 07:34 »
Jest trzeci punkt mocujący, w takich bagażnikach. W błotniku jest stalowa listwa, która biegnie do górnych widełek ramy. Pewnie 40 kg na to nie zapakujesz, ale 15 kg myślę, że będzie ok.

Ps. Jeszcze co do odsprzedaży, weź pod uwagę, że roweru mniej znanej marki nie odsprzedaż tak dobrze jak tych popularnych.

Offline Mężczyzna qbotcenko

• Miasto: Tomprofa Gbórnicza
  • Na forum od: 17.03.2018
    • http://qbot.pro/
« 13 Sty 2025, 08:02 »
Ja tu widzę inny problem - jeśli zobaczą go rówieśnicy na tak nazwanym wytworze, to musi mieć twardą dupę, by znieść bycie wyśmianym  :icon_redface:

Offline Mężczyzna kouczan

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 14.07.2017
« 13 Sty 2025, 12:55 »
Ja tu widzę inny problem - jeśli zobaczą go rówieśnicy na tak nazwanym wytworze, to musi mieć twardą dupę, by znieść bycie wyśmianym  :icon_redface:
Teraz to się bardziej liczy który ma nowszą wersję  iPhona albo PSa.

Offline Mężczyzna sinuche

• Miasto: Beskid
  • Na forum od: 17.04.2009
« 13 Sty 2025, 15:11 »
Jest trzeci punkt mocujący, w takich bagażnikach. W błotniku jest stalowa listwa, która biegnie do górnych widełek ramy. Pewnie 40 kg na to nie zapakujesz, ale 15 kg myślę, że będzie ok.

No ale widziałeś (na żywo) taki bagażnik?

Ten z linka ma dolne mocowanie na 2 śrubach, myślę że to wystarczy (dla 15kg).
Górne, no to tylko aby stabilność boczna była (do błotnika? to ja nie wieżę by to coś dało :))

Widywałem takie, podejrzewam że to jest bardziej mocowanie błotnika (to górne).
Całkiem dobra idea, sam w swoim rowerze tak zrobiłem, wywaliłem pręty i błotnik mam przymocowany do bagażnika bezośrednio.

Offline Mężczyzna Felek

« 13 Sty 2025, 19:22 »
Na żywo nie, ale kiedyś zgłębiałem trochę temat, bo sam byłem zainteresowany jednym rowerem z takim bagażnikiem. Nawet na forum był taki temat poruszony. To górne mocowanie ma w lub pod błotnikiem szynę, która biegnie do widełek ramy, coś jak tu.

Ps. A swoją drogą jak tak teraz szukałem tego patentu to znalazłem inne ciekawe rozwiązania jak to. Nie jest tanie, ale jak ktoś ma full'a, sztywne osie czy np. brak uchwytów na bagażnik lub szerokie opony, to rozwiązanie w sam raz.

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
« 13 Sty 2025, 20:33 »
Pozostaje pytanie, jak bardzo nie ma sensu full z bagażnikiem ;)
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Mężczyzna MaciekK

• Miasto: Kraków
« 25 Sty 2025, 08:19 »
Nie chcę siać fermentu, ale dla młodzieży to szukaj czegoś z geometrą trailową. Wygląd przede wszystkim :) Obawiam się, że może nie docenić osprzętu typu bagażnik, czy błotniki. Nie zapomnę miny mojego młodego jak mu kiedyś porządny rower XC z Deca dupek Mikołaj przyniósł ;D

Offline Mężczyzna byczys

« 25 Sty 2025, 09:35 »
Dzięki za opinie i uwagi  :) To nie ma być prezent, młody go widział i zaakceptował. Nie ma jeszcze skończonych 11 lat i wydaje mi się, że dopiero ten kolejny za ~2 lata będzie musiał bardziej podlegać wspomnianym kryteriom ;)

Offline Mężczyzna byczys

« 29 Sty 2025, 14:39 »
https://www.centrumrowerowe.pl/rower-mtb-gasgas-tr3-pd42450/

Ten wygląda bardziej "kozacko" ale niestety nawet najmniejszy rozmiar będzie za duży.

Offline Mężczyzna MaciekK

• Miasto: Kraków
« 30 Sty 2025, 23:42 »
Za duży to najgorszy, tylko się chłop zniechęci. Kiedyś fajne "imitacje trailowe" dla młodzieży miał Kross.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum